SYDAFRIKA

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

 •  
  Att läsa böcker som på olika sätt handlar om resmålet man ska besöka är ett fantastiskt sätt att få ut så mycket som möjligt av sin resa. Här ger vi några förslag.
  Bländad av ljuset
  Av Zoë Wicomb
  Bländad av ljuset är en skakande roman om det nya Sydafrika, om identitet och om hur långt vi kan bedra oss själva för att skydda våra närmaste.
  Den långa vägen till frihet
  Av Nelson Mandela
  Mandelas memoarer om hans kamp för demokratiska rättigheter och människovärde. Slutsåld på förlaget men prova på biblioteket!
  Mödrar emellan
  Av Sindiwe Magona
  "Min son dödade er dotter." Så inleder den sydafrikanska författaren Sindiwe Magona sin berättelse där hon försöker utforska vad som gör att vissa barn växer upp och blir mördare, en berättelse som baseras på en verklig händelse i Sydafrika.
  Reseguide
  Sydafrika (Reseförlaget: Förstaklass reseguider)
  Bra reseguide med mycket bilder.
 •  
  Att se på film från landet man ska besöka är ett fanatstiskt sätt att lära sig mer. Här försöker vi samla film av olika karaktär.
  Drum
  Zola Maseko, 2004
  En stark film som utspelar sig under apartheidtiden i Sydafrika. Zola Maseko är en av Sydafrikas främsta regissörer. Ett mycket starkt drama om en far som gör allt för att få sin färgade dotter att klassas som vit.
  Life above all
  Oliver Schmitz, 2010
  Ett starkt sydafrikanskt drama. Filmen handlar om en ung kvinnas kamp mot ett fördomsfullt samhälle.
  Sarafina
  Darrel Roodt, 1992
  En sydafrikansk musikal med Whoopi Goldberg i huvudrollen. Filmen utspelar sig när kampen mot apartheid är som mest intensiv och mitt i allt detta står Mary Masembuko, lärare och aktivist.
  Tsotsi
  Gavin Hood, 2005
  En oerhört våldsam historia och en av Sydafrikas absolut största framgångar. En väldigt stark film som vann en Oscar för bästa utländska film.
 • Titta på det här säger Susanne på kontoret och sträcker över ett papper. - Vore inte det något? Framför mig har jag information om Big Five Marathon, ett maratonlopp som går av stapeln på savannen i Sydafrika. Det här är något jag bara inte kan motstå. Det kombinerar tre av mina främsta intressen; resor, löpning och fotografering. Det är bara att anmäla sig!
  Följ Monika och Mårtens fantstiska äventyr med buss genom Afrika. Under dryga tre veckor har de tagit sig från Zimbabwe genom Botswana och Namibia för att sedan avsluta sin resa i Kapstaden, Sydafrika. Det är inte annat än att man blir lite ressugen när man läser om deras strapatser!
  Uno Grönkvist fortsätter sin safariresa i södra Afrika. Efter att ha levt i bushen i ett par veckor i Zambia och Zimbabwe är det nu dags för Sydafrika och en helt annan sorts upplevelse. "Durban Safari" med Rovos Rail, världens lyxigaste tåg.


Topp