Maldiverna

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Kritvita stränder, vajande palmer och turkosblått vatten. Närmare paradiset kommer ni inte!

 • Maldiverna består av ett pärlband med över 1 000 små öar med vita stränder, gröna vajande palmer och turkosblått vatten. Ett verkligt paradis. Maldiverna är det perfekta resmålet för er som vill lapa sol och ha lugna avslappnade dagar på stranden eller fylla dagarna med vattenaktiviteter. De flesta öarna har sitt alldeles egna korallrev som skapar lugna, kristallklara laguner som är som gjorda för bad och snorkling. Maldiverna är den verkliga sinnebilden för barfotalyx!

  Geografi
  Maldiverna ligger i Indiska Oceanen sydväst om Indien och Sri Lanka 80 mil norr om ekvatorn. Landet består av 1 192 små korallöar (varav 200 är bebodda) grupperade i 26 atoller som bildats på den vulkaniska bergskedjan som döljer sig under vattenytan. På bergstopparna samlas korallerna och strävar mot solljuset ovanför vattenytan. Väl där har korallerna smulats sönder till den mest underbara vita sand där kokosnötspalmen slagit rot och vajar skönt i vinden.
  Många av öarna är omringade av sitt eget korallrev som gjort för härliga snorklingsturer. På utsidan av reven djupdyker havet och bildar bo till de större fiskarna och möjliggör dykning i världsklass.

  Maldiverna är världens plattaste land, med en maximal naturlig höjdnivå över havet på 2,3 meter. Under det senaste århundradet beräknas havsnivån ha stigit med 20 centimeter.

  Huvudön och huvudstaden heter Malé och det är där som huvuddelen av befolkningen bor.

  Befolkning
  Befolkningen i Maldiverna är av blandat ursprung med sina främsta rötter i södra Indien, Sri Lanka och från araberna. Det finns drygt 300 000 maldivier men även ca 80 000 gästarbetare.

  Religion
  Islam med sunni-inriktning är statsreligion och man måste vara muslim för att få medborgarskap.

  Språk
  Divehi är det officiella språket (besläktat med singalesiska) men engelska är mycket gångbart i huvudstaden och på turistöarna.

  Politik
  Republik. Maldiverna införde flerpartisystem år 2008 från att tidigare ha varit en diktatur.

  Ekonomi
  Ekonomins grundpelare är turismen och fiskenäringen som båda expanderade kraftigt under 1980-1990-talen och har medfört en god tillväxt. Landet har inga naturtillgångar att tala om. Industrin bygger främst på fiskenäringen och består av förädling av fisk.

  Valuta
  Den lokala valutan heter Rufiyaa (MVR), men man använder USD eller EUR förutom på huvudön Malé. För aktuell växelkurs hänvisar vi till: FOREX

  Prisnivå

  Eftersom allting importeras så är prisnivån generellt sett hög. En flaska vatten i butik ca 30 kr, öl ca 35 kr, pizza ca 115 kr.

  Klimat
  Maldiverna är en åretruntdestination med tropiskt klimat. Högsäsong råder mellan mitten av november – mitten av april. Högsäsong innebär sol nästan varje dag och temperaturer mellan 28-32 C. Under lågsäsong är det blåsigare och regnar lite mer, temperaturen är dock densamma som under högsäsong.

  Tidsskillnad
  Det finns två tidszoner på Maldiverna beroende på var man befinner sig: + 5-6 timmar på sommaren och + 4-5 timmar på vintern.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till:
  Comet Consular Service

  El
  240 volt.

  Att göra
  I ett land där 4% består av landyta och resten av hav så kretsar självklart de flesta aktiviteterna kring vatten och strand. Dyka, snorkla, fiska, surfa, simma, ja allt man kan tänka sig.

  Varför inte passa på att ta ordentligt hand om er själva under drömsemestern. De allra flesta anläggningarna har bra spa- och fitnessavdelningar.

  Bor ni på någon av öarna i närheten av Malé är en tur dit en trevlig utflykt. Malé har en fin moské och trevliga marknader att besöka.

  Ni kan även boka in er på en fotograferingsflygtur som vissa hotell anordnar där ni kan beskåda fantastiska Maldiverna från ovan.

  Kritvita stränder, vajande palmer och turkosblått vatten. Närmare paradiset kommer ni inte!


Topp