Zimbabwe, som en gång kallades Afrikas juvel, har under en lång period varit svårtillgängligt för turister på grund av det politiska läget men turistnäringen växer sakteliga igen. Denna korta resa tar er genom två av Zimbabwes stora nationalparker och dessutom gör ni det nästan obligatoriska stoppet vid Great Zimbabwe Ruin. Som vanligt med Nomads turer går den här resan att kombinera med flera andra turer om ni önskar förlänga er resa eller kombinera med andra arrangemang i södra Afrika.

Dag 1: Avfärd från Sverige
Ni flyger från Sverige på eftermiddagen och ankommer Victoriafallen dagen därpå.

Dag 2: Ankomst till Victoriafallen
Vid ankomst blir ni mötta av en transferchaufför som tar er till ert hotell. Eftermiddagen och kvällen tillbringar ni på egen hand. Passa gärna på att besöka de mäktiga Viktoriafallen. Viktoriafallen är ett av världens största vattenfall med en bredd på 1,6 km och en höjd på 105 meter.
Övernattning: Victoria Falls Rainbow Hotel

Dag 3: Victoriafallen – Hwange National Park
Idag börjar er resa där första anhalten är Hwange National Park. Hwange är Zimbabwes största och äldsta nationalpark med sina nästan 15 000 km² och är hem åt en av Afrikas största elefantpopulationer (över 30 000 individer). Parken är även hem åt ytterligare 100 däggdjursarter och 400 olika fågelarter. Djurlivet i Hwange är det näst rikaste i världen! Utanför parken finns ett vildhundsprojekt som ni besöker och under eftermiddagen gör ni också en safaritur i nationalparken.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Main Camp, Hwange National Park
Resrutt: Victoriafallen till Hwange National Park ±230 km

Dag 4: Matopos National Park
Ni lämnar Hwange och åker vidare mot Matopos National Park, belägen bland Matobo Hills där naturen består av fascinerande stenformationer som under miljontals år har formats av erosion och vittring. På eftermiddagen åker ni på safaritur i parken.

Måltider: Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Big Cave Camp 
Resrutt: Hwange National Park till Matopos National Park ±315 km 

Dag 5: Great Zimbabwe Ruins
Inget besök i Zimbabwe är komplett utan ett besök vid de världsberömda ruinerna av Great Zimbabwe som anses ha varit huvudstaden i drottningen av Sabas rike och är upptagen på Unescos världsarvslista. De fem meter höga väggarna har anor från 1100-talet och är uppförda utan murbruk. De åtta snidade fåglarna som finns på Zimbabwes flagga sägs ha sitt ursprung här.

Måltider: Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Norma Jeans Lake View Resort 
Resrutt: Matopos National Park till Great Zimbabwe Ruins ±350 km

Dag 6: Tshipise, Sydafrika
Ni lämnar Zimbabwe och åker vidare till Tshipise i provinsen Limpoto i Sydafrika. Tschipise stavades tidigare Chipise vilket man tror kommer från chia fisu som betyder brinna/bli het. Tschipsie är nämligen hem åt de varma källor (65 grader) som ni badar i under eftermiddagen.

Måltider: Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Forever Tshipise Resort 
Resrutt: Great Zimbabwe Ruins till Tshipise ±450 km

Dag 7: Johannesburg
Tidigt på morgonen åker ni söderut längs Great North Road mot er slutdestination, Johannesburg, staden av guld. Ni passerar Pretoria, Sydafrikas huvudstad, innan ni anländer till Johannesburg under seneftermiddagen. Gruppresan tar officiellt slut när ni anländer Johannesburg, men brukligt är ändå att deltagarna har en gemensam sista måltid på någon av Johannesburgs många utmärkta restauranger på egen hand.

Måltider: Frukost och lunch
Övernattning: Beleverde Estate
Resrutt: Tshipise till Johannesburg ±580 km

Dag 8: Hemresa
Ni blir hämtade på hotellet för transfer till flygplatsen och ert flyg som tar er hemåt igen.

Denna resa går att kombinera med flera andra av Nomads turer om ni önskar förlänga er resa. Ni kan också kombinera med andra arrangemang i Afrika, kontakta oss för prisuppgift. 

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Victoriafallen, hem från Johannesburg
- Transfer från flygplatsen till Elephant Hills
- 1 natt på Elephant Hills i dubbelrum inklusive frukost
- 5 dagar/4 nätter Nomad Tours Best of Zimbabwe enligt program ovan inklusive aktivitetspaket och "Green Seat"
- 1 natt på Garden Court O.R. Tambo International i dubbelrum inklusive frukost
- Transfer från Garden Court O.R. Tambo International till flygplatsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Gruppstorlek: turen garanteras vid minst 4 deltagare. Maximalt antal deltagare är 18 per tur.

Angivna hotell kan ändras beroende på platstillgång.

I priset ingår program och måltider enligt ovan samt grundläggande aktiviteter som är inkluderade i programmet ovan. I priset ingår inte dryck, personliga inköp, dricks och övriga tilläggsaktiviteter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran