St Vincent

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Segelparadis! St Vincent är en vulkanö med en bedårande regnskog, höga vattenfall och många vandringsleder. Kombineras gärna med Bequia.

  • St Vincent är den största ön i nationen St Vincent & Grenadinerna. St Vincent är en vulkanö med bergstoppar på över 1000 m. Den högsta punkten på ön är vulkanen Soufrière (1200 m) som hade ett utbrott så sent som 1979. Till skillnad från öarna i Grenadinerna, som är ”reserverade” för seglare, snorklare och strandälskare, erbjuder den kuperade och gröna St Vincent en hel del att se och göra.

    Geografi
    St Vincent är en vulkanö med en spännande natur. Hit åker man om man vill kombinera strandlivet med sevärdheter som t ex botaniska trädgårdar, museum, gamla kyrkor, regnskogar, vattenfall och vandringsleder i bergen. Det är också en bra utgångspunkt för båtutflykter till de 32 öarna i Grenadinerna där man kan snorkla, bada och dyka i underbart vatten.

    Befolkning
    Det bor ca 112 000 människor på St Vincent & Grenadinerna, varav majoriteten är slavättlingar från Afrika, men även indier, Carib-indianer och européer finns representerade. I huvudstaden Kingstown bor ca 19000 personer.


Topp