UGANDA

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Afrikas pärla - är mest känd för bergsgorillorna och det vackra landskapet där höga berg, tropisk regnskog, vidsträckta savanner, floder och sjöar bildar hänförande vyer.

  • Pris från
   29,800 kr
  • Antal dagar
   4 nätter
  Läs mer...
  Drömmer ni om att få möta de fascinerande gorillorna men har ont om tid eller har ni varit på safari i Kenya eller Tanzania och vill passa på att även se schimpanser och gorillor när ni ändå är i...
  • Pris från
   31,300 kr
  • Antal dagar
   6 nätter
  Läs mer...
  Under sju dagar får ni resa genom Ugandas bedövande vackra landskap. Under ert första stopp i Kibale Forest National Park får ni stifta bekantskap med människans närmaste släkting schimpansen men även...
  • Pris från
   41,800 kr
  • Antal dagar
   8 nätter
  Läs mer...
  Upptäck fantastiskt vackra Uganda. På denna tur som först går nordväst till Murchison Falls National Park, Ugandas största nationalpark, för att sedan ta er söderut genom Kibale och Bwindi, får ni...
  • Pris från
   25,800 kr
  • Antal dagar
   15 nätter
  Läs mer...
  Det här är en resa som innehåller nästan allt man kan önska sig med besök i flera olika nationalparker, spännande möten med andra kulturer, de fascinerande gorillorna och äventyr på Nilen!
  • Pris från
   25,800 kr
  • Antal dagar
   15 nätter
  Läs mer...
  Det här är en resa som innehåller nästan allt man kan önska sig med besök i flera olika nationalparker, spännande möten med andra kulturer, de fascinerande gorillorna och äventyr på Nilen!
  • Läge :
   Bwindi
  Läs mer...
  Med bedövande vacker utsikt ligger Ruhija Gorilla Safari Lodge på över 2 000 meters höjd.
  Lodgen har det bästa läget i området om ni ska besöka...
  • Läge :
   Kibale
  Läs mer...
  Med en hänförande utsikt över omgivningarna ligger Kyaninga Lodge.

  Lodgen består av åtta separata rymliga stugor som man når via träspångar...

  • Läge :
   Kibale
  Läs mer...
  Ndali Lodge ligger högst upp på kanten av en slocknad vulkan som är fylld med vatten, sjön Nyinambuga. Huvudbyggnaden med halmtak består av ett rymligt vardagsrum med...
  • Läge :
   Lake Mburo National Park
  Läs mer...
  Mihingo Lodge har ett fantastiskt läge på kanten av en klippa med vidsträckt utsikt över sjön Mburo i Mburo National Park och även den omgivande dalen.

  Rummen...

  • Läge :
   Lake Mburo National Park
  Läs mer...
  Detta är en liten tältcamp med endast nio rymliga tält som är belägna i öppen skogsmark på toppen av en kulle cirka fyra km från Lake Mburo. Alla...
  • Läge :
   Queen Elizabet Park
  Läs mer...
  Mweya Safari Lodge ligger på kanten av Mweyahalvön som skiljer Lake Edward från Kazingakanalen. Utsikten från lodgen över sjön mot de snöklädda...
  • Läge :
   Queen Elizabet Park
  Läs mer...
  Ihamba Lakeside Safari Lodge är belägen vid stranden av Lake George i Queen Elizabeth Park med fantastisk utsikt över sjön. Lodgen är uppförd i sten och halm...
 • När Winston Churchill i början av 1900-talet besökte landet beskrev han Uganda som Afrikas pärla. Med Ugandas fantastiskt vackra landskap med höga berg, tät grönska, vidsträckta savanner, floder och sjöar, rika djurliv och vänliga befolkning kan man inte annat än att hålla med. Dessutom kan man här besöka djurens konung, gorillan. En helt obeskrivbar upplevelse! Uganda har inte ett lika rikt djurliv som sina grannländer Kenya och Tanzania men det kompenseras av att det inte är lika mycket turister här vilket ger en genuin safariupplevelse. Uganda är dessutom perfekt för er som är intresserade av primater. Förutom gorillan finns här även schimpanser och ytterligare ett tiotal arter.
  Givna höjdpunkter är, förutom de självklara gorilla- och schimpansvandringarna, även de trädklättrande lejonen i Queen Elizabeth National Park och forsränning på Nilen.

  Geografi
  Nästan mitt i Afrika med Great Rift Valley längs västra sidan och Rift Valley längs östra ligger denna gröna oas. Den centralafrikanska platån utgör två tredjedelar av landets yta och stora delar av landet ligger på 900 meters höjd. Det medför att trots att ekvatorn skär genom hela landet är klimatet ovanligt svalt med temperaturer på mellan 21-30 C. Uganda gränsar till Kongo-Kinshasa, Sydsudan, Kenya, Tanzania och Rwanda. Uganda är ungefär hälften så stort som Sverige.

  Befolkning
  I Uganda bor ca 35 miljoner människor. Närmare 40 % av befolkningen lever under fattigdomsgränsen. Med en exploderande befolkningstillväxt så har man en medelålder på 12 år och medellivslängden är närmare 44 år.
  Etniska grupper: baganda 17 %, ankole 8 %, basoga 8 %, iteso 8 %, bakiga 7 %, langi 6 %, rwandier 6 %, bagisu 5 %, acholi 4 %, lugbara 4 %, batoro 3 %, bunyoro 3 %, alur 2 %, bagwere 2 %, bakonjo 2 %, jopodhola 2 %, karamojong 2 %, rundi 2 %, ickeafrikaner 1 %, andra 8 %.

  Religion
  I Uganda råder religionsfrihet med följande fördelning; katoliker 33 %, protestanter 33 %, olika inhemska religioner 18 %, muslimer 16 %.

  Språk
  Engelska och swahili är officiella språk. Andra förekommande språk är luganda, olika niger-kongolesiska språk, nil-sahariska språk och arabiska.

  Politik
  Uganda är en republik med stark presidentmakt. UD skriver Flerpartival infördes när grundlagen reviderades 2005. Samtidigt avskaffades begränsningar för hur länge en person kan stanna vid makten. Landets president sedan 1986, Yuweri Museveni, och hans parti National Resistance Movement (NMR) har vunnit valen 2006 och 2011. Oppositionen har båda gångerna protesterat mot valfusk och kritiserat Museveni för maktfullkomlighet. Drygt två tredjedelar av de röstberättigade i Uganda är 18-30 år gamla.

  Ekonomi
  Uganda är en av Afrikas snabbast växande ekonomier. Ugandas viktigaste näringsgren är jordbruket, som sysselsätter mer än 80 % av arbetskraften. En stor del av det som produceras är ekologiskt framställt, utan konstgödsel och kemikalier. Den största exportvaran är kaffe. Andra stora jordbruksprodukter är te, bomull, vanilj, majs och snittblommor. Uganda är även rikt på naturresurser som till exempel olja, naturgas och koppar.

  Valuta
  Valutan heter Ugandian Shilling, UGX. För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX.

  Klimat
  I större delen av Uganda är klimatet tropiskt med två torrtider; från december till februari och från juni till augusti. I den nordöstra delen av landet (Karamoja) är klimatet halvtorrt. Ugandas klimat och temperatur är, utöver i Karamoja, stabilt, med hög fuktighet och temperaturer mellan 21-30 C. De många sjöarna och floderna ger Uganda ett medelhavsklimat året om. Även under regntiden är klimatet detsamma, fast med ett rejält skyfall under någon timme om dagen, medan det är sol och varmt under den resterande tiden.
  Eftersom merparten av Ugandas vägnät består av grus- och sandvägar skapar regntidens skyfall enorma trafikproblem, eftersom vägarna regnar eller flyter bort.

  Tidsskillnad
  +2 timmar på vintern, +1 timme på sommaren.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

  El
  220/240 volt, engelsk adapter.


Topp