NAMIBIA

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

 •  
  Att läsa böcker som på olika sätt handlar om resmålet man ska besöka är ett fantastiskt sätt att få ut så mycket som möjligt av sin resa. Här ger vi några förslag.
  Exit Kalahari
  Av Jenny Söderqvist och Helene Åberg
  Jenny och Helene är två SVT-medarbetare på utbildningsuppdrag i Botswana när de en helg bestämmer sig för att ge sig ut i Kalahariöknen på safari. Olyckan är framme och deras bil börjar brinna. I boken får vi följa deras vidare äventyr. En sann skildring.
  Globetrotter Travel Guide
  Av Willie Olivier
  Liten behändig reseguide med karta som på ett överskådligt sätt ger information om hela Namibia.
  På engelska
  The Burning Shore
  Av Wilbur Smith
  En berättelse där en passionerad affär mellan en kvinnlig fransk aristokrat och Michael Courtney tvingar iväg henne för att finna en framtid för henne och deras ofödda barn i Afrika. Men först måste hon övervinna krig, skeppsvrak, feber och Namibias oändlighet.
  Av samma författare finns även The Angels Weep och Men of Men som utspelar sig i Namibia.
  På engelska
  The Sheltering Desert
  Av Henno Martin
  Henno Martins memoarer från tiden han levde i Namiböknen tillsammans med sin vän Hermann och hunden Otto. För att slippa inblandning i andra världskriget flyr de in i öknen och i boken får man följa deras kamp för överlevnad i det hårda ökenklimatet.
  På engelska
 •  
  Att se på film från landet man ska besöka är ett fanatstiskt sätt att lära sig mer. Här försöker vi samla film av olika karaktär. Att hitta film som handlar om eller utspelar sig i Namibia har inte varit lätt men vi har fått ovärderlig hjälp av The Namibian Movie Collection.
  Namibia: The Struggle for Liberation
  Charles Burnett
  Namibia: The Struggle for Liberation berättar historien om Samuel Nujoma, en av ledarna i Namibias kamp om självständighet från Sydafrika och landets första president.
  På engelska
  The King is Alive
  Kristian Levring, Anders Thomas Jensen & William Shakespeare
  På grund av en defekt kompass blir en grupp på väg till flygplatsen strandsatt mitt ute i öknen. De når en spökstad bebodd endast av en man, Kanana. En av passagerarna som har lite ökenerfarenhet ger gruppen fem råd för att klara tiden på bästa sätt under tiden han ger sig iväg på jakt efter hjälp. En av gruppens medlemmar föreslår att de ska sätta upp Shakespeares King Lear för att hålla modet uppe.
  På engelska
 • Mat är glädje! Att prova de lokala specialiteterna när man är på resa är spännade. Här försöker vi tipsa om de maträtter, drycker eller restauranger som är speciella för just den här destinationen.
  Vid Namibias kust där den varma öknen möter Atlantens kalla vatten råder perfekta förhållanden för att odla ostron. Ljuvligt goda och ett måste vid ett besök i landet!
 •  
  Här samlar vi resedagböcker som vi hoppas kunna inspirera er i ert val av destination. Vi tar jättegärna emot material från våra resenärer så hör gärna av er om ni vill bidra.
  Författaren och globetrottern Uno Grönkvist har provat på en flodsafari på Chobefloden i Botswana och några avkopplande dygn på lodge och hotell i Namibia och Zimbabwe. I Zimbabwe bodde han vid de berömda Victoriafallen.
  Är i södra Afrika för att kolla om individuell flygsafari är värd sitt pris. Är denna lyxiga variant verkligen så mycket bättre än en gruppresa i exempelvis Masai Mara eller Serengeti? Prisskillnaden är ju ganska häftig.
  De länder jag ska besöka är Zambia, Botswana, Namibia och Zimbabwe. Alla camperna hör hemma under det stora safariföretaget Wilderness Safaris paraply.
  I maj 2013 anordnade vi en gruppresa för fototokiga till det fantastiskt fascinerande Namibia. Marie var en av deltagarna som var med och hon har dokumenterat hela resan i sin blogg. Hon har varit så gullig och låtit oss använda oss av hennes material här. Läs, njut och dröm er bort!
  Följ Monika och Mårtens fantstiska äventyr med buss genom Afrika. Under dryga tre veckor har de tagit sig från Zimbabwe genom Botswana och Namibia för att sedan avsluta sin resa i Kapstaden, Sydafrika. Det är inte annat än att man blir lite ressugen när man läser om deras strapatser!
  Namibia är ett oerhört fascinerande land med sin fantastiska natur och sina många olika folkgrupper. Jag hade höga förväntningar inför resan och de uppfylldes med råge! Nu vill jag tillbaka och se allt vi inte hann med, norrut till Damaraland, Etosha och Caprivi men även tillbaka till alla platser vi nu fått förmånen att besöka men med lite mer tid för att än mer kunna njuta naturens under.
  Jag fick det stora nöjet att åka på tjänsteresa till Namibia för att lära mig mer om destinationen. Namibia är ett land jag länge varit nyfiken på. De jag känner som varit där har varit helt lyriska när de kommit tillbaka, så jag måste säga jag hade en del förväntningar. Det VAR verkligen otroligt vackert ! Så många sorters olika landskap, så mycket öppna ytor och härliga nationalparker. Kort sagt ett land att utforska
 • Till artikeln i pdf format.
  Artikeln publicerades i Escape 360 i september 2013.
  Till artikeln i pdf format.
  Artikeln publicerades i Naturfotomagasinet i september 2013.
  Till artikeln i pdf format.
  Artikeln publicerades i Direktpress under vecka 22 2013
  Till artikeln i pdf format.
  Artikeln publicerades i Resiser & ferie nr.6 2012.
  Till artikeln i pdf format.
  Artikeln publicerades i SvD den 14 oktober 2012.


Topp