TANZANIA

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

 •  
  Att läsa böcker som på olika sätt handlar om resmålet man ska besöka är ett fantastiskt sätt att få ut så mycket som möjligt av sin resa. Här ger vi några förslag.
  Bränd jord
  Av Elieshi Lema
  En skildring av kvinnors förhoppningar, längtan, sexualitet och kamp mot det auktoritära, traditionellt mansdominerande samhället i Tanzania. Bränd jord ger svenska läsare en inblick i en annan värld, andra tider och sedvänjor. Samtidigt är det lätt att identifiera sig och följa både det specifikt tanzaniska och det universella i denna fängslande roman.
  Kärlek x 21
  Noveller
  Kärlek x 21 visar tydligt att den afrikanska kärleksnovellen lever i vår samtid. Här skriver flera av kontinentens främsta kvinnliga författare om allt mellan födslosmärtor och begravningar; tonårens våndor och ålderdomens krämpor; samkönade relationer och förhållanden som drabbas av rasfördomar. Inte minst slår samlingen hål på myten om den afrikanska kvinnan som ett fattigt offer.
  Regnmakarens barn
  Av Aneceti Kitereza
  I denna dokumentärroman skildras det traditionella livet hos Tanzanias ukerewefolk; vardagsliv, vilda fester och folktro. I centrum för historien står ett gift par som prövas av en besvärande barnlöshet i ett samhälle där barnafödandet är själva livsmeningen.
  Safari Östafrika
  Av P-O och Monica Johansson
  Safari Östafrika är en svensk bok anpassad för safariresor i Östafrika. På 162 sidor får ni information om inte mindre än 300 arter av Östafrikas djur och fåglar.
 •  
  Att se på film från landet man ska besöka är ett fanatstiskt sätt att lära sig mer. Här försöker vi samla film av olika karaktär. Tipsa oss gärna!
  Africa the Serengeti
  George Casey
  Serengeti är en av Tanzanias savanner. En gång om året, i torrtider, sker den stora migrationen, när savannens över 2 miljoner flockdjur förflyttar sig för att finna vatten och mat. Här kan du följa deras resa.
 • Kort, långt, stad, land, sol och bad eller äventyr spelar egentligen ingen roll utan det är miljöombytet som lockar; upplevelserna, mötena, dofterna, synintrycken och smakerna… Nu är det min tur att åka på utbildningsresa igen. Den här gången går färden till Tanzania, närmare bestämt Ngorongoro, Serengeti och Zanzibar.
 •  
  Här samlar vi reseskildringar som vi hoppas kunna inspirera er i ert val av destination. Vi tar jättegärna emot material från våra resenärer så hör gärna av er om ni vill bidra.
  Nu är vi tillbaka i vardagen igen efter vår resa till Tanzania och Mauritius (snyft), och det har varit alldeles fantastiskt!
  Av Emma
  Reseperiod 2008
  Till alla er som funderar på att resa till Afrika vill jag bara säga: Fundera inte längre, utan res!
  Av Katarina/Nybliven fru och Afrikafrälst
  Reseperiod 2009
  Följ Petras möte med det stolta lejonet!


Topp