Paketresor 13 nätter | Kod: TZP1

Den här resan till Tanzania innehåller en Tanzania safari som tar er till flera av de storslagna viltreservaten och parkerna. Ni besöker Tarangire, Lake Manyara, Serengeti samt Ngorongoro Conservation Area. Efter safarin flyger ni till Zanzibar där ni tillbringar sju nätter på Breezes Beach Club & Spa samt avslutar resan med en natt i den mytomspunna staden Stone Town.

Dag 1 (24/10): Avresa
Avresa från Sverige med nattflyg till Kilimanjaro.

Dag 2 (25/10): Ankomst
Ni ankommer till Kilimanjaro under tidig eftermiddag. Er chaufför/guide möter er på flygplatsen och kör er den korta biten ert hem för natten.
Övernattning på KIA Lodge inklusive frukost.

Dag 3 (26/10): Arusha – Tarangire – Lake Manyara
Efter en kort genomgång av er Tanzania safari kör ni mot Tarangire för er första safari. Tarangire är framförallt känd för sin stora elefantpopulation men där finns även en mängd andra djur som antiloper, giraffer, de stora kattdjuren och bufflar. Lunch serveras på Tarangire Sopa Lodge. Under eftermiddagen fortsätter ni er färd mot Lake Manyara. Här kommer ni bland annat möta stora flockar babianer och så kallade blue monkeys. I nationalparkens växlande natur (skog-, gräs- och träsklandskap) ända fram till sodasjöns stränder, lever ett stort antal av de små och stora gräsätarna. Har ni tur får ni en sällsynt skymt av de trädklättrande lejonen vilka är unika för denna park.
Övernattning på Bashay Rift Lodge inklusive helpension.

Dag 4 (27/10): Ngorongoro – Serengeti
Efter frukost kör ni till Ngorongoro Conservation Area för en halvdagstur. Ni besöker den fantastiska Ngorongorokratern (som också kallas för Edens lustgård på jorden och smeknamnet är berättigat). På den gamla vulkanbottnen lever en mängd djur. Kratern har en diameter på två mil och kraterväggarna är cirka 600 meter höga. Känslan är ibland overklig och man måste då och då påminna sig om att det här är på riktigt, inte en djurpark! Ni tillbringar hela dagen i kratern och har med er picknicklunch som ni intar i parken. Alla stora afrikanska däggdjursarter lever här, inklusive noshörningen (dock inga giraffer).

Ni lämnar kratern och kör till ert hem för natten, Olduvai Camp. Där blir ni mötta av massajer som följer er på en cirka 20 minuter lång promenad till en närbelägen kopje där ni får beskåda en helt fantastisk solnedgång (om vädret tillåter).
Övernattning på Olduvai Camp inklusive helpension.

Dag 5 (28/10): Serengeti
Efter frukost lämnar ni Olduvai Camp och kör vidare mot Serengeti National Park. Lunchen intar ni i skuggan av ett akaciaträd på den magiskt vackra savannen. Serengeti täcker en yta av inte mindre än 14 000 km² och erbjuder bland mycket annat världens största koncentration av stora kattdjur (geparder, leoparder, lejon, vildkatter). I Serengeti finner ni flera typer av landskap; de öppna savannlandskapen i söder, kullar och skog i väster, savannen med kopjer i öster och bushlandskapen i norr. Ni bor i tält på savannen omgivna av naturens alla ljud och dofter.
Innan solnedgången är ni framme vid er lodge där ni kan koppla av före middagen.
Övernattning på Ronjo Camp inklusive helpension.

Dag 6 (29/10): Serengeti – Karatu
Efter frukost är det dags att vända hemåt och köra mot Ngorongoro National Park och vidare till Karatu. Passa på att göra en tidig morgonsafari så ni får uppleva savannen när den vaknar till liv, då ni kan få se och uppleva saker som inte sker dagtid.

Ni åker söderut tillbaka mot området kring Ngorongoro och Olduvai Gorge och vidare till Karatu. Hela vägen tillbaka är en pågående safari, så se till att ha kameran lättillgänglig.
Övernattning på Bashay Rift Lodge inklusive helpension.

Dag 7 (30/10): Karatu – Arusha – Zanzibar
Er resa i Tanzania går vidare till Zanzibar. Efter frukost körs ni tillbaka till flygplatsen i Arusha för flyg till Zanzibar.
På flygplatsen i Zanzibar väntar er transferchaufför som kör er till ert hotell Breezes Beach Club & Spa.
Övernattning på Breezes Beach Club & Spa inklusive halvpension.

Dag 8-11 (31/10-3/11): Breezes Beach Club & Spa
Breezes Beach Club & Spa ligger på sydostkustens vita och vackra strand. Breezes Beach Club är en förstklassig strandresort och har sedan det öppnades 1997 lockat ett brett internationellt klientel och har blivit något av svenskarnas favorithotell på Zanzibar. På Breezes Beach Club & Spa finns det mesta man kan önska för en sol- och badsemester såsom eget dykcenter för dyk- och snorkelutflykter, vattenskidåkning, djuphavsfiske, bra restauranger med mera.
Övernattningar på Breezes Beach Club & Spa inklusive halvpension.

Dag 12 (4/11): Dhow Palace, Stone Town
Transfer till ert hotell i Stone Town som är huvudstaden på Zanzibar med trånga gator, fascinerande hantverk och arkitektur, med den specialla blandningen av arabisk, indisk och afrikansk kultur – swahilikulturen. Under era dagar i Stone Town bor ni på Dhow Palace Hotel, som ursprungligen var hem åt en rik köpman. Ni får gott om tid på er att utforska den gamla swahilistaden, vilket ger en fin avslutning på er resa.
Övernattning på Dhow Palace Hotel inklusive frukost.

Dag 13 (5/11): Hemresa
Transfer från hotellet till flygplatsen för kvällsflyg hem. Ni är tillbaka i Sverige nästa morgon.

Läs mer om Tanzania på Tanzaniaresor

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Zanzibar tur och retur med stopp i Kilimanjaro/Arusha
- Transfer från flygplatsen till KIA Lodge
- 1 natt på KIA Lodge i dubbelrum inklusive frukost
- 5 dagar/4 nätter safariprogram enligt ovan
- Transfer från/till Zanzibar flygplats samt mellan boendena
- 5 nätter på Breezes Beach Club & Spa i standardrum inklusive halvpension
- 1 natt på Dhow Palace Hotel i dubbelrum inklusive frukost

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att fyra personer reser tillsammans och bor i dubbelrum samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I safaripriset ingår fyra nätter på lodger inklusive helpension (3 måltider/dag exklusive dryck), dagliga safaris med engelsktalande chaufför/guide samt parkavgifter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2019-10-24 - 2019-11-05 41 400 kr


Topp