Trinidad

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Landet som uppfann steelband, calypso och limbo och som även har en av världens största och främsta karnevaler kallad "The Greatest Show on Earth".

 • Trinidad är känt för sin fantastiska natur, ett rikt djurliv och den årliga karnevalen, en av världens största och främsta karnevaler! Huvudstaden Port of Spain är en modern storstad, känd för sin puls och bra shopping. Trinidad är också känt som ön där calypso- och steelbandmusiken föddes. Ett annorlunda resmål för den som inte bara vill ha sol och bad på sin semester. Trinidad går utmärkt att kombinera med grannön Tobago.

  Geografi
  Öriket Trinidad & Tobago, i folkmun Trinbago, består av två öar där Trinidad är huvudön av de båda och också den största ön av de två. Öriket består även av 21 mindre öar. Trinidad är den sydligaste ön i Västindien, belägen endast 10 km från Venezuelas kust. Trinidad har en gång suttit ihop med Sydamerika och har därför en liknande flora och fauna som delar av den sydamerikanska kontinenten. Ön bjuder på en fantastisk natur, särskilt på norra delarna av ön där regnskogstäckta berg blandas med små byar och där man kan svalka sig vid någon av de många hänförande stränderna som ligger utspridda utmed kusten. I regnskogen finns ett flertal vattenfall och floder samt ett rikt fågel- och djurliv. Huvudstaden Port of Spain är en storstad med kontorskomplex, moderna bankskrapor, affärer och ett högt tempo.

  Befolkning
  Trinidad är en smältdegel med invånare från jordens alla hörn, majoriteten består av indier och afrikanska slavättlingar. Befolkningen består av 1,3 miljoner invånare varav ca 350 000 invånare bor i huvudstaden Port of Spain.

  Religion
  Ett flertal religioner finns i landet; hinduismen, katolicismen, baptismen, islam med flera.

  Språk
  Engelska är officiellt språk.

  Politik
  Självständig republik inom Samväldet. Trinidad & Tobago var tidigare en brittisk koloni och blev självständigt 1962, republik 1976.

  Ekonomi
  Trinidad är ett regionalt finanscentrum och turismen (Tobago) är på tillväxt, fast proportionellt är inte turismen så viktig som på många andra av de västindiska öarna. Trinidad är den ledande västindiska producenten av olja och gas, och landets ekonomi är starkt beroende av dessa resurser. Landet har också tillverkningsindustri och exporterar till andra västindiska öar.

  Valuta
  Valutan heter Trinidad & Tobago dollar, TTD. Det går att betala med USD på de flesta platser. Bankkort fungerar utmärkt, det finns flera bankomater på ön, dock inte på de små orterna runtomkring ön. För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Prisnivå
  Mat och dryck är generellt sett billigare på Trinidad än på de andra öarna i Västindien. Lunch från 30 kr, middag från 100 kr, öl 10 kr, en flaska vin i butik 90 kr. Lokal mat är billig, såsom doubles 5 kr (en sorts pitabröd med kikärtsröra, populärt att äta till frukost), roti ca 20 kr (en slags pannkaka/pitabröd med olika sorters fyllningar, till exempel kyckling, potatis, grönsaker), bake and shark 15 kr (bröd med fiskfyllning och vitlökssås).

  Klimat
  Klimatet liknar det sydamerikanska klimatet med hög luftfuktighet, djungler och regnskogar. Medeltemperaturen ligger på 29 C i luften, 27 C i vattnet. Det är ett något varmare och fuktigare klimat på Trinidad än på grannön Tobago. Regnsäsongen råder mellan juni-december, då är det varmare och fuktigare, regnet kommer oftast i form av häftiga skurar nattetid/förmiddag. Regnet drar sedan bort och solen brukar lysa igen. Det är ovanligt med regn och moln flera dagar i rad. Torrsäsongen är mellan januari-maj.

  Tidsskillnad
  -5 timmar på vintern, -6 timmar på sommaren.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

  El
  110 volt eller 220 volt. Adapter behövs.

  Att göra
  Trinidad är ett eldorado för naturälskare och bjuder sina besökare på fantastiska naturupplevelser. I regnskogen på norra delen av ön kan man gå på hiking med guide, bada i vattenfall och floder samt paddla kayak och titta på grottor. Under äggläggningssäsongen mars-juli kan man titta på när havssköldpaddorna lägger sina ägg på vissa stränder. Trinidad har också en mängd vackra och orörda stränder, en del når man endast med båt. 45 minuters bilväg från Port of Spain ligger Trinidads populäraste strand, Maracas Beach. Färden dit tar er genom bergen med härliga panoramavyer över det Karibiska havet. Maracas ligger vackert omgärdat av höga berg och är ett populärt utflyktsmål på helgerna.

  Asa Wright Nature Centre är beläget mitt i regnskogen, här tittar man på fåglar i alla möjliga färger och former. Ett måste även för den som inte är så fågelintresserad! Caroni Bird Sanctuary är ett berömt träskområde ca 30 minuters bilresa från Port of Spain. Det bjuder på mangroveträsk och färggranna scarlet ibisfåglar (nationalfågeln på Trinidad), här färdas man i båt i sakta mak och har man tur dyker det upp ett och annat djur utmed färden.

  Besök också Pitch Lake, den så kallade asfaltsjön (en av endast tre st i världen), i närheten av byn La Brea på sydkusten. Den är ett av de märkligaste naturfenomenen i världen. Det är en hel sjö av naturlig asfalt där man kan gå på ytan, men ett enda felsteg och man sjunker! En källa på hundra meters djup produderar obearbetad olja och asfalt som bland annat används vid vägbygge och till export. Det går att promenera kring sjön, och det finns guidade turer.

  Huvudstaden Port of Spain erbjuder billig shopping och ett brokigt folkliv.

  Varje år, vanligtvis i månadsskiftet februari/mars, äger den färgsprakande karnevalen rum, det är den största karnevalen i Västindien och fylld av traditioner. Den kallas också ”The Greatest Show on Earth”. Vill man resa hit under karnevalsperioden rekommenderas bokning i god tid då boendet i Port of Spain blir fullbokat långt i förväg!


Topp