Namibia

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

En Namibia resa bjuder på dramatiska vyer med roströda sanddyner, grymma safariupplevelser, karga stenökenlandskap och världens näst största flodsänka. Under en resa till Namibia väntar helt enkelt enastående upplevelser!

 • En resa till Namibia bjuder på några av Afrikas mest fascinerande landskap. Landskap med världens högsta sanddynor i Namiböknen, världens näst största flodsänka Fish River, den kärva skelettkusten och den kalkvita savannen i Etosha. En Namibia resa är en dröm för naturälskaren.

  Namibia. reseblogg, resor till afrika, resor till namibia

  En resa till Namibia – för naturälskaren & äventyraren

  Namibia är till ytan ett stort land, dubbelt så stort som Sverige och en Namibia resa lämpar sig därför särskilt väl för bilsemester. Välskötta vägar, i huvudsak grusvägar, tar er till nationalparken Etosha med ett rikt djurliv (dock inte big five eftersom inga bufflar lever i parken). I Damaraland kör ni genom röda bergslandskap där elefanterna har anpassat sig till de torra omgivningarna och där ni kan besöka det fascinerande Himbafolken. För den äventyrslystna finns badorten Swakopmund längs Namibias 160 mil långa kust. Här kan ni köra fyrhjuling, sandboarda, paddla kajak bland sälarna eller åka på delfinsafari. Kör vidare mot Namibias kanske mest kända turistattraktion Namiböknen med vackra Sossusvlei & Deadvlei. Det här är bara en bråkdel av vad ni kan uppleva under en resa till Namibia.

  När är bästa tiden att resa till Namibia?

  Eftersom Namibia ligger söder om ekvatorn är deras sommar oktober-april (max temp 40 grader – min 20 grader) och vintern maj-september (max temp 25 grader – min 0 grader). Namibia är en åretrunt destination men högsäsong råder juli-oktober. Planerar ni att resa till Namibia under den perioden rekommenderar vi att ni bokar i god tid, särskilt om ni har specifika önskemål om boende. Juli-september bjuder på behagliga temperaturer runt 25 grader (kvällarna kan bli riktigt kyliga dock) och det är extremt ovanligt med regn. December-januari kan bli extremt varma med temperaturer upp emot 40 grader och regn kan förekomma. Regnen gör att det kan vara svårare att ta sig fram på vägarna som i Namibia i huvudsak är grusvägar. Det blir även färre djur vid vattenhålen under den här perioden.

  Er Namibia resa – område för område

  Få länder i Afrika erbjuder en sådan varierad upplevelse som Namibia. Det är en total blandning av modernt och traditionellt leverne i allt från städer med klart europeiskt inflytande till nomadfolkens hyddor. Öknen erbjuder en klart kontrasterande upplevelse till nationalparkerna i norr och floddeltat i nordost.

  Namibia från norr till söder:

  Zambezi region

  Tidigare Caprivi. Floddeltat i nordöstra Namibia med ett rikt fågelliv. Till skillnad från övriga Namibia är här grönt och bördigt. Det finns tre nationalparken Bwabwata, Mudumu and Mamili National Park.

  Etosha

  Etosha blev nationalpark redan 1907. Nationalparken är hem åt 114 däggdjur, 340 fågelarter, 110 reptilarter, 16 groddjur och förvånansvärt nog en fiskart. Etosha betyder ”den stora vita platsen” och består till 25 % av en gammal sjöbotten.

  Damaraland

  Damaraland kännetecknas av sina steniga, karga och vackra landskap. Den här regionen är hem för befolkningen i Damara-språkgruppen och är också hem åt den ökenanpassade elefanten. Här hittar ni Namibias högsta berg, Brandberb, de gamla stenristningar i Twyfelfontein och den förstenade skogen.

  Waterberg

  Parken med ett karakteristiskt platåberg (table mountain). Här finns fina vandringsleder. Parken är hem åt noshörning, buffel, giraff, antilop, babianer, och den lilla Dik Diken.

  Swakopmund

  Badorten som får er att tro att ni hamnat i Tyskland med sin tyskinspirerade arkitektur. Ett mecca för den äventyrslystna, här kan ni köra fyrhjuling, sandboarda, paddla kajak bland sälarna eller åka på delfinsafari.

  Namibia. reseblogg, resor till afrika, resor till namibia

  Namib Neukluft

  Här hittar ni det berömda Sossusvlei med världens högsta sanddyner eller Deadvlei,den uttorkade flodfåran med hundratals trädskelet. Flera vandringsleder finns i Sossusvlei-regionen. Värt ett besök är även Sesriem Canyon.

  Windhoek

  Namibias huvudstad och det är här ni landar när ni flyger till Namibia.

  Kalahariöknen

  Kakahari är ett av världens största sammanhängande sandområden och hem till den charmiga surikaten.

  Fish River

  Region domineras av Fish River Canyon, som med sin längd på 161 km, upp till 27 km bredd och 550 m djup är den näst största flodfåran i världen efter Grand Canyon i USA.

  resa till namibia, fish river

  Några fakta om Namibia

  Namibias geografi

  Namibia har en yta på 825 418 km² och gränsar till Angola, Botswana, Zambia och Sydafrika. Landet består till övervägande del av öken. De två största är Namiböknen vid kusten och Kalahariöknen i öster. Namibia är indelat i 13 regioner. Huvudstad är Windhoek.

  resa till namibia, namibia flagga

  Befolkning

  Namibia har 2 miljoner invånare vilket gör Namibia till världens näst minst tätbefolkade land. Det finns många olika folkgrupper i landet, den största är owambo, följd av kavango och herero.

  Religion

  Kristendom, främst protestantism, är den dominerande religionen, men det förekommer även flera inhemska religioner.

  Språk

  Engelska är det officiella språket, men det talas av relativt få. Afrikaans och tyska är vanligare.

  Valuta

  Namibisk dollar (NAD). För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Tidsskillnad

  +1 timme på vintern, -1 timme på sommaren.

  Visum

  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

   


Topp