GRUPPRESOR

Afro-Caribbean Travel är främst känd för sina skräddarsydda resor utifrån individuella önskemål. Trots det har vi arbetat i många år med gruppresor. Vi har sedan starten 1996 hjälpt många små och stora grupper att förverkliga sina drömmar. Vi arrangerar dels gruppresor i egen regi och dels på uppdrag. Ni kan vara en släkt eller en stor familj som firar något speciellt, en förening eller en grupp med ett särintresse eller ett företag som vill göra en konferensresa till en exotisk del av världen. För att tydliggöra det breda utbudet på de gruppresor vi har haft nöjet att arrangera genom åren har vi nedan valt att presentera ett flertal gruppresor som får tydliggöra mångfalden. Vi har erfarenheten, kompetensen, utbudet, logistiken och inte minst de lagstadgade resegarantierna hos Kammarkollegiet.

Tveka inte att skicka in några rader om era funderingar så tar vi fram ett reseförslag åt er.

Gruppresor vi har anordnat

 • Forwood AB - Investerarresor till Panama

  Den Göteborgsbaserade koncernen har som affärsidé att äga, förvalta och förädla mark och teakplantager i Panama. Bolaget har valt att fokusera på ädelträet teak som har ett högt virkesvärde. Företaget har funnits sedan år 2000 och har över 1 000 aktieägare i Sverige. Varje år arrangeras en till två investerarresor till plantagen i Panama.

  Tre snabba frågor till platschef Niklas Wallgren:

  1. Är det här med investeringar av teak i Panama endast för proffs eller finns det vanliga "Svenssons" bland aktieägarna?
  De flesta av Forwoods aktieägare är vanliga långsiktiga sparare men bolaget har även professionella investerare.

  2. Vad brukar vara det bestående intrycket av Panama bland era resenärer?
  Ett fantastiskt land med storslagen natur och kombinationen stad och bad. Ett annorlunda och nytt turistmål med korta avstånd. På bara en timme kan man ta sig från Atlanten till Stilla havet.

  3. Ni har anlitat Afro-Caribbean Travel i många år, varför?
  Bra service, de är kunniga och vi får ett trevlig bemötande. Forwood har alltid arbetat kostnadsmedvetet och hos Afro-Caribbean Travel får vi valuta för pengarna.

 • Orkla Lax - fiskeresor till Tobago

  Det lilla Härnösandsbaserade företaget Orkla Lax sysslar med laxfiske i främst Norge, men arrangerar fiskeresor också till Skottland och Tobago. Det som lockar på Tobago, förutom ett fantastiskt fiske, är de vackra stränderna och det behagliga klimatet under vinterhalvåret.

  Tre snabba frågor till grundaren, ägaren och reseledaren Hans Dehlin:

  1. Vilken sorts fiske är det som lockar på Tobago?
  Det är variationen av olika fiskar som lockar. Flugfiskarna fiskar helst efter bonefish och tarpon och många gillar att följa med de lokala fiskarna i deras små båtar på jakt efter bonito, waho, kingfish med mera. Djuphavsfisket är mycket spännande då chansen att fånga marlin och sailfish är ganska stor.

  2. Vilka är dina kunder?
  Mest svenskar men även en del norrmän. Många har varit med ett flertal gånger till Tobago som också är ett utmärkt ställe att ta med sig familjen till. Jag har en fiskecamp i Norge och där pratas det mycket om fisket på Tobago, och tidpunkten (vintern) passar bra att resa då vi inte har något fiske på hemmaplan och vi nordbor har behov av lite sol.

  3. Vart vänder man sig om man vill följa med på en fiskeresa till Tobago?
  Man kan höra av sig till Hans Dehlin; Orkla Lax på tel 0611-218 50, mobil 070-775 97 40 eller e-mail

 • En unik resa till Tobago där huvudattraktionen är ett besök på en svenskägd kakaoplantage, rom- och chokladprovning och god mat. Resan sker i samarbete med Sveriges enda kakaoodlare och sommelieren Duane Dove med rötter på Tobago men boendes i Stockholm.

  Tre snabba frågor till Sveriges enda kakaobonde, Duane Dove:

  1. Du bedriver verksamhet både i Sverige och på Tobago. Var är egentligen hemma för dig?
  Hemma är stället där jag känner trygghet.

  2. Hur många gånger åker du till Tobago per år?
  Jag reser 8-10 gånger per år till Tobago.

  3. Nämn med tre ord varför du väljer att samarbeta med ACT.
  Känsla, erfarenhet och professionalism.

 • Hazze Sandström är före detta flygplatschefen i Jönköping som årligen arrangerar guidade turer till Tanzania. Hazze är född och uppvuxen i Tanzania och har tillbringat mycket av sitt vuxna liv i Tanzanias vildmark och på Zanzibar. Populära resor som tar er bortom de traditionella turiststråken.

  Tre snabba frågor till Hazze Sandström:

  1. Du har anordnat dessa resor i många år. Hur ser en typisk resenär ut?
  Den typiska resenären är mellan 10 och 70 år. Gemensamt för alla är att de brinner av en nyfikenhet att få uppleva det "riktiga" Afrika utanför de vanliga turiststråken.

  2. Är djurlivet i Tanzania så bra som man föreställer sig, det vill säga brukar ni se the Big five?
  Jag vågar utan vidare påstå att djurlivet i Tanzania är det bästa i Afrika! Vi brukar kunna få se the Big five men man måste komma ihåg att vår safari går inte i inhägnade djurparker! Djuren är vilda. En sak är jag helt säker på, The Big five har alltid sett oss!

  3. Hur kommer det sig att du samarbetar med ACT?
  ACT är en resebyrå som verkligen bryr sig! Under alla år som vi har samarbetat har det alltid fungerat. Dessutom är ACT med och stödjer de projekt som vi besöker i Tanzania.


Topp