För att snabbt och bekvämt ta er till "det vilda" Afrika, flyger ni från Nairobi till viltreservatet Masai Mara där ni bor på Karen Blixen Camp, en härlig så kallad luxury tented camp. Campen har ett fantastiskt läge och erbjuder dagliga safariturer med campens guider. Resan avslutas med sköna dagar på det mytomspunna Zanzibar, där ni bor på Matemwe Beach Village med halvpension.

Dag 1: Avresa
Ni lämnar Sverige på morgonen, flyger via Amsterdam och ankommer till Nairobi samma kväll.
Övernattning på EKA hotel inklusive frukost.

Dag 2: Masai Mara
Efter frukost blir ni hämtade av en transferchaufför och efter genomgång av safarin hos vår lokala safarioperatör, åker ni vidare till Wilsonflygplatsen. Det blir en härlig flygtur med fantastisk utsikt över Riftdalen till Masai Mara. En chaufför från Karen Blixen Camp väntar på er vid landning och kör er till campen. Där checkar ni in och gör er hemmastadda i ert tält/rum. Efter lunch och middagsvila är det dags för er första regelrätta safaritur. Ladda kamerorna och ha kikare redo för era första möten med Afrikas unika fauna. Innan solnedgång återvänder ni till campen för middag och trevliga samtal runt lägerelden.
Övernattning på Karen Blixen Camp i Masai Mara inklusive helpension.

Dag 3-4: Masai Mara
Dessa två dagar tillbringar ni ute i viltreservatet tillsammans med er guide från campen. Efter frukost och fram till lunch, samt på eftermiddagen fram till middag, står safaris på agendan (om ni inte väljer att stanna på campen och njuta av utsikten och dess faciliteter). Mot ett tillägg kan ni med fördel delta i en spännande nattlig safaritur – i skydd av mörkret är många av rovdjuren som mest aktiva och det finns goda chanser till spännande ögonblick – eller varför inte följa med på en så kallad game walk (safarivandring) med campens massajer.
Övernattningar på Karen Blixen Camp inklusive helpension.

Dag 5: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost blir ni hämtade för transfer till flyget och resan tillbaka till Nairobi. På Wilsonflygplatsen blir ni åter hämtade, åker förbi kontoret och hämtar eventuellt deponerat bagage, och fortsätter sedan till den internationella flygplatsen. Önskar ni göra ett lunchstopp på den mycket trevliga Carnivore Restaurant hjälper vi er gärna att boka bord, säg bara till vid bokning så ordnar vi även detta!
Övernattning på EKA hotel inklusive frukost.

Dag 6: Zanzibar
Efter frukost blir ni hämtade för transfer till flygplatsen där ni checkar in i god tid för er avresa till Zanzibar, där en chaufför väntar på er för att ta er till ert hotell.
Övernattning på Matemwe Beach Village inklusive halvpension

Dag 7-11: Zanzibar
Dessa dagar tillbringar ni helt efter eget huvud; på den egna verandan, i skuggan under en palm, vid poolen, på dyk- eller snorkeltur, på egna eller organiserade utflykter på ön eller i glatt samspråk med hotellets övriga gäster och personal.
Övernattning på Matemwe Beach Village

Dag 12: Hemresa

På eftermiddagen blir ni hämtade av er transferchaufför som kör er tillbaka till flygplatsen för  flyg tillbaka hem igen.

Läs mer om hotellen:
Karen Blixen Camp 
Matemwe Beach Village

Denna safari går lika bra att kombinera med sol och bad på Kenyas kust eller på någon av de andra öarna i Indiska Oceanen; Seychellerna eller Mauritius.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Nairobi, hem från Zanzibar
- Samtliga flygplatstransfers i Kenya
- 2 nätter på EKA hotel inklusive frukost
- Flyg från Nairobi till Masai Mara tur och retur
- Fly-in safari 4 dagar/3 nätter safariprogram enligt ovan
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Zanzibar
- 7 nätter på Matemwe Beach Village i Shambasvit inklusive halvpension

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I safaripriset ingår samtliga transfers, 3 övernattningar på Karen Blixen Camp inklusive helpension, lokala drycker samt dagliga safariturer.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran