NGORONGORO, SERENGETI OCH LAKE MANYARA

Välj rubrik
 • 5 nätter | Kod: AC3

  Detta är safari för er som verkligen vill njuta av djuren och miljön i norra Tanzania. Ni har gott om tid på er att se och lära känna naturen i och runt Ngorongoro, Serengeti och Lake Manyara. Ni kan välja campingsafari eller det bekvämare alternativet på väl utvalda lodger.

  FäRDPLAN

  Dag 1: Ngorongoro
  Er safari och denna dag börjar med att ni blir hämtade av er driverguide för en pre-safari briefing hos den lokale safarioperatören. Med 4x4 safarijeep går färden mot Ngorongorokratern, vars unika miljö bebos av såväl "the big five" som flertalet av Afrikas fascinerande djurarter. Lunchen, som ni har med i picknicklådor, äter ni på lämpligt ställe och eftermiddagen ägnas helt åt gamedrive nere på kratergolvet. Innan mörkrets inbrott är ni väl installerade på er lodge/camp/campingplats uppe vid kraterkanten, för att avnjuta en god middag.
  Middag och övernattning på lodge/camp eller campingplats i Ngorongoro.

  Dag 2: Serengeti
  Efter en god natts sömn och en härlig frukost, har ni förmiddagen att tillbringa på egen hand. Ta kikaren till hjälp och skåda ned i den storslagna parken, av många kallad "Edens Lustgård". Efter lunch fortsätter ni färden genom Ngorongoro Crater Conservation Area mot Serengeti National Park, en färd som är en enda lång gamedrive. Er driverguide hjälper er att hitta djur, fåglar och sevärdheter som det otränade ögat inte skulle sett på egen hand. På lämpligt ställe utefter vägen stannar ni för att äta er lunch, vilken ni fått med er i picknicklådor. Ni kan även, om ni så önskar, komma överens med er driverguide om att stanna för att besöka någon Masaiby på vägen, en avgift tas i så fall ut, vilken betalas på plats.
  Middag och övernattning på lodge/camp eller campingplats i Serengeti.

  Dag 3: Serengeti
  Efter frukost ger ni er ut på en heldags gamedrive i Serengeti. Lunchen tar ni som vanligt med er i picknicklådor och låter hunger och lämplighet avgöra var och när ni ska äta den. Morgonens gamedrive gör ni i norra delen av Serengeti, Lobo, senare på dagen rör ni er mot centrala Serengeti. Naturen skiftar över hela nationalparken och djuren rör sig därigenom efter olika mönster. Er driverguide vet var och när ni har bäst chans att se just era favoriter.
  Innan solen gått ner har ni återvänt till er lodge/camp eller campingplats för middag och övernattning.

  Dag 4: Serengeti
  Njut en rejäl frukost, packa safarifordonent med picknicklådor och nya filmrullar och ge er ut på ytterligare en heldag i Serengeti. Denna dag görs era gamedrives företrädesvis i områdena kring Seronera, något sydost om centrala Serengeti. I detta område rör sig bla stora hjordar av de migrerande djuren, gnuer och zebror. Efter en heldag full av upplevelser och djur i alla storlekar, färger och former, är det skönt att äta en stilla middag och sitta framför en lägereld och filosofera över dagens händelser.
  Middag och övernattning på lodge/camp eller campingplats i Serengeti.


  Dag 5: Lake Manyara
  Efter denna dags frukost lämnar ni Serengeti. Det blir gamedrive en-route ut ur parken, genom delar av Ngorongoro Conservation Area till Lake Manyara. På vägen stannar ni vid Olduvai Gorge och Leaky Museum, för att se var Dr Louis Leaky och hans fru fann fossil av den riktigt tidiga människan, samt förhistoriska elefanter, strutsar och andra djur. Ni är framme vid Lake Manyara lagom till kvällningen.
  Middag och övernattning på lodge/camp eller campingplats i utkanten av Lake Manyara National Park.


  Dag 6: Arusha
  Efter en tidig frukost åker ni in i nationalparken och möts av en tät skog, vilken blivit hem till bla stora flockar av babianer och Blue Monkeys. Fortsätt genom skogen tills ni kommer fram till de öppna gräs- och träskmarkerna som omger denna sodasjö, Lake Manyara. Förutom ett oändligt antal fåglar i alla färger, former och skepnader, finns här ett stort antal gräsätare, och de som har tur får även syn på de unika trädklättrande lejonen.
  Efter lunch återvänder ni till Arusha för vidare färd eller övernattning.

  Förfrågan om Safari

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om safari.


  Annat datum, gör en förfrågan för prisoffert.

  Priserna står i svenska kronor och gäller per person i delat dubbelrum/tält. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 • Förfrågan om Safari

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om safari.


  Annat datum, gör en förfrågan för prisoffert.

  Priserna står i svenska kronor och gäller per person i delat dubbelrum/tält. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.


Topp