Kombinera sol och bad på paradisön Tobago med spännande Trinidad där ni upplever naturen i den vackra regnskogen och känner pulsen i den moderna storstaden Port of Spain. På Trinidad besöker ni Asa Wright Nature Centre som är ett måste för fågelälskare samt Caroni Bird Sanctuary, ett världsberömt träskområde och hem för nationalfågeln scarlet ibis. Naturupplevelser kombineras med storstadspuls, ett intressant nattliv och shopping i huvudstaden Port of Spain. Paradisön Tobago är en av pärlorna i Västindien. Tobago är en genuin ö med härliga stränder och vacker natur.

Flygresan till Trinidad & Tobago sker via en europeisk storflygplats.

Ni spenderar fem nätter på Trinidad och avslutar med nio nätter på Tobago. På Trinidad bor ni tre nätter i huvudstaden Port of Spain och två nätter i regnskogen. På Tobago bor på ni på vårt populäraste hotell i Crown Point.

Dag 1
Flygresan till Trinidad & Tobago sker via en europeisk storflygplats. Ni ankommer huvudstaden Port of Spain där ni bor tre nätter på Alicia´s Palace inklusive frukost.

Dag 2
På eftermiddagen blir ni upphämtade för avfärd till Caroni Bird Sanctuary. Färden i träskområdet sker i öppna träbåtar och med duktiga guider. Glöm ej myggmedel, solskyddsfaktor och keps. Färden går sakta genom träsket där ni bland annat får se ett vackert landskap, många olika fågelarter och mangroveträd. Uppe i träden finns goda möjligheter att få se svart träboa (ofarlig!) och olika typer av ödlor. Höjdpunkten under färden är de röda scarlet ibisfåglarna som färgar hela himlen röd med sin vackra färg när de flyger in i flock för natten. Guiden låter båten ligga helt stilla på den öppna lagunen så man inte skrämmer fåglarna. Här finns alla möjligheter till att ta fantastiska naturbilder.

Dag 3
Denna dag får ni egen tid för shopping och till att utforska huvudstaden Port of Spain. Promenera runt och se alla färgglada hus och njut av folkvimlet och atmosfären. Shoppingen på Trinidad är billigast i hela Västindien och det är främst tyger, kläder och sportutrustning man köper. På kvällen blir ni upphämtade av vår lokala agent som tar er på en upptäcktsresa i staden efter skymning.
Ni stannar till vid ett ”hål i väggen” för en lätt middag bestående av doubles eller roti, en smak av Västindien. Kvällsutflykten är beroende av säsong, det finns en mängd olika festivaler på Trinidad. När det inte är karnevalssäsong kan utflykten gå i annat kulturtecken; Hindufestival, Parang i jultid, byfestivaler med mera.
Resten av kvällen rekommenderar vi er att ”go liming”. Liming är ett västindiskt uttryck för att ha roligt och bara umgås. Oftast sker det över en god rom eller en läskande Carib (flasköl) i trevligt sällskap.

Dag 4 – 6
Transfer till Asa Wright Nature Centre mitt i regnskogen. Asa Wright Nature Centre är ett eldorado för natur- och fågelälskare, men även för er som ”bara” vill uppleva en fantastisk regnskog. Trinidad har över 97 infödda däggdjur, 400 olika fågelarter, 55 olika reptiler, 25 olika zoologiska groddjur och 617 fjärilssorter. Asa Wright Nature Centre är det första naturcentret som startade i Västindien.
Två övernattningar på Asa Wright Nature Centre inklusive helpension med tre mål mat per dag, eftermiddagste och rom punch på kvällen.

Dag 6 – 15
Ni flyger den korta biten till grannön Tobago där vistelsen sker på egen hand. På Tobago väntar underbara stränder och vacker natur. En mängd utflykter erbjuds både till havs och på land.
Nio övernattningar på Sandy Point Village Hotel.

Dag 15
Dags för hemfärd. Transfer till flygplatsen för hemresa till Sverige dit ni anländer nästkommande dag.

Läs mer om hotellen:
Alicia´s Palace
Asa Wright Nature Centre
Sandy Point Village Hotel

Observera att Asa Wright Nature Center endast tar emot barn över 8 år!

Det går att korta ner eller förlänga resan med valfritt antal nätter på varje ö. Ni kan även börja resan på Tobago och avsluta med Trinidad.

Läs mer om Trinidad & Tobago

Är du intresserad av en aktiv semester på Trinidad & Tobago? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet på Tobago.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Trinidad, hem från Tobago
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- Transfer till och från flygplats, samt mellan hotellen, Trinidad
- 3 nätter på Alicia´s Palace i dubbelrum inklusive frukost, Trinidad
- Utflykt till Caroni Bird Sanctuary och Port of Spain by Night
- 2 nätter på Asa Wright Nature Centre i dubbelrum inklusive helpension, Trinidad
- Flyg från Trinidad till Tobago
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Tobago
- 9 nätter på Sandy Point Village Hotel i lägenhet, Tobago

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Eventuella transferkostnad mellan flygplatserna i London tillkommer.

Guidade turer på Asa Wright Nature Centre ingår inte i priset.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-04-16 - 2024-12-09 32 100 kr