Namibia

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Dramatiska vyer med röda sanddyner, ökenlandskap och världens näst största flodsänka. I Namibia väntar enastående upplevelser!

 • Namibia är ett land med ett dramatiskt och ofta kärvt landskap. Från den imponerande Fish River Canyon, som är världens näst största flodsänka efter Grand Canyon i Arizona, i söder till de största sanddynerna på jorden i Namibiöknen i väster. I norr präglas landet av de djurrika områdena i Etosha National Park och Caprivi Strip. Namnet Namib härstammar från Namafolket med hänsyftning till öknen, eller en mycket speciell del av öknen, nämligen en “ovanligt stor slätt”.

  Få länder i Afrika erbjuder en sådan varierad upplevelse som Namibia. Det är en total blandning av modernt och tradtionellt leverne i allt från städer med klart europeiskt inflytande till nomadfolkens hyddor. Öknen erbjuder en klart kontrasterande upplevelse till nationalparkerna i norr och deltat i nordost.

  Många väljer att hyra en bil och se landet på egen hand, andra väljer att göra en rundresa i grupp eller med egen guide.

  Namib Naukluft är den äldsta öknen på jorden och sträcker sig utmed en mer än 2 000 km lång kuststräcka, från Oliphant River i söder till Carrunjamba River i södra Angola. Öknen må verka öde och död, men upprätthåller ett komplext ekosystem med förmåga att ta tillvara fuktighet från de vanligt förekommande dimmorna. Havsvindar driver sanden inåt över land och formar därmed Namiböknens väldiga sanddyner. Sanden skiftar i alla färger från ljust gult till djup orange. Det är helt enkelt den järnrika sanden som rostar.

  Geografi
  Namibia har en yta på 825 418 km² och gränsar till Angola, Botswana, Zambia och Sydafrika. Landet består till övervägande del av öken. De två största är Namiböknen vid kusten och Kalahariöknen i öster. Namibia är indelat i 13 regioner. Huvudstad är Windhoek. Namibia är ett av världens länder med lägst befolkningstäthet och här är det lätt att undslippa de stora folkmassorna, och till och med Windhoek har en tydlig småstadsprägel.

  Befolkning
  Namibia har 2 miljoner invånare. Det finns många olika folkgrupper i landet, den största är owambo, följd av kavango och herero.

  Religion
  Kristendom, främst protestantism, är den dominerande religionen, men det förekommer även flera inhemska religioner.

  Språk
  Engelska är det officiella språket, men det talas av relativt få. Afrikaans och tyska är vanligare.

  Klimat
  I huvudsak ökenklimat. Namibia har 300 soldagar om året, men temperatur och nederbörd varierar kraftigt mellan olika delar av landet. Vid kusten är det svalt och regnfritt tack vare den kalla Benguela-strömmen. I inlandet faller mest regn under sommaren (november till april) och temperaturen där är mellan 25 och 30 C. Högre temperatur förekommer dock, exempelvis i Namib-Naukluft och Etosha, där den kan uppgå till 40 grader under högsommaren (december-mars). I snitt faller mindre än 100 mm regn per år i Namiböknen, där det är som torrast är den årliga avdunstningen 3 500 mm per år medan den årliga nederbörden är 20 mm.

  Valuta
  Namibisk dollar (NAD). För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Tidsskillnad
  +1 timme på vintern, -1 timme på sommaren.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service


Topp