Gruppresor 12 nätter

Följ med oss på en oförglömlig resa till Kenya, som kombinerar både äventyr, en spännande inre resa och en total naturupplevelse i kombination med både safari, sol, bad, träning, yoga och många minnesvärda möten. Vi startar upp med safari i de två parkerna Lake Nakuru och Masai Mara. Kenya har ett fantastiskt djurliv och i nationalparkerna är chansen stor att vi får se The Big Five. På de mäktiga savannerna väntar otroliga djur- och naturupplevelser, där vi mitt i naturen får de bästa förutsättningarna att sjunka in i en djup närvaro med yogans hjälp. Vi avslutar med sol, salta bad, träning och möjlighet till egen personlig utveckling i Watamu, kring Kenyas bästa vatten.

Du kommer att uppleva klassisk lodgesafari av god standard och sedan flyga till den vackra swahilikusten Malindi där du får tid för inspiration och vila och kan välja mellan olika aktiviteter. Du kan yoga, träna, bada, snorkla, vandra på de vita stränderna, umgås eller bara vara.

Vi finns där för att du ska känna dig trygg, sedd och alltid ha någon att äta, sola och/eller bara hänga med, så tveka inte att boka in dig även om du inte har någon reskamrat! Under den avslutande veckan i Watamu finns även tid om du vill bege dig ut på något eget äventyr.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige på eftermiddagen med ankomst till Nairobi på morgonnn nästa dag.

Dag 2: Nairobi – Lake Nakuru
Vid ankomst blir vi mötta på Nairobis flygplats av vår chaufför/guide som hälsar oss välkomna och gör en kort genomgång av safarin innan vi styr norrut genom det vackra landskapet mot Lake Nakuru och vår lodge. Kvällen avslutas med en härlig middag och tid att bekanta oss närmare med varandra. Vi kommer att få prova på meditation/mindfulness/yoga på savannen, men det är helt och hållet djur och natur som får styra när tillfälle ges under våra kommande dagar med safaris
Övernattning på Lake Nakuru Sopa Lodge inklusive helpension.

Dag 3: Lake Nakuru – Masai Mara
Efter frukost blir det safari i Lake Nakuru National Park. Området är mest känt för sina enorma mängder rosa flamingos, men där finns även en mängd andra djur, som till exempel apor och noshörningar. Därefter styr vi kosan mot Masai Mara och Mara Serena, där vi bor följande två nätter. På eftermiddagen gör vi vår första safari i Masai Maraområdet. Övernattning på Mara Serena inklusive helpension.

Dag 4: Masai Mara
Ytterligare en dag i Masai Mara med två inplanerade safaris. Dagens första safari gör ni innan frukost, då det i regel är gott om aktivitetet bland djuren. När solen står som högst på himlen har vi tid för avkoppling eller träning och/eller egna aktiviteter.
Övernattning på Mara Serena inklusive helpension.

Dag 5: Masai Mara – Malindi – Watamu
Vi gör en riktigt tidigt morgonsafari där vi får uppleva savannen då den vaknar till liv. Det är då det i regel är gott om aktivitet bland djuren och man kan uppleva sådant som ej händer under dagtid. Vi åker sedan tillbaka till vår lodge och äter frukost i lugn och ro och tar in Masai Maras ofantliga skönhet, innan vi tar oss vidare till vårt flyg som tar oss till den vackra swahilikusten Malindi. Därifrån vidare till vårt boende utanför byn Watamu, där vi bor resten av vår vistelse på Turtle Bay Beach Club med all inclusive.

Dag 6-10: Watamu
Med ett läge alldeles innanför Watamu National Marine Park har vi ett av Kenyas bästa vatten utanför knuten. Om det är dyk- eller snorkelutflykter som lockar, djuphavsfiske, delfinskådning eller surfing så finns här något för alla intressen. Här finns även tillfälle för den som vill göra egna utfärder kring området, och i den gamla handelsstaden Malindi finns shopping i små butiker.

Vi kommer att erbjuda möjlighet till yoga och träningsmöjligheter och använda oss av våra egna resurser och ta naturen till hjälp. Det kommer även finnas tillfälle för att delta i olika skriv- och samtalsövningar för att få hjälp att utforska och uppleva sin egen inre resa.
Övernattningar på Turtle Bay Beach Club med all inclusive.

Dag 11: Hemresa
På hemresedagen blir vi hämtade på hotellet för transfer till flygplatsen och flyget som tar oss hem till Sverige igen.

 

Vilka är vi? Vi är två levnadsglada sjuksköterskor som båda har mer än 20 års erfarenhet av akutsjukvård. Vi brinner för att främja hälsa och välmående och startade gemensamt Aktiv Rörelse 2017 för att kunna inspirera andra att lära sig hitta rörelse i stillhet och stillhet i rörelse. Vi har stora kunskaper om att befrämja mående och minska stress i vardagen.

Anna-Karin Olofsson Niemi
Anna-Karin arbetar med motiverande samtal, individuell rådgivning inom kost och motion, hälsoprofilsbedömningar enligt HPI, föreläsningar om friskvård, hälsa och förstahjälpen. Gillar att träna och är träningsinstruktör på Actic med utbildningar inom power, core, cardiobox, spinning och funktionell träning.
Anna-Karins passion är att få hjälpa människor individuellt eller i grupp och hon vill arbeta ännu mer förebyggande inom hälsa och friskvård. Anna-Karin driver sitt företag Hälsa och vård i norr.

Lisa Hansson
Lisa driver sitt eget företag Maitri Movement, där hon utifrån ett holistiskt helhetstänk vill inspirera andra att vara i stunden och leva ut sitt liv till fullo, hon är också en av grundarna av Spira, som arbetar med att främja kvinnors möjlighet att hitta sin egen sanna röst och att ge en grogrund för att växa både privat och i arbetslivet.
Lisa är utbildad mindfulnessinstruktör samt yogalärare inom avslappnande (restorative) yoga, yin-yoga, vinyasa flow, chakrayoga, barnyoga och SUP-yoga. Leder även core, Self Myofascial Releaseklasser och meditation. Lisa är också utbildad i Body Mind Fusion, Reiki healing och hawaiiansk massage, samt har kurser i Hjärt-och lungräddning.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Nairobi, hem från Mombasa
- Transfer från flygplatsen till Lake Nakuru Sopa Lodge
- 4 dagar/3 nätter lodgesafari inklusive helpension
- Inrikesflyg Masai Mara till Malindi
- Transfer från flygplatsen i Malindi till Turtle Bay Beach Club
- 7 nätter på Turtle Bay Beach Club i dubbelrum, all inclusive
- Transfer från Turtle Bay Beach Club till flygplatsen
- Yoga, funktionell träning, meditation/mindfulness med Anna-Karin och Lisa
- Möjlighet till inre utforskande med skrivövningar och samtal
- Goodiebag

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran


Topp