Rose och Knut December 2017

Hej Pia,
God fortsättning.
Vi har ju varit på Tobago 3 gånger nu och visst
är det fortfarande ett resmål vi trivs på. Men
tyvärr håller Crown Point på att bli ett enda stort
snabbmatsställe. Hotellet försöker verkligen att
rycka upp sig. Renoveringen går långsamt
men tex när vi klagade över bår spis som bara
2 plattor fungerade på och dessutom svårt
att hitta rätt temperaturlägen då bytte de ut spisen
och tv också i bara farten.
Servicen och attityden är mycket bättre på
hotellet, personalen ler och småpratar vänligt!
Stränderna på Tobago äts upp av vattenhöjningen.
Vid Pigeon Point är det mycket smalare strand
nu än tidigare.
Vi åkte mycket till Mount Irvin, mysig Beach
och mannen som hyr ut stolar jättetrevligt och höll
koll på oss.
När det gäller mat så hittade vi ett litet ställe
förbi inte varit förut. Drevs av en kille som utbildat sig
och arbetar i London. Food4You. En fantastik
restaurang, genuin mat, inga alkoholtillstånd så vi tog med vin,
blev körda hem på efter middagen, inga gäster
bara vi.
Corbins Wild Life – ett ställe där man föder
upp de lokala djuren som är utrotningshotade
och släpper ut dem. Drivs av en lokal kille Mr Corbin
och en irländsk konstnär som bor där 8 mån/ år
En jättefin utflykt där man förutom att fö se djur och fåglar
också får höra dessa fantastiska människor
berätta om djuren, naturen och hur de arbetar.
En av de bästa utfärderna.
Generellt om Tobago kan sägas att de håller
enligt de dom jobbar med turism att förlora
gästerna. Det var väldigt tomt. Branschen har verkligen
det tufft och det märktes på alla. Det tjänar mindre och mindre
och verkar förlora lusten och glöden. Mycket tråkigt.
När det gäller Grenada så blev det lite av en favorit.
Självklar eftersom det var nytt för oss men också
för att människorna var underbara, stränderna jättefina,
lätt att ta dig var dom helst nästan med bussar
som fungerade super och till bra pris. 2.50 EC.
Siesta hotel var jättetrevligt. Personalen mycket
tillmötesgående och trevliga. Rummet helt ok. det fanns
kyl, micro, vattenkokare och lite porslin o bestick för två.
Men om vi åker dit igen tar vi nog hellre en lägenhet.
Restaurangen var bara öppen gör frukost och lunch, vi
åt bara frukost där. Många alternativ till frukosten
men det ör klart att det kostade kiven del, vissa dagar
ca 400 SEK för oss två och då kan vi inte
leva när vi är ute i 4 veckor. Men jättemysigt och gott.
St. Georges var en mysig stad att vandra runt i. Lätt
att ta sig dit med buss. Ångrar lite att vi inte åkte till
Carriacou ett par dagar, hade kunnat ta båten på
morgonen 9.30 och hem dagen efter på eftermiddagen,
Gjorde en ötur besökte det äldsta romdestilleriet
vilket kan rekommenderas, men fy vilken dålig rom
stark -strax över 70% och smakade riktigt rått.
I övrigt inget speciellt på öturen ja kakao och kryddor
men det har vi ju besökt förut.
Vattenfall där unga killar dök från alltför höga
höjder var förstås häftigt.
När kryssningsbåtarna kom in dubblades priset
på solstolar men vi var noga med att tala om
att vi inte kom med skeppen utan bodde på Siesta
få fick vi samma pris som tidigare.
När kryssningsfartygen kom in låg vi inte vid
Grand Anse utan gick till Morne Rouge Beach, där
var det väldigt lugnt och bästa fisk-tacosen
till lunch på La Plywood bar.
Vi åt Jerk chicken alldeles nygrillad på stranden
Grand Anse- English  Corner, enkelt men
så gott. En samlingsplats också för de som rökte på!
Även på Grenada var det ganska glest med gäster,
bra på ett sätt men det måste ju komma turister
annars försvinner restauranger och barer.
Undrar just varför man fortfarande åker till Thailand
gång på gång och inte till Karibien? Inga svenska charterbolag?
Inte för att vi vill ha massturism från Sverige – det tig 9 dagar på Grenada innan hi hörde svenska och det passar oss, men turister som spenderar pengar på de små lokala ställena är ju nödvändiga. Vi återkommer alldeles säkert./Rose och Knut December 2017


Topp