KLÄTTRING KILIMANJARO - MARANGU ROUTE

Välj rubrik
 • 4 nätter | Kod: MARANGU

  Via Marangu Route tar ni er upp till Uhuru Peak, 5895 meter över havet. Denna rutt lämpar sig för alla, med eller utan tidigare erfarenhet av vandringar på berg och höga höjder. Berget kan bestigas hela året med undantag för regnperioden, dvs april och maj.

  FäRDPLAN

  Kvällen innan ni börjar er bestigning av berget bor ni på Springlands Hotel i Moshi.

  Dag 1: Mandara Hut
  Efter frukost och genomgång av vad som väntar åker ni till Kilimanjaro National Park Gate (tar ca 45 min) för att registrera er och börja er vandring. Gå genom regnskogen till Mandara lägret, beläget på 2740 möh. Att göra en liten avstickare till Maundikratern ger fina vyer av Tanzania och Kenya. Passa på att att kika på eukalyptusträd, fåglar och Colubusapor på vägen.
  Dagsmarch: 1700-2740 möh, 12km ca 2-3 timmar genom bergsskog.
  Övernattning i Mandara Hut.

  Dag 2: Horombo Hut
  Efter ca en timmes vandring lämnar ni regnskogsdungarna bakom er och följer en stig uppåt hedlandskapen till Horombolägret. Härifrån är utsikten till Mawenzi och Kibotopparna storslagna, och missa inte bergets växtjättar, Giant Lobelia. Härifrån börjar de flesta känna effekterna av den höga höjden.
  Dagsmarch: 2740-3700 möh, 15 km, ca 4-5 timmar genom hedlandskap.
  Övernattning: Horombo Hut.

  (Om ni lägger till en dag för acklimatisering, är det här man brukar stanna, alternativ gå upp till Mawenzis topp.)

  Dag 3: Kibu Hut
  På vägen över och längs bergskammen som sammanlänkar Mawenzi och Kibo-topprna, passerar ni det sista vattenhålet på vägen. Dagen börjar i hedlandskap men avslutas i "månlandskap". Vid ankomst till stugan äter ni en välbehövlig middag och vila i förberedelse för toppstigningen
  Dagsmarch: 3700-4700 möh, 15 km, ca 6 timmar genom "månlandskap".
  Övernattning: Kibu Hut

  Dag 4: Toppförsök
  Mycket tidigt, ca kl 2 på natten, och i totalt mörkerpåbörjar ni den branta toppstigningen. Genom frusen och snöig mark tar ni er till Gilman´s Point, vid kraterkanten på 5861 möh, tar 4-6 timmar. Fortsätt till Uhuru Peak, afrikas högsta punkt, på 5895 möh, tar ytterligare 1-2 timmar. Njut av den otroliga utsikten innan ni påbörjar nedstigningen. Stanna till vid Kibolägret för lunch och fortsätt sedan ned till Horombolägret för middag. Mycket trötta, otroligt nöjda och ofantligt stolta går ni sen till sängs.
  Dagsmarch: 4700-5895 möh, och sedna ned till 3700 möh, 6 km upp och ca 36 km ned, 10-15 timmar genom mestadels "månlandskap".
  Övernattning: Horombo Hut.

  Dag 5: Fortsatt nedgång
  Från Horombo Hut blir det en skön vandring om ca 5-6 timmar ned till gaten. Här väntar er transfer på att ta er tillbaka till Arusha, eller Moshi, för fortsatt äventyr eller hemresa.

  I priset för klättringen ingår:
  Transfers till och från gate, tillstånd och parkavgifter, erfaren guide, kock och bärare, samtliga övernattningar, måltider och dryck.

  Viktiga personliga artiklar
  Varm sovsäck (-12°C), vattenflaska, solglasögon, toalettppper, förstaförband, vandringsstavar, snacks.
  Tänk på att ta med bekväma vandringskängor, varmt underställ, tjock tröja, vind- och vattensäkra överdragskläder, vantar och mössa och gärna dunjacka.

  Förfrågan om Safari

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om safari.


  Annat datum, gör en förfrågan för prisoffert.

  Priserna står i svenska kronor och gäller per person i delat dubbelrum/tält. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 • Förfrågan om Safari

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om safari.


  Annat datum, gör en förfrågan för prisoffert.

  Priserna står i svenska kronor och gäller per person i delat dubbelrum/tält. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.


Topp