Mauritius

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

En resa till Mauritius är en resa till paradisön med de långa, kritvita stränder, korallrev och laguner med kristallklart vatten. En resa till ön med god mat och hög servicenivå. Er Mauritius resa kan också fyllas med en mängd roliga aktiviteter.  En pärla i Indiska Oceanen!

 • En resa till Mauritius är för många sinnebilden för en drömresa. En paradisö i Indiska Oceanen, belägen utanför Afrikas östkust känd för sina kilometerlånga vita stränder och sitt turkosblåa vatten innanför ett av världens längsta korallrev.

  Under en Mauritius resa hittar den badsugne paradisstränder som Flic en Flac, Belle Mare & Tamarin. Men Mauritius är en grön ö som bjuder på många äventyr även för den mer rastlösa resenären.

  Resa till Mauritius

  Saker att se & göra på Mauritius

  Hur aktiv er resa till Mauritius ska bli är helt upp till er. Här finns massor att göra. Besök huvudstaden Port Louis med sin härliga grönsaksmarknad, spela golf på någon av öns 12 golfbanor, testa zipline i Casela, snorkla, dyk, segla, rid, kör fyrhjuling, paddla, laga mat…

  Resa till Mauritius, saker att göra

  När är bästa tiden att resa till Mauritius?

  Mauritius har ett tropiskt klimat och är ett året-runt-resmål. Deras sommarmånader är mellan november-april då temperaturen vid kusten varierar mellan 25-33 C. Mellan maj och oktober är det vinter med temperaturer mellan 19-27 C. I de centralt belägna delarna är temperaturen i genomsnitt ca 5 C lägre. Vattentemperaturen varierar mellan 22 C på vintern till 27 C under sommarmånaderna. Cykloner kan förekomma mellan december-mars. Mauritius har mer än 20 mikroklimat som vädret varierar ofta på olika delar av ön.

  Fakta om Mauritius

  Mauritius geografi

  Som en liten prick i Indiska Oceanen 180 mil öster om det afrikanska fastlandet, strax norr om Stenbockens vändkrets, ligger Mauritius utkastad som en liten pärla. Mauritius är en ca 10 miljoner år gammal vulkanö där vulkanerna ständigt skapar en vacker bakgrund till det gröna landskapet. Högsta punkten är Black River Peak med sina 828 meter. Mauritius är stort som drygt halva Gotland och tillhör ögruppen Maskarenerna. Kuststräckan är hela 330 km. Mauritius utgör en stat tillsammans med öarna Agaléga, Cargados Carajos (Saint Brandon) och Rodrigues. Huvudstaden heter Port Louis och ligger på västkusten.

  Resa till mauritius, Mauritius flagga röd blå gul grön randig, mauritius resa

  Befolkningen på Mauritius

  På Mauritius bor det ca 1,3 miljoner invånare (2009). På grund av ett lågt barnafödande är invånarantalet sjunkande (1,5 miljoner 2001). Det finns ingen ursprungsbefolkning utan allas förfäder är immigranter. Mauritius består därför av en härlig mix av etniciteter, kulturer och religioner som lever tillsammans under ömsesidig respekt. 68 % av befolkningen är indo-mauritier (indiskt ursprung), 27 % kreoler, 3 % sino-mauritier (kinesiskt ursprung) och 2 % fransk-mauritier.

  Religion

  48 % hinduer, 32 % kristna och 16 % muslimer.

  Språk

  Officiellt språk är engelska men invånarna pratar främst kreol och franska till vardags. De flesta är flerspråkiga.

  Politik

  Mauritius är en parlamentarisk republik som blev självständig från Storbritannien 1968.

  Ekonomi

  Sedan självständigheten 1968 har Mauritius utvecklats från en jordbruksbaserad ekonomi med låga inkomster till en mer varierad ekonomi (mer industri, finansiella branscher och turism) med medelhöga inkomster. Utvecklingen märks genom bättre fördelade inkomster, lägre spädbarnsdödlighet och en väl utvecklad infrastruktur. Landets näringar består främst av tjänster och turism, industri (textil och socker) samt jordbruk (socker och te). Främsta exportvarorna är textilier, socker och blommor.

  Resa till Mauritius, Port Luis, Mauritius resa

  Valuta

  Valutan heter mauritisk rupie (MUR). För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Prisnivå

  På hotellen är det västerländska priser, utanför hotellanläggningarna är det helt andra priser. En lön för en fabriksarbetare ligger under 2 000 kr per månad.

  Flora och fauna

  Den ursprungliga faunan härstammar främst från Madagaskar som är den närmaste ön. Mauritius har många endemiska djur- och växtarter, och även ett antal välkända utrotade endemiska djur. Det mest kända, som har blivit en symbol för landet, är den stora flygoförmögna duvfågeln dront (dodo) som utrotades strax efter att människan bosatte sig på ön. Landskapet domineras av sockerrörsplantager och den ursprungliga vegetationen är kraftigt minimerad. Trots detta finns det 2 000 hektar urskog och 8 000 hektar övrig skog, främst i de sydvästra delarna av ön.

  Tidsskillnad

  +3 timmar på vintern, +2 timmar på sommaren.

  Visum

  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

  El

  220 volt. Främst brittiska 3-hålskontakter men även europeiska kontakter förekommer. Adapter är bra att ha med sig.

  Är ni sugna på safari kan ni kombinera er resa till Mauritius med safari i t.ex. Sydafrika, Kenya eller Namibia


Topp