MAURITIUS

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

 • Den siste brodern
  Av Natacha Appanah
  När David visar sig i drömmen återupplever Raj sin barndom på ön Mauritius sextio år tidigare: den primitiva bostaden i lägret intill det oändliga sockerrörsfältet, faderns brutalitet, moderns omsorg om Raj och hans två bröder, hettan och de häftiga skyfallen, cyklonen som slår familjens liv i spillror, den mödosamma flytten till andra sidan ön, till huset i skogen halvvägs mellan kyrkogården och fängelset med sina mystiska interner.
  Mauritius Travel Guide
  Av Martine Maurel
  Globetrotter
  Liten behändig reseguide med karta som på ett överskådligt sätt ger information om hela Mauritius. På engelska
 • Min farsa är en hjälte
  Av Gerard Lauzier
  Franska komedi som utforskar det komplexa förhållandet mellan en far och hans tonårsdotter. Andre (Gerard Depardieu), en pappa som tar sin tonårsdotter Veronique (Marie Gillain) på semester. Veronique att agera underligt och genom att spionera på henne upptäcker Andre att hon upplever sin första kärlek och har skapat en invecklad historia där hon har framställer Andre som hennes mycket äldre älskare.
  Fransk film med engelsk text. Inspelad på Mauritius
 • I november 2013 åkte vår medarbetare Daniel på studieresa till öarna Rodrigues och Mauritius. Två öar som ligger utanför Afrikas östkust i Indiska Oceanen. Läs om hans spännande resa.
  Så var resan det slut för den här gången. Mauritius har varit en positiv överraskning. Mauritius kanske inte har Indiska Oceanens bästa stränder, men den konkurrensen är å andra sidan stenhård, däremot har jag fått extremt god mat hela veckan, den bästa jag någonsin fått på en resa. Människorna är mycket trevliga och servicen är toppklass. Dessutom finns här massor att göra för den som inte bara vill sola och bada. Allt sammantaget gör Mauritius till ett fantastiskt resmål!
 • Nu är vi tillbaka i vardagen igen efter vår resa till Tanzania och Mauritius (snyft), och det har varit alldeles fantastiskt!
  Av Emma
  Reseperiod 2008
 • Casela Natur & Leisure Park ligger i den västra delen av Mauritius mellan Flic en Flac och Tamarin. Parken har en yta på cirka 14 hektar. I parken kan du se runt 1500 fåglar på över 150 arter och olika djur som de imponerande gigantiska sköldpaddor och olika däggdjur som lejon och apor. Här finns även möjligheten att få klappa ett lejon, åka segway bland zebrorna eller åka zipline mellan bergstopparna.
  Ile aux Cerfs är en ö som ligger utanför Mauritius östkust, med spektakulära vita sandstränder, palmer och vatten i alla nyanser av blått. Du kan koppla av på stranden, njuta av en BBQ och prova på parasailing eller bara njuta av sol och bad på denna orörda ön. Ingen möjlighet till övernattning finns utan bara dagsutflykter.
  Port Louis marknad är centrum för den lokala ekonomin, Mysigt att strosa runt en stund och titta på gatuförsäljare i arbetet och köpa några souvenirer. Mest autentiska är den underbara frukt och grönsaker sektionen av. Om du letar efter souvenirer finns här även ett brett utbud av Madagaskars hantverk, tillsammans med souvenirer som T-shirts av varierande kvalitet. Pruta!
  Ett av dessa oförklarliga naturfenomen kan beskådas här där jorden/sanden skiftar i sju olika färger. Sanden kommer från vulkaniska stenar som har kylts av vid olika temeraturer. I Chamarel finns även Mauritius högsta vattenfall på 100 meter.
  I princip hela Mauritius ör omringat av korallrev så de flesta hotellen anordnar dyk och snorklingsutflykter till reven.
  I en gammal sockerfabrik strax norr om Port Louis ligger detta mycket trevliga museem som på ett underhållande sätt berättar om hela processen med socker och även om Mauritius historia. Trevligt och lärorikt.


Topp