Efter en klassisk lodgesafari av mycket god standard, som tar er till Lake Nakuru och Masai Mara, flyger ni till semesterparadiset Mauritius för att bada och snorkla i kristallklart vatten, vandra på de vita stränderna och låta er hänföras av de oändliga sockerrörsfälten och de dramatiska bergstopparna.

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien på morgonen med ankomst till Nairobi på kvällen. Vid ankomst blir ni mötta av er chaufför/guide som kör er till ert hotell.
Övernattning på Eka Hotel inklusive frukost.

Dag 2: Nairobi – Lake Nakuru
Efter frukost hämtas ni av er driver guide för en kort genomgång av safarin innan ni styr norrut genom det vackra landskapet mot Lake Nakuru och er lodge. Kvällen avslutas med en härlig middag.
Övernattning på Maili Saba Camp inklusive helpension.

Dag 3: Lake Nakuru – Masai Mara
Efter frukost blir det safari i Lake Nakuru National Park. Området är mest känt för sina enorma mängder rosa flamingos, men där finns även en mängd andra djur, som till exempel apor och noshörningar. Därefter styr ni kosan mot Masai Mara och Mara Simba Lodge där ni bor följande två nätter. På eftermiddagen gör ni er första safari i området.
Övernattning på Ol-Moran Tented Camp inklusive helpension.

Dag 4: Masai Mara
Ytterligare en dag i Masai Mara med två inplanerade safaris. Dagens första safari gör ni innan frukost, då det i regel är gott om aktivitetet bland djuren. När solen står som högst på himlen har ni tid för avkoppling och/eller egna aktiviteter.
Övernattning på Ol-Moran Tented Camp inklusive helpension.

Dag 5: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost och safari på vägen ut ur Masai Mara åker ni tillbaka genom det vackra landskapet till Nairobi. På kvällen blir ni hämtade för transfer till restaurang Carnviore där ni intar en härlig middag som fin avslutning på er vistelse i Kenya. Chauffören hämtar er på överenskommen tid och kör er tillbaka till hotellet.
Övernattning på Eka Hotel inklusive frukost.

Dag 6: Nairobi – Mauritius
Efter frukost blir ni hämtade vid ert hotell för transfer till flygplatsen och incheckning för ert flyg vidare till Mauritius. Väl framme på Mauritius blir ni mötta av en representant från vår lokala agent som hjälper er till er transfer till Sunrise Attitude. Hotellet är charmigt och har fått mycket goda omdömen av tidigare gäster.
Övernattning på Sunrise Attitude med halvpension.

Dag 7 – 12: Mauritius
Sunrise Attitude är beläget på östra sidan av ön vid Poste Lafayette, strax norr om Belle Mare. Där väntar härliga dagar med sol och bad. Resorten har en ”No-TV-Concept” med fokus på hälsa och avslappning. Boendet tar endast emot gäster från 18 år.

Vår lokala agent finns tillgänglig under vistelsen och hjälper er gärna att boka utflykter.
Övernattning på Sunrise Attitude med halvpension.

Dag 13: Hemresa
På hemresedagen blir ni hämtade på hotellet för transfer till flygplatsen och nattflyg hem.

Denna safari går även att kombinera med avslutande sol och bad på Kenyas kust, som till exempel Lamu, Watamu och Mombasa, samt andra öar i Indiska Oceanen; Zanzibar och Seychellerna. Naturligtvis kan ni även välja en annan safaritur innan i samband med resa till Mauritius, och om ni önskar kan ni välja ett annat hotell.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Mauritius tur och retur med stopp i Nairobi
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er resa
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Nairobi
- 2 nätter på Eka Hotel i dubbelrum inklusive frukost, Nairobi
- 4 dagar/3 nätter lodgesafari inklusive helpension
- Middag på restaurang Carnivore exklusive dryck, inklusive transfer från/till hotellet
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Mauritius
- 7 nätter på Sunrise Attitude i Couple Room inklusive halvpension, Mauritius

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I safaripriset ingår 3 övernattningar på lodge med helpension (3 dagliga måltider), dagliga safariturer, nationalparksavgifter och engelskspråkig driver guide. Hotell och lodger kan ersättas av likvärdiga alternativ vid fullbeläggning.

Priset inkluderar ej dricks och måltidsdryck.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2023-10-01 - 2024-04-30 43 800 kr Gäller ej resa över jul och nyår.
Förfrågan 2024-05-01 - 2024-09-30 42 300 kr