Gruppresor 14 nätter

Följ med oss på en oförglömlig safari till Kenya, som kombinerar både äventyr, en spännande inre resa och en total naturupplevelse i kombination med både safari, sol, bad, träning, yoga och många minnesvärda möten. Vi startar upp med safari i de två parkerna Lake Nakuru och Masai Mara. Kenya har ett fantastiskt djurliv och i nationalparkerna är chansen stor att vi får se The Big Five. På de mäktiga savannerna väntar otroliga djur- och naturupplevelser, där vi mitt i naturen får de bästa förutsättningarna att sjunka in i en djup närvaro med yogans hjälp. Vi avslutar med sol, salta bad, träning och möjlighet till egen personlig utveckling i den mytomspunna ön Zanzibar.

Du kommer att uppleva klassisk lodgesafari av god standard och sedan flyga till den en mytomspunna ön Zanzibar där du får tid för inspiration och vila och kan välja mellan olika aktiviteter. Du kan yoga, träna, bada, snorkla, vandra på de vita stränderna, umgås eller bara vara.

Vi finns där för att du ska känna dig trygg, sedd och alltid ha någon att äta, sola och/eller bara hänga med, så tveka inte att boka in dig även om du inte har någon reskamrat! Under den avslutande veckan på Zanzibar finns även tid om du vill bege dig ut på något eget äventyr.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige på eftermiddagen med ankomst till Nairobi på morgonen nästa dag.

Dag 2-3: Nairobi – Lake Nakuru
Vid ankomst blir vi mötta på Nairobis flygplats av vår chaufför/guide som hälsar oss välkomna och gör en kort genomgång av safarin innan vi styr norrut genom det vackra landskapet mot Lake Nakuru och vår lodge. Kvällen avslutas med en härlig middag och tid att bekanta oss närmare med varandra. Vi kommer att få prova på meditation/mindfulness/yoga på savannen, men det är helt och hållet djur och natur som får styra när tillfälle ges under våra kommande dagar med safaris
Övernattning på Sarova Lion Hill Game Lodge inklusive helpension.

Dag 4: Lake Nakuru – Masai Mara
Efter frukost blir det safari i Lake Nakuru National Park. Området är mest känt för sina enorma mängder rosa flamingos, men där finns även en mängd andra djur, som till exempel apor och noshörningar. Därefter styr vi kosan mot Masai Mara och Mara Simba Lodge, där vi bor följande två nätter. På eftermiddagen gör vi vår första safari i Masai Maraområdet. Övernattning på Mara Simba Lodge inklusive helpension.

Dag 5: Masai Mara
Ytterligare en dag i Masai Mara med två inplanerade safaris. Dagens första safari gör ni innan frukost, då det i regel är gott om aktivitetet bland djuren. När solen står som högst på himlen har vi tid för avkoppling eller träning och/eller egna aktiviteter.
Övernattning på Mara Simba Lodge inklusive helpension.

Dag 6: Masai Mara – Zanzibar
Vi gör en riktigt tidigt morgonsafari där vi får uppleva savannen då den vaknar till liv. Det är då det i regel är gott om aktivitet bland djuren och man kan uppleva sådant som ej händer under dagtid. Efter frukost åker ni tillbaka mot Nairobi med game drive längs vägen. Väl framme i Nairobi, checkar ni in för flygresan vidare till Zanzibar. Vid ankomst väntar en transferchaufför för att ta er till ert hotell, Zanzibar Retreat, vid byn Matemwe på Zanzibars nordostkust.
Övernattning på Zanzibar Retreat med halvpension.

Dag 7-13: Zanzibar Retreat
Zanzibar Retreat Hotel

Ni bor på Zanzibar Retreat Hotel som är beläget på Matemwe Beach, en av de längsta och finaste stränderna på Zanzibar. Zanzibar Retreat Hotel är ett hotell för er som prioriterar småskaligt boende, personlig service, utsökt mat och lugn och ro. För att understryka inriktningen beskriver hotellet att man ”istället för musik och tv erbjuder smekande vind från palmerna, ljudet av vågorna från stranden och det avlägsna bruset av vågorna som bryter mot reven i horisonten”, med andra ord ett ypperligt val för en yogaresa.

TripAdvisor lovordas hotellet i allmänhet och i synnerhet restaurangen. Zanzibar Retreat Hotel är ett topprankat hotell i området.

Det går att förlänga vistelsen på Zanzibar ifall ni önskar, kontakta oss för pris

Dag 14: Hemresa
På hemresedagen blir vi hämtade på hotellet för transfer till flygplatsen och flyget som tar oss hem till Sverige igen.

Vilka är vi? Vi är två levnadsglada sjuksköterskor som båda har mer än 20 års erfarenhet av akutsjukvård. Vi brinner för att främja hälsa och välmående och startade gemensamt Aktiv Rörelse 2017 för att kunna inspirera andra att lära sig hitta rörelse i stillhet och stillhet i rörelse. Vi har stora kunskaper om att befrämja mående och minska stress i vardagen.

Anna-Karin Olofsson Niemi
Anna-Karin arbetar med motiverande samtal, individuell rådgivning inom kost och motion, hälsoprofilsbedömningar enligt HPI, föreläsningar om friskvård, hälsa och förstahjälpen. Gillar att träna och är träningsinstruktör på Actic med utbildningar inom power, core, cardiobox, spinning och funktionell träning.
Anna-Karins passion är att få hjälpa människor individuellt eller i grupp och hon vill arbeta ännu mer förebyggande inom hälsa och friskvård. Anna-Karin driver sitt företag Hälsa och vård i norr.

Lisa Hansson
Lisa driver sitt eget företag Maitri Movement, där hon utifrån ett holistiskt helhetstänk vill inspirera andra att vara i stunden och leva ut sitt liv till fullo, hon är också en av grundarna av Spira, som arbetar med att främja kvinnors möjlighet att hitta sin egen sanna röst och att ge en grogrund för att växa både privat och i arbetslivet.
Lisa är utbildad mindfulnessinstruktör samt yogalärare inom avslappnande (restorative) yoga, yin-yoga, vinyasa flow, chakrayoga, barnyoga och SUP-yoga. Leder även core, Self Myofascial Releaseklasser och meditation. Lisa är också utbildad i Body Mind Fusion, Reiki healing och hawaiiansk massage, samt har kurser i Hjärt-och lungräddning.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Zanzibar med stopp i Nairobi
- Transfer från flygplatsen till Lake Nakuru Sopa Lodge
- 5 dagar/4 nätter lodgesafari inklusive helpension
- Transfer från flygplatsen i Zanzibar till Zanzibar Retreat tur och retur
- 8 nätter på Zanzibar Retreat i standard rum med halvpension
- Yoga, funktionell träning, meditation/mindfulness med Anna-Karin och Lisa
- Möjlighet till inre utforskande med skrivövningar och samtal
- Goodiebag

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2019-11-12 - 2019-11-25 31 800 kr Enkelrumstillägg 2 500 kr


Topp