Zanzibar

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

En resa till Zanzibar är en resa till kritvita stränder, turkost vatten och spännande historia och är den perfekta avslutningen på din Tanzania safari. Men en Zanzibar resa är även en utmärkt sol- och baddestination i sig där ett behagligt klimat möter dig i stort sett året runt.

 • En resa till Zanzibar är en resa till de exotiska tropikerna

  Zanzibar ligger i Indiska Oceanen, ca 2 mil utanför Tanzanias östkust. Det påstås att själva namnet Zanzibar kommer från de arabiska orden zayn zál barr, vilket betyder den vackra ön. Nog är ön både vacker och exotisk med otaliga frukt- och kryddodlingar, kritvita stränder och vajande palmer!

  resa till zanzara, zanzibar resa, resa zanzibar

  När är bästa tiden att resa till Zanzibar?

  Zanzibar har samma klimatsäsonger som Kenya och Tanzania, dvs en lätt regnperiod i oktober/november och en lite kraftigare i mitt april-mitt juni. Under den senare väljer en del hotell på Zanzibar att stänga för renovering. Under juli-oktober är medeltemperaturen 22-30 grader och i jan-mars 24-32 grader.

  Var ska ni bo under er resa till Zanzibar?

  Är er Zanzibar resa minst 5 dagar rekommenderar vi att ni ska prova på att bo på minst ett par olika platser på ön. Det passar t.ex. bra att börja eller avsluta din vistelse med en eller ett par nätter i Stone Town. Allt för att ni ska få ut så mycket som möjligt av er resa till Zanzibar.

  Stränderna på norra och östra Zanzibar lockar med strandnära boende för avkoppling, sol och bad.

  För dig som vill ha lite mer liv och rörelse finns Nungwi, en liten fiskeby i norr, där det har vuxit upp en liten turistby. Här finns ett antal hotell, serveringar och dykfirmor.

  Utmed den norra östkusten ligger många av de finare hotellen. Alla hotell med vita, fina stränder och härliga omgivningar. Den här delen av ön passar allra bäst för dig som söker lugn och ro.

  resa till Zanzibar, zanzibar resa, resa zanzibar, stone town resa till Zanzibar, zanzibar resa, resa zanzibar, stone town

  På den södra delen av ön hittar du Bwejuu, Paje och Jambiani som ligger på rad. Här är stränderna likvärdiga men med lite olika karaktär. Bwejuu har lite tjusigare hotell, Jambiani är mycket Afrika med små charmiga hotell och Paje är kite- och backpackermecca.

  Bo med fördel några dagar på norra och några på södra delen av Zanzibar. Det är stora skillnader mellan hög- och lågvatten på Zanzibar, ju längre söderut desto större är skillnaden.

  Saker att se & göra under din Zanzibar resa

  Det finns mycket att se och uppleva under din Zanzibar resa. Nedan finner du ett litet urval på saker du kan hitta på om upptäckarlusten vaknar i solstolen.

  Besök Stone Town

  De gamla vackra snidade trädörrarna som blivit lite av Stone Towns signum välkomnar dig i den gamla stans trånga labyrintgator. Dörrarna ger dig en påminnelse om både Zanzibars ålder och forna rikedom. Här finna många historiska och fascinerande byggnader; House of Wonders – sultanens forna palats, fästningen som portugiserna använde för att försvara staden, slavhandelsplatsen och fängelsehålorna, allt berättar om Zanzibars långa historiska bakgrund.

  resa till Zanzibar, zanzibar resa, resa zanzibar, stone town resa till Zanzibar, zanzibar resa, resa zanzibar, stone town

  Kryddturer

  På ön där kryddor länge varit den största inkomstkällan (idag omsprungen av turismen) känns en kryddtur som ett måste för att nå öns själ. Kryddturerna utanför Stone Town är en upplevelse för dina sinnen. Under turerna får sig både doft och smaklökar sig en utmaning när du vägleds genom kryddsafarin och du får testa dina kunskaper i att känna igen en doft eller en smak utan att få kännedom om namnet på kryddan.

  Dykning & snorkling

  Zanzibars kustlinje erbjuder många korallrev och vrak att dyka och snorkla vid. Det finns många dyk- och snorkelfirmorna som organiserar turer. Ön Mnemba är ett populärt utflyktsmål för både dykare & snorklare.

  En resa till Zanzibar kombineras med fördel med en Tanzania safari

  Några fakta om Zanzibar

  Befolkning – Hur många människor bor på Zanzibar?

  På Zanzibar bor ca 1,3 miljoner människor (2012).

  Zanzibars religioner

  Huvuddelen av befolkningen på Zanzibar är muslimsk.

  Språk

  Swahili och engelska är de officiella språken, men även bantuspråk förekommer och vid kusten och på öarna talas arabiska.

  Valuta

  Tanzanisk shilling (TZS).

  Prisnivå

  En enkel måltid på ett gatukök kostar ca 4 kr. En trerätters middag på restaurang omkring 40 kr. Lokal öl ca 10 kr.

  Tidsskillnad

  +2 timmar på vintern, +1 timme på sommaren.

  Visum

  För visum information hänvisar vi till:

  Comet Consular Service

  El

  230 volt. Trepluggskontakt.

  Läs mer om att resa till Zanzibar i vår reseguide till Tanzania


Topp