Gruppresor 14 nätter

Upplevelseretreat i Kenya och Zanzibar med safari, träning, yoga och personlig utveckling. Vi upprepar förra årets fantastiska resa med safari i Kenya, men denna gång kombinerar vi den med sol och bad på mytomspunna Zanzibar!

Följ med oss på en oförglömlig resa till Kenya och Zanzibar, som kombinerar både äventyr och en total naturupplevelse med både safari, sol, bad, träning, yoga, återhämtning, en spännande inre resa och många minnesvärda möten. Vi startar återigen upp med safari i de två parkerna Lake Nakuru och Masai Mara. Kenya har ett fantastiskt djurliv och i nationalparkerna är chansen stor att vi får se The Big Five. På de mäktiga savannerna väntar otroliga djur- och naturupplevelser, där vi mitt i naturen får de bästa förutsättningarna att sjunka in i en djup närvaro och fascineras över att vara alldeles tätt inpå de vilda djuren.

Du kommer att uppleva klassisk lodgesafari av god standard och sedan flyga till ön Zanzibar där vi avslutar med sol, salta bad, träning, mindfulness och yoga med möjlighet till personlig utveckling. Du får tid för både inspiration och vila och kan även välja att bada, snorkla, dyka, vandra på de långa vita stränderna, umgås eller bara vara.

Vi finns där för att du ska känna dig trygg, sedd och alltid ha någon att äta, sola och/eller bara hänga med, så tveka inte att boka in dig även om du inte har någon reskamrat! Under den avslutande veckan på Zanzibar finns även tid om du vill bege dig ut på något eget äventyr.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige på eftermiddagen med ankomst till Nairobi på morgonen nästa dag.

Dag 2: Nairobi – Lake Nakuru
Vid ankomst blir vi mötta på Nairobis flygplats av vår chaufför/guide som hälsar oss välkomna och gör en kort genomgång av safarin innan vi styr norrut genom det vackra landskapet mot Lake Nakuru och vår lodge. Kvällen avslutas med en härlig middag och tid att bekanta oss närmare med varandra. Vi kommer att få prova på meditation/mindfulness på savannen, men det är helt och hållet djur och natur som får styra när tillfälle ges under våra kommande dagar med safaris.
Övernattning på Sarova Lion Hill Game Lodge inklusive helpension.

Dag 3: Lake Nakuru
Safari i Lake Nakuru National Park. Området är mest känt för sina enorma mängder rosa flamingos, men där finns även en mängd andra djur, som till exempel apor och noshörningar. Möjlighet att mot tillägg ta en båttur kring Lake Naivasha, ett fågelrikt område där chansen är stor att se örn men även många andra djur som t ex flodhästar.
Övernattning på Sarova Lion Hill Game Lodge inklusive helpension.

Dag 4: Lake Nakuru – Masai Mara
Efter frukost blir det safari på väg mot Masai Mara och Mara Simba Lodge, där vi bor följande två nätter. På eftermiddagen gör vi vår första safari i Masai Maraområdet.
Övernattning på Mara Simba Lodge inklusive helpension.

Dag 5: Masai Mara
Ytterligare en dag i Masai Mara med två inplanerade safaris. Dagens första safari gör vi innan frukost, då det i regel är gott om aktivitet bland djuren. När solen står som högst på himlen har vi tid för avkoppling eller träning och/eller egna aktiviteter. Här finns även möjlighet att besöka en massajby för den som önskar.
Övernattning på Mara Simba Lodge inklusive helpension.

Dag 6: Masai Mara – Zanzibar
Vi gör en riktigt tidigt morgonsafari där vi får uppleva savannen då den vaknar till liv. Det är då det i regel är gott om aktivitet bland djuren och man kan uppleva sådant som ej händer under dagtid. Efter frukost åker vi tillbaka mot Nairobi med safari drive längs vägen. Från Nairobi flyger vi sedan vidare till Zanzibar. Vid ankomst väntar vår transferchaufför för att ta oss till det mysiga hotellet, Zanzibar Retreat Hotel, på Zanzibars nordostkust. Där är tidvattnet ej lika markant som på många andra ställen på Zanzibar.
Övernattning på Zanzibar Retreat Hotel inklusive halvpension.

Dag 7-13: Zanzibar Retreat
Vi bor på det skandinaviskägda Zanzibar Retreat Hotel som är beläget på Matemwe Beach, en av de längsta och finaste stränderna på Zanzibar. Stranden är kantad av palmer och azurblått hav. Zanzibar Retreat Hotel är ett hotell för den som prioriterar småskaligt boende, personlig service, utsökt mat och lugn och ro. För att understryka inriktningen beskriver hotellet att man ”istället för musik och tv erbjuder smekande vind från palmerna, ljudet av vågorna från stranden och det avlägsna bruset av vågorna som bryter mot reven i horisonten”, med andra ord ett ypperligt val för att landa och bara vara.

Här varvar Lisa och Anna-Karin flera olika tränings- och yogapass; allt från core, tabata, cirkelträning, vattengympa samt både fysisk och återhämtande yoga till meditation i soluppgången. Alla pass är utformade så att var och en kan delta helt utifrån sin egen förmåga. Här läggs också olika övningar in för ens egen personliga utveckling, själv eller i grupp.
Det finns även möjlighet att göra egna eller gemensamma utflykter för den som vill. Från Matemwe Beach går det att ta sig med båt till ön Mnemba där det finns underbar snorkling och dykning.
Övernattningar på Zanzibar Retreat Hotel inklusive halvpension.

Det går att förlänga vistelsen på Zanzibar ifall ni önskar, kontakta oss för pris.

Dag 14: Hemresa
På hemresedagen blir vi hämtade på hotellet för transfer till flygplatsen och flyget som tar oss hem till Sverige igen.

Vilka är Aktiv Rörelse? Vi är två levnadsglada sjuksköterskor som båda har mer än 20 års erfarenhet av akutsjukvård. Vi brinner för att främja hälsa och välmående och startade gemensamt Aktiv Rörelse 2017 för att kunna inspirera andra att lära sig hitta rörelse i stillhet och stillhet i rörelse. Vi har stora kunskaper om att befrämja mående och minska stress i vardagen.

Anna-Karin Olofsson Niemi
Anna-Karin arbetar med motiverande samtal, individuell rådgivning inom kost och motion, hälsoprofilsbedömningar enligt HPI, föreläsningar om friskvård, hälsa och förstahjälpen. Anna-Karin gillar att träna och är träningsinstruktör på Actic med utbildningar inom power, core, cardiobox, spinning och funktionell träning.
Anna-Karins passion är att få hjälpa människor individuellt eller i grupp och hon vill arbeta ännu mer förebyggande inom hälsa och friskvård. Anna-Karin driver sitt företag Hälsa och vård i norr.

Lisa Hansson
Lisa driver sitt eget företag Maitri Movement, där hon utifrån ett holistiskt helhetstänk vill inspirera andra att vara i stunden och leva ut sitt liv till fullo. Hon är också en av grundarna av Spira, som arbetar med att främja kvinnors möjlighet att hitta sin egen sanna röst och att ge en grogrund för att växa både privat och i arbetslivet.
Lisa är utbildad mindfulnessinstruktör samt yogalärare inom avslappnande (restorative) yoga, yin-yoga, vinyasa flow, chakrayoga, barnyoga och SUP-yoga. Lisa leder även core, Self Myofascial Releaseklasser och meditation. Lisa är också utbildad i Body Mind Fusion, Reiki healing, Regndroppstekniken och hawaiiansk massage, samt har kurser i Hjärt-och lungräddning och Första hjälpen.

För yogaspecifika frågor, kontakta oss på [email protected]

Kommentarer från tidigare resenärer
”Jag kan inte med ord beskriva hur otroligt glad jag är över att jag kom iväg på den här resan. Jag gick och la mig varje kväll med ett leende och en härlig känsla i kroppen.”
”Resan har varit helt fantastisk. Bra balans mellan upplevelser, avkoppling och träning. Härlig blandning av människor och lagom stor grupp. Det fanns alltid någon att prata eller umgås med.”
”Träningspassen och yogapassen har varit givande och lite utmanande. Har lite bättre kännedom om mig själv när jag åker hemåt.”
”Tack för den här veckan. Det blev verkligen en må-bra resa, åh så vi skrattat, känner mig så påfylld med massa energi, glädje och kärlek.”
”Anna-Karin och Lisa är otroligt fina själar som fått alla att känna sig delaktiga. Alla får vara den de är. Ni är bäst!”
”Fantastiskt härlig grupp med otrolig sammanhållning.”
”Bra att få göra övningar utifrån sin egen förmåga så att det passar de allra flesta.”
”Detta, med endast vågornas stilla brus från det magnifika havet i öronen är fantastiskt.”

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Zanzibar tur och retur med stopp i Nairobi
- Transfer från flygplatsen till Sarova Lion Hill Game Lodge
- 5 dagar/4 nätter lodgesafari inklusive helpension
- Transfer från flygplatsen till Zanzibar Retreat Hotel tur och retur
- 8 nätter på Zanzibar Retreat Hotel i standardrum inklusive halvpension
- Yoga, funktionell träning, meditation/mindfulness med Anna-Karin och Lisa
- Möjlighet till inre utforskande med skrivövningar och samtal
- Goodiebag

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att 2 personer delar rum.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran


Topp