Seychellerna

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

En resa till Seychellerna är drömmen för dig som önskar sol, orörda stränder med kritvit sand, turkosgrönt varmt hav, färska frukter och en vänlig befolkning. Men på Seychellerna finns även mycket för den mer aktiva resenären.

 • Söker ni efter ett oförstört tropiskt paradis långt från vardagens slit och släp där ni kan ligga på palmbeströdda stränder och simma i varmt, turkosfärgat vatten, då är en resa till Seychellerna vad ni letar efter! Besök någon eller några av de härliga öarna Mahé, Praslin eller LaDigue. Till Seychellerna reser ni för den fantastiska naturen, avskildheten, det härliga havet och lugnet.

  Resa till Seychellerna, Seychellerna resor, resa Seychellerna

  Vilken ö ska ni välja på er resa till Seychellerna?

  Det beror såklart på vad ni är ute efter och de bebodda öarna är lite olika till sin karaktär. Här kommer en kort beskrivning:

  Mahé – den största av Seychellernas bebodda öar

  Mahé är huvudön där ni även hittar flygplatsen och världens minsta huvudstad, Victoria. I Victoria kan ni på lördagar besöka den färgglada marknaden eller beskåda Big Ben i miniformat. Övriga utflyktsmål på Mahé är kryddträdgården Le Jardin du Roi, ett besök på tefabriken eller varför inte bestiga landets högsta berg, Morne Seychellois med sina 905 meter över havet. De flesta anser att Intendance Beach, Grand Anse Beach och Beau Vallon är öns bästa stränder.

  Praslin – där ni hittar världens vackraste strand

  Med bara ett litet skutt med flyg, 15 min ,är når ni Praslin, Seychellernas näst största ö. Det går även att resa till Praslin med båt. Ett besök i nationalparken Vallée de Mai är ett måste. Vallée de Mai är upptagen på UNESCO:s världsarvslista på grund av sin urregnskog. Nationalparken är dessutom en av endast två platser där kärleksnöten Coco de Mer växer naturligt. Kärleksnöten, eller tvillingnöten som den också kallas, är Seychellernas symbol. Har ni tur kan ni även få se den svarta papegojan (Black Parrot) i nationalparken. Papegojan finns inte någon annanstans i världen.

  På Praslin hittar ni även Anse Lazio som finns med på mångas lista över världens vackraste stränder men här hittar du även stränderna Anse Georgette & Anse Volbert.

  Resa till Seychellerna, Seychellerna resor, resa Seychellerna

  La Digue – barfotasemester på riktigt

  På lilla la Digue finns nästan inga bilar och här tar ni er bäst fram med cykel eller till fots. Även öns buss, den oxdragna kärran står till förfogande. På La Digue hittar ni världens mest fotograferade strand – Anse Source d’Argent med sina fantasifulla granitformationer och kristallklara vatten. Avnjuts bäst på tidiga morgnar & sena eftermiddagar när dagsgästerna lämnat ön. Här bor du med fördel några dagar under er resa till Seychellerna. Trevlig ö att vandra på eller varför inte paddla kanot.

  När är bästa tiden att resa till Seychellerna?

  Tiden oktober till mars kännetecknas av heta och fuktiga nordvästliga vindar, då havet är lugnt och klart. December till och med februari är den tid då det mesta av årets regn faller, men detta innebär ändå inte att det är speciellt regnigt och kallt. Under perioden maj till september kommer vindarna från sydost och vädret är lite svalare och mindre fuktigt. Havet är då lite oroligare och de sydostliga stränderna har lite mer sjögräs kvar när högvattnet drar sig tillbaka.

  Saker att göra under er resa till Seychellerna

  Er Seychellerna resa behöver inte bara vara sol 6 bad. Det finns fantastisk snorkling, dykning och fiske på Seychellerna. På korallöarna finns ett fantastiskt fågelliv för den intresserade. Stora landsköldpaddor kan beskådas, likaså havssköldpaddor som kommer upp på land för att lägga ägg. Man kan även göra segelbåtsturer både halv- och heldag. Besök Curieuse Island med sitt reservat för jättesköldpaddor. Vandra i nationalparken Vallée de Mai (Praslin) eller bestig Seychellernas högsta topp Morne Seychellois (Mahé)
  Resa till Seychellerna, Seychellerna resor, resa Seychellerna

  Fakta om Seychellerna

  Seychellernas geografi

  Seychellerna är en ögrupp i Indiska Oceanen utanför Afrikas kust och består av ca 115 granit- och korallöar varav ett tjugotal är bebodda. Ca 50 av öarna är granitöar och resten korallöar. Många av dessa vackra granitöar är gröna, frodiga och kuperade med höga berg. Stränderna är vita och beströdda med granitblock. Berget Morne Seychellois på Mahé är den högsta punkten med sina 905 meter över havet. Korallöarna däremot höjer sig knappt över havet.
  Den sammanräknade landytan är inte större än en tredjedel av Öland men med en geografisk spridning motsvarande Sveriges.
  Den största ön är Mahé där även världens minsta huvudstad Victoria, med 26 000 invånare, ligger. Mahé, Praslin och La Digue är de mest kända öarna, det är också där som de flesta hotellen ligger.

  Resa till Seychellerna, seychellernas flagga

  Seychellernas befolkning

  Totalt har Seychellerna ca 90 000 invånare varav huvuddelen bor på Mahé (85 %). De flesta invånarna är kreoler; en blandning av afrikaner, européer och asiater. Det finns också minoriteter av européer, indier och kineser.

  Religon

  Seychellerna har religionsfrihet. Majoriteten av befolkningen är katoliker och en minoritet tillhör den anglikanska kyrkan. Det finns även små grupper av hinduer, buddister och muslimer.

  Språk

  På Seychellerna är engelska det officiella språket men här talas också kreol.

  Det politiska läget på Seychellerna

  Seychellerna är en republik där författningen från 1993 ger presidenten stor makt. Presidenten är stats- och regeringschef samt överbefälhavare och utser alla ministrar, som enbart har en rådgivande roll. Tidigare har Seychellerna varit både en fransk och en brittisk koloni. Landet tillhörde Storbritannien från 1814 till och med 1976 då de blev självständiga.

  Det finns inga politiska fångar i landet.

  Ekonomi

  Den viktigaste inkomstkällan är turismen som sysselsätter ca 30 % av landets invånare och står för 70 % av inflödet av utländsk valuta. Andra viktiga näringsgrenar är fisket av tonfisk där förädlingen av tonfisken i allt från rensning till konservering står för en betydande del av BNP. I ett led att bli mindre beroende av turismen och därmed mindre ekonomiskt sårbart satsar man även på vidareförädling av produkter som vanilj och kokosnötter. Seychellerna har även utvecklat en båtindustri.

  Valuta

  Seychellisk rupie (SCR). För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Prisnivå

  Prisnivån är ungefär som i Sverige.

  Tidsskillnad

  +3 timmar under svensk vintertid, +2 timmar svensk sommartid.

  Visum

  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

  El

  240 volt. Adapter behövs.


Topp