Barbados, pärlan i Karibien, lockar resenärer med sina vita sandstränder, azurblåa vatten och en oslagbar karibisk atmosfär. Om du ännu inte har övervägt att besöka denna tropiska paradisö, här är 5 skäl att göra det.

Stränderna och havet – Barbados oslagbara skatt

Barbados är känd för sina stränder av puderfint vit sand och turkosblått hav. Hoppa in i det varma vattnet eller sträck ut dig på stranden och njut av den avkopplande atmosfären.

Havet är oemotståndligt för äventyrsentusiaste.  Under din resa till Barbados erbjuds du ett överflöd av vattensporter, inklusive surfing, snorkling och dykning. Utforska det färgglada undervattenslivet och de spektakulära korallreven.

Här hittar du alla våra resor till Barbados

Barbados färgstarka kultur och vänliga människor

Barbados har en rik historia och kultur som återspeglas i sina färgstarka festivaler, musik och konst. Missa inte Crop Over-festivalen, en explosion av musik, dans och parader.

Besök Barbados historiska platser, inklusive UNESCO-listade Bridgetown och dess befästningar. Upptäck det rika arvet genom att vandra genom de gamla gatorna och beundra de vackra byggnaderna.
Lokalbefolkningen – barbadians, även kallade ”bajans”, är kända för sin vänlighet och gästfrihet. Du kommer att känna dig som hemma bland de leende ansiktena och varma hälsningarna.

Maten & romen

Smaka på Barbados kulinariska delikatesser, inklusive den traditionella rätten ”flying fish and cou-cou”. De lokala marknaderna erbjuder färska frukter, kryddor och fisk som kommer att kittla dina smaklökar. En resa till Barbados är inte komplett utan att smaka på deras berömda ”Rum Punch”. De lokala barerna serverar denna uppfriskande drink som ger en autentisk smak av Karibien.

Väder året om

Barbados njuter av ett tropiskt klimat året om, vilket gör det till en idealisk destination när som helst. Det milda vädret och konstanta brisen gör det till en fristad för solälskare.

Barbados erbjuder mycket att göra för den nyfikna resenären

Det finns mycket att göra under din Barbados resa. Besök de olika marknaderna runt ön, lär dig mer om romtillverkning, besök den berömda Harrison Cave, vandra runt i Bridgetown, snorkla  i Carlise Bay och mycket mycket ner

Sammanfattningsvis erbjuder Barbados en harmonisk blandning av avkoppling och äventyr, kultur och natur. Det är en destination som kommer att locka dig med sina tropiska förtrollningar och lämna dig med oförglömliga minnen. Så varför vänta? Packa dina väskor och ge dig av till Barbados för en resa du sent kommer att glömma.