UGANDA

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

 • A Bend in the River
  Av V.S. Naipaul
  A Bend in the River är baserad på Idi Amins Uganda och följer historien om en indisk köpman som försöker överleva den politiska och ekonomiska turbulensen i ett nyligen självständigt östafrikanskt land. Detta är en lysande roman som fångar den sociala förvirringen och korruptionen i det postkoloniala Afrika.
 • De dimhöljda bergens gorillor
  Det här är den spännande filmen om Dian Fosseys liv. Hon ägnade nästan två årtionden åt studier av bergsgorillorna i Afrikas regnskogar. Omvärlden beundrar henne, men genom sina maniska ansträngningar att skydda gorillorna fick hon många fiender. 1985 hittades hon kallblodigt mördad. Filmen utspelar sig i Rwanda men ger en bra inblick i gorillornas situation som även är applicerbart på Uganda.
  The last king of Scotland
  En thriller om den unge läkaren Nicholas Garrigan som kommer till Uganda på 70-talet och får tjänsten som personlig läkare till general Idi Amin. Till en början dras Nicholas med av Amins starka personlighet och charm men liksom resten av världen börjar han sakta förstå att Idi Amin inte är den räddare han påstår sig vara. Bakom fasaden döljer sig en hänsynslös diktator och Nicholas inser att hans eget liv hänger på en skör, skör tråd.
 • Under fem fantastiska dagar hade jag förmånen att få besöka Uganda. Uganda överraskade med sin skönhet och goda mat men höjdpunkten var mötet med den magiska gorillan.//Cathinka
 • En utflykt för den äventyrslystne är forsränning (rafting) på Nilen. Forsränningen börjar vid Bujagali Falls och slutar 20 kilometer nedströms vid Itanda. Rutten innehåller 9 stora forsar varav 4 räknas till klass 5 (av 5). I de lugnare delarna kan man njuta av fågellivet längs stranden och ta ett dopp vid sidan av flotten. Om man hellre vill ha något lite mer avkopplande, är det möjligt att göra en familjerafting som undviker de stora forsarna och har en långsammare rutt där ni njuter av floden.
  Spårning av bergsgorillan är en av Afrikas mest fantastiska naturupplevelser. Det är svårt att beskriva känslan i kroppen när man får ögonkontakt med en vild bergsgorilla för första gången. Det finns några olika gorillagrupper man kan besöka i Uganda, dels i Bwindiområdet och dels i Virungabergen. Spårare ger sig av i förväg för att söka efter den enklaste vägen till gorillorna. Det kan ta allt från en timme till hela dagen att nå fram till gorillorna. En timme har man lov att stanna när man väl kommit fram och vilken timme!
  Besök Ngamba Island Sanctuary, ett hem för föräldralösa schimpanser som startade 1998 och bland andra stöds av Jane Goodall Institute. Här får ni en möjlighet att på nära håll interagera med vår närmaste släkting.
  Vandringen börjar vid parkens huvudkontor i Kibale Forest där en viltvårdare fungerar som er guide för schimpansspårningen. Ni går genom den täta vegetationen där guiden leder er till schimpanserna genom att läsa av tecknen i naturen. Oddsen att få möta schimpanserna har ökat kraftigt de senaste åren, oddsen är 90 % eller högre. Under schimpansspårning är det troligt att se åtminstone två eller tre andra typer av primater, oftast mangabeys och red-tailed monkeys. Man har en timme på sig med schimpanserna.


Topp