PANAMA

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

 • Building of the Panama canal
  164 historiska fotografier och omfattande texter berättar den fängslande historien om Panamakanalens tillkomst: muddring, bostäder, intern politik, tekniska bedrifter, misslyckanden och slutligen framgång.
  På engelska
  Emperors in the Jungle
  Av John Lindsay-Poland
  "Emperors in the Jungle" är en exposé av de viktigaste episoderna i USA:s militära engagemang i Panama. Boken avslöjar hur USA:s idéer om att tämja tropiska djungler och människor i kombination med kommersiella och militära mål, formade mer än ett sekel av intervention och miljöteknik i en liten, strategiskt belägen nation.
  På engelska
  Skräddaren i Panama
  Av John le Carré
  Harry Pendel är Panamas mest välrenommerade skräddare, anlitad av alla samhällets toppar. Men en gång var han någon helt annan, hans förflutna är mörklagt och har förblivit en väl bevarad hemlighet - tills den dag en viss Andrew Osnard träder in i hans butik. Mästarberättaren John le Carré blandar spänning och satir i denna mörka komedi om hycklande diplomater, korrupta politiker och giriga vapenhandlare.
  The Path Between the Seas
  Av David McCullough
  ”The Path Between the Seas"berättar historien om de män och kvinnor som kämpade, mot alla odds, med att uppfylla den 400-år gamla drömmen om att bygga en kanal mellan Atlanten och Stilla havet. Det är en berättelse om häpnadsväckande tekniska bedrifter, enorma medicinska prestationer, politiska maktspel, heroiska framgångar och tragiska misslyckanden.
  På engelska
 • Contraband
  Action/Thriller
  För att skydda sin svåger från en narkotikabaron tar sig den förre smugglaren Chris Faraday till Panama för att försöka styra upp situationen.
  Skräddaren i Panama
  Thriller/Drama
  Harry Pendel som lärde sig att sy i ett engelskt fängelse har slagit sig ner i Panama, där han syr kläder till de rika och mäktiga. Panama - spioneriets mecka - utgör ramen till denna svarta, livliga och mycket underhållande thriller om en skräddare som av en skrupelfri spion känner sig pressad att ljuga.
 • Comida Tipica är en traditionell panamansk rätt som återfinns i övriga Centralamerika. Den består av ris och bönor alternativt linser som serveras med kyckling, kött eller fisk.
 • Panama har ett mycket rikt fågelliv och är ett av världens bästa länder för fågelskådning. Det finns över 970 arter och huvuddelen av dessa återfinns i regnskogarna som omger Panamakanalen. Andra områden som är bra för fågelskådning är Chiriquihöglandet, El Valle och Dariendjungeln.
  Att besöka de olika ursprungsbefolkningarna i Panama är en fascinerande upplevelse. De mest lättillgängliga samhällena är Kunaindianerna i San Blasskärgården, Emberafolken i Dariendjungeln och Ngobe-Bugleindianerna i Bocas del Toro.
  Att se de stora fartygen knuffas fram genom kanalen är en oförglömlig upplevelse. Panamakanalen är världens åttonde underverk och fyller etthundra år 2014. Kanalen, som förbinder Karibiska havet i norr med Stilla havet i söder, är ca 80 km lång och är idag den viktigaste vattenfarleden i världen med ca fyra % av världens totalt transporterade gods. Vissa dagar finns möjlighet till hel- och halvdagsturer på kanalen.
  Med kuststräckor både mot Karibiska havet och Stilla havet erbjuder Panama många tämligen orörda platser för snorkling. Särskilt San Blasöarna kan erbjuda otroligt färgstarka rev och Kunaindianerna är experter på att hitta de bästa platserna åt er.
  Panama har många tropiska öar att utforska, både i Karibiska havet och i Stilla havet. Alla med sina egenheter; Pärlöarna (De las Perlas) med sina Arapapegojor och öde stränder, Bocas del Toro med dess färgstarka rev och delfiner och San Blasöarna med Kunaindianerna.
 • Till artikeln i pdf format.
  Artikeln publicerades i DN den 27 januari 2013.


Topp