INFÖR RESAN

 • En resa till våra exotiska destinationer är för de flesta någonting man gör en gång i livet. Vi är ytterst måna om att det sker på ett professionellt och för kunden tryggt sätt och skräddarsyr resor efter önskemål. Afro-Caribbean Travel har sedan starten 1996 hjälpt tusentals resenärer att förverkliga sina drömmar och vi har lagstadgad resegaranti utställd hos Kammarkollegiet.

  Nedan vill vi informera om vad som händer steg för steg när ni bokar en resa hos oss.

  Förfrågan

  En förfrågan skickas via e-post, via specifika paketresor på hemsidan eller görs per telefon. Vi har som ambition att alltid återkomma till er så snart som möjligt.

  Offert

  En av våra kompetenta resekonsulter kommer därefter att maila er en offert på en resa enligt era önskemål. Kom ihåg att vi skräddarsyr resor och att de förslag ni ser på hemsidan kan förlängas, kortas ner och kombineras med andra destinationer. Säg bara vad ni önskar!

  Bokningsbekräftelse/faktura

  När ni har accepterat offerten görs en bokning hos flygbolag och hotell/landarrangemang. När alla delar av resan är bekräftade skickas en bokningsbekräftelse/faktura till er där en handpenning, normalt 1 000 kr per person, skall vara oss tillhanda inom 7 dagar.
  Anmälningsavgiften kan vara högre om särskilda regler föreligger för vissa landarrangemang.
  Anmälningsavgiften dras av från slutlikviden som skall vara oss tillhanda senast 30 dagar före avresa. Undantag från 30-dagarsgränsen kan förekomma då flygbolagen och andra aktörer ibland kräver tidigare slutbetalning än 30 dagar före avresa. För resor som bokas nära inpå avresa (30 dagar före avresa) gäller omedelbar slutbetalning.

  Betala er resa

  Vi erbjuder flera sätt att betala fakturor på; postgiro, bankgiro, direktbetalning till konto och kreditkortsbetalning. Oavsett betalningsform är det viktigt att ange bokningsnummer, fakturanummer eller ordernummer som anges på fakturan som referens.

  Postgiro Bankgiro Konto Handelsbanken
  286365-2 5822-7604 6162-590 949 608

  Betala från utlandet:

  Vid betalning från utlandet måste vårt IBAN-kontonummer och bank-swiftadress anges.
  Handelsbanken
  IBAN SE 57 6000 0000 0005 9094 9608
  SWIFT: HANDSESS

  Kreditkortsbetalning

  Betalning kan göras med alla de vanliga kreditkorten i vår butik på Vikingagatan 1, 6 tr i Stockholm. För er som inte har möjlighet att fysiskt komma in och betala er resa erbjuder vi betalning med kreditkort genom fullmakt.

  Resedokument

  När slutbetalning har erlagts kommer vi att ställa ut alla färdhandlingar, flygbiljetter och vouchers för hotell och andra landarrangemang som ingår i resan. Dessa mailas till er, alternativt postas till er hemadress, och sker normalt 20-30 dagar före avresa.

  Obs!

  Det är er skyldighet att kontrollera att rätt namn står på bokningsbekräftelsen. Namnet skall vara exakt enligt pass. Det är också er skyldighet att dubbelkontrollera att rätt datum står på färdhandlingar, att ha giltigt visum och nödvändiga vaccinationer inför resan.

  Läs också:

  Resevillkor

  Avbeställningsskydd

  Reseförsäkring

 • Boka avbeställningsskydd

  Lycka till med din kommande resa! Du ser säkert fram mot den och har stora förväntningar och därför är det tråkigt om du av någon anledning skulle vara tvungen att ändra dina resplaner. Har du då ingen avbeställningsförsäkring får du stå för omkostnaderna själv.

  Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som har funnits i Norden sedan 1994. Med Goudas avbeställningsförsäkring får du hjälp med avbokningskostnaderna och slipper åtminstone en ekonomisk förlust.

  Gouda täcker mer än du tror

  Med Goudas avbeställningsförsäkring försäkrar du det mesta som tillhör din resa - inte bara själva färdbiljetten. Du bestämmer själv ditt försäkringsbelopp och kan inkludera hotell, transfer och andra kostnader, utöver färdbiljetten.

  Avbeställningsförsäkringen gäller självklart om du måste avboka din resa på grund av akut sjukdom eller olycksfall för dig eller någon närstående.

  Men det finns mycket annat som kan tvinga dig att ändra dina resplaner, som avbeställningsförsäkringen även täcker. Goudas avbeställningsförsäkring står för kostnaderna av en avbokad resa på grund av:

  • Att du eller andra i resesällskapet blir drabbade av akut sjukdom eller en olycka

  • Allvarlig sjukdom eller dödsfall i din närmaste familj

  • Brand eller inbrott i din bostad

  • Att du som student inte klarar en tentamen och därför behöver göra en omtentamen

  • Att du blir uppsagd från ditt arbete och ska söka eller påbörja ett nytt arbete

  • Att du ligger i skilsmässa

  • Att du inte kan genomföra en vaccination inför resan på grund av medicinska skäl

  Avgift

  Premien för avbeställningsförsäkringen är 5% av det belopp du vill försäkra, vilket vanligtvis brukar vara resans pris. Därmed slipper du förlora ekonomiskt, om du är tvungen att avbeställa i sista sekund. Försäkringen gäller utan självrisk.

  Tillägg

  Du har möjlighet att utöka försäkringsskyddet om ett sådant behov finns. Genom tillägg kan du utvidga ditt försäkringsskydd så att försäkringens täckning passar just dig. Tilläggen tecknas tillsammans med grundtäckningen.

  Resans syfte (+2%)

  Om resan har ett specifikt syfte som till exempel att fiska, spela golf eller bergsklättra kan ett skadat finger innan utresa ödelägga semesterplanerna. Lika gäller om du bokat in en konsert, och konserten blir inställd innan avresan. Med tillägget resans syfte får du en avbeställningsförsäkring som täcker om du inte kan delta i resan som planerat.

  Delarrangemang i resan (+5%)

  Med tillägget delarrangemang i resan kan du försäkra en specifik förutbetald aktivitet/delarrangemang som du har planerat att delta i under din resa. Försäkringen gäller om du till exempel drabbas av en öroninflammation efter att resan påbörjats som omöjliggör deltagande i den föutbetalda dykkursen. En avbeställningsförsäkring slutar normalt att gälla när du påbörjar din resa, men med detta tillägg till grundtäckningen försäkrar du även din aktivitet/delarrangemang som ligger en tid in i din resa.

  Avbeställningsförsäkring, förköpsinformation

  Avbeställningsförsäkring, informationsfolder

 • Boka reseförsäkring

  En bra reseförsäkring gör det möjligt att få till exempel läkarvård eller hemtransport, om olyckan skulle vara framme och utan att du själv behöver stå för kostnaderna.

  Det första och viktigaste att titta på när du ska välja reseförsäkring är om den täcker alla viktiga delar av din resa. Täcker den verkligen de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något händer, oavsett vilken skada det är? Hur hög är självrisken? Du kan välja att teckna en heltäckande försäkring eller som ett komplement till din hemförsäkring. Komplementet är till för att täcka upp de delar som oftast saknas hos hemförsäkringsbolagen.

  Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som har funnits i Norden sedan 1994. Att ha Goudas Reseförsäkring innebär att du har en totalförsäkring i grunden. Försäkringen är dessutom flexibel, så du kan välja bort vissa moment som du inte tycker du har behov av (semestergaranti och egendomsskydd).

  Om något händer

  Goudas Alarmcentral finns tillgänglig för att hjälpa dig dygnets alla 24 timmar. Du får kompetent och personlig service av den servicekoordinator som blir knuten till dig. Alarmcentralen har bland sina medarbetare all nödvändig kompetens knuten till sig, som läkare, specialister, sjuksköterskor och krismedarbetare. Det ger dig en trygghet att snabbt få bra vård, utan att behöva söka dig fram själv och lägga ut pengar.

  Med Gouda Reseförsäkring kan du känna dig trygg på resan och vara säker på att få effektiv assistans om något händer.

  Dessa moment ingår i försäkringen:

  Akuta läke-,sjuk- och tandvårdskostnader

  Hemtransport vid sjukdom eller olycksfall

  Nära anhörigs resa till dig om du blir svårt sjuk

  Olycksfall och invaliditet

  Ansvars-, överfalls- och rättsskydd

  Hjälp på plats

  Egendomsskydd (kan väljas bort)

  Semestergaranti (kan väljas bort)

  Väljer du att teckna Goudas Reseförsäkring har du även god täckning för äventyrliga aktiviteter. Många försäkringsbolag har begränsningar i sina villkor vad gäller äventyrliga aktiviteter.

  Goudas Reseförsäkring gäller helt utan självrisk!

  Läs mer om reseförsäkringen

 • Här finns reseberättelser som våra resenärer har skrivit. Vi hoppas att de ska ge dig inspiration inför planeringen av din egen resa.

  Passa även på att läsa Sagt om oss.

  Bröllopsresa till Tanzania och Mauritius

  Safari utöver det vanliga i Tanzania

  Zanzibar - ett flytande paradis

  Bröllopsresa till Tanzania och Zanzibar

  Paradisön Tobago

  Zanzibar

  Grenada Tobago

  Zanzibar paradisön

  En liten reseberättelse från Tobago

  Safari i Tanzania

  Skriv din egen reseberättelse!

  Du som har rest med oss är välkommen att skicka in din reseberättelse. Som tack skickar vi två biocheckar till dig.

  Skriv din egen reseberättelse


Topp