Agneta och Jean, februari 2016

Hej Pia!
Här kommer några rader från mig efter resan.

Det var ju 8:e gången vi var på Tobago,1:a gången var 1995 och 7:e gången var 2010 så det var ju 6 år sedan sist.

Vi hade 3 helt underbara veckor. Jag tror nästan att det var den bästa vistelsen hittills. Möjligen pga att vi kunde vara i 3 veckor denna gång och sedan att vi hade mycket trevligt ihop med Simona och Fredrik trots den stora åldersskillnaden, men som Simona sa…vi har ju samma mål med resan, och så var det ju.

På de här 6 åren hade Tobago inte förändrats så mycket. Det är fortfarande samma gemytliga ö, ett affärscentrum har tillkommit i Crown Point men det var nog nästan det enda.

Vi trivs ju jättebra på Sandy Point, fast det märks ju att det börjar bli ganska slitet. Nytt kylskåp med bra frysfack var det åtminstone i vår lägenhet.

Köksutrustningen är minimal och det fanns inte alla bestick men säger man bara till så fixar de det. Spisen fungerade inte men efter att jag sagt till så kom det en tjej som grejade litet och sa sedan att nu fungerar den. Den fungerade men bara en platta i taget och tog man i kastrullen och kom åt locket samtidigt så fick man en liten, liten kyss. Detta är inget klagomål, utan för mig är det som Tobago är. De är sig själva och det är ju det som vi tycker är så skönt med Tobago.

Vi fick en fin 50 års bröllopsdag med blommor och en flaska vin. På kvällen åt vi middag på restaurangen och det är som alltid mysigt att sitta och se ut över havet och äta god mat.

En tradition vi har, om vi är där den 14:e februari, är att vi går till Coco Café och äter Valentine day middag. De gör så fint i restaurangen med blommor, dukar, servetter och ballonger i rött och vitt och sedan får varje kvinna en blomma med hem. I år var det en röd nejlika. En annorlunda kväll att minnas.

En favorit i år blev Bucco. En helt ljuvlig strand (även om Claudia inte tyckte att man skulle åka dit pga rånrisk. Det hade tydligen skett något för några år sedan) där diverse aktiviteter förekom. Vi och några par till badade, en bit bort badade en man sin get och ytterligare en bit bort så hade Baptisterna dop. När man är två par blir det billigare att dela taxi och det känns ju också säkrare. I Bucco var vi ju, som Simona skrev, på Get-race, åt lunch på Millers och besökte Batik-shopen.

Ett ställe som var nytt för oss var La Cantina, en pizzeria med jättegoda pizzor. Beställ en och dela på annars blir det doggybag. Ett måste som vi har är ett besök på House of Pancakes med deras special. Fruktjuice, en liten skål med frukt, 2 pannkakor med sirap samt kaffe eller the.

Det här var några av de saker som vi gjorde förutom bada, relaxa och bara vara.

Det blir troligen en 9:e gång också, så jag lär återkomma till er. /Agneta och Jean, februari 2016


Topp