Kenya

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Res till Kenya för möjligheten att uppleva ett fantastiskt djurliv i underbara landskap. Under en resa till Kenya är chansen stor att ni får se The Big Five. På Kenyas mäktiga savannerna väntar otroliga djur- och naturupplevelser.

 • En resa till Kenya är en resa till kontrasternas land. Kenya sträcker sig från sandöknarna i norr till Indiska Oceanens klarblå vatten i öster, från Victoriasjöns stränder i väst till Mount Kenyas snöklädda toppar mitt i landet. En Kenya resa garanterar inte bara fantastiska möten med landets otroliga fauna, utan också lika oförglömliga möten med de olika folkslagen; massajer, samburus och många fler.

  En Kenya safari – ett magiskt äventyr

  Kenya har ett fantastiskt djurliv och de turister som gör en Kenya resa och besöker nationalparkerna har stor möjlighet att få se The Big Five: elefant, lejon, leopard, flodhäst och afrikansk buffel. 

  Resa till Kenya, Kenya safari, giraffer

  Kenya för den aktiva resenären

  Kenya har satsat stor på aktiviteter så en resa till Kenya kan bli precis så äventyrlig ni önskar. Cykla, kitesurfa, vandra, rid, paddla, dyk. Möjligheterna är oändliga.

  För soldyrkaren – sol & bad i Kenya

  Kenyas kust bjuder på palmkantade kilometerlånga sandstränder och korallrev. Stränderna söder om Mombasa brukar kallas ”södra kusten” och vikarna och bukterna norr om staden benämns ”norra kusten”. Här ligger semesterhotellen som attraherar besökare från när och fjärran.

  När är bästa tiden att resa till Kenya?

  Under perioden juli-oktober förekommer den årliga migrationen och då är det högsäsong för Kenya safari i nationalparkerna. Hundratusentals djur vandrar från Serengeti i Tanzania till de gröna savannerna i reservatet Masai Mara i södra Kenya. Här betar de under några månader innan de vänder tillbaka till Tanzania. Exakta tidpunkten beror på när vårregnet infaller (och tillgången till bete).

  Vädret i Kenya är tropiskt i kustområdena med regnperioder och svalare och torrare på högplatåerna i inlandet. Kenya har två regnperioder. Mellan april och juni faller de ”långa” regnen (mest regn kommer i regel i april och maj) och under perioden oktober till december är det i huvudsak ”kortare” regn, (mest i oktober och november). Trots att ekvatorn skär genom landet är klimatet hälsosamt och behagligt med sol året om. De delar av Kenya som är högt belägna bjuder på varma dagar och svala eller till och med kyliga nätter.

  Nationalparker att besöka på din Kenya safari

  Masai Mara National Reserve

  Under en resa till Kenya är det mycket troligt att Masai Mara besöks. Masai Mara är Kenyas mest kända park och här lever massajerna.  Masai Mara, som är en del av Serengetiområdet i norra Tanzania, är 1 500 km2 stor och den ligger ca. 5 timmar med bil från Nairobi (det går även att flyga).

  Det är i Masai Mara National Reserve den stora migrationen äger rum. Under juni till september sker den spektakulära vandringen när hjordar av gnuer, gaseller och zebror vandrar med regnen mot bördigare och bättre betesmarker. I deras fotspår följer rovdjuren, lejon, leoparder, hyenor & geoparder.

  Landskapen i Masai Mara är vackert öppna, böljande och är en populär filminspelningsplats. Här har ni stor möjlighet att få se “The Big Five”.

  resa till Kenya, Masai Mara, Karen Blixen

  Amboseli National Park

  Amboseli National Park är kanske mest känt av två anledningar, Afrikas högsta berg Kilimanjaro är beläget här & i Amboseli bor stora elefanthjordar med upp till 50 djur. Parken med sina 390 km2 har ett öppet och torrt landskap och ligger ca 3,5 timme söder om Nairobi, mot gränsen till Tanzania. Det klassiska fotografiet med en elefant i förgrunden och det snöklädda Kilimanjaro i bakgrunden är det i Amboseli man kan ta.

  Resa till Kenya, Kilimajaro, Kenya resa

  Samburu National Reserve

  Samburu National Reserve (300 km2) ligger norr om Mount Kenya och här lever Samburufolket. Parken består egentligen av tre parker: Samburu, Buffalosprings och Shaba. Från Nairobi tar det ca 5 timmar med bil. Floden Ewaso Ngiro rinner genom parken och tillför livsnödvändigt vatten. I Samburur är naturen varierande, från busklandskap till skog och öppna savanner. Speciella djur i denna park är kungszebra med sina vackra täta ränder, giraffantilop samt nätgiraff med sitt fina mönster. Andra djur som lever i parken är elefant, buffel, vattenbock, gasell, krokodil och om du har tur kan ni även få möta lejon, leopard och gepard.

  Lake Nakuru National Park

  Lake Nakuru blev en nationalpark för att skydda de miljontals flamingofåglar som finns vid sjön. Parken är 180 km2 och ligger ca 3 timmar med bil norr om Nairobi. Med sina över 400 fågelarter intresserar Lake Nakuru ornitologer från hela världen. I parkers lever även bl.a. vit noshörning, buffel, lejon, giraffer & babianer.

  Fakta om Kenya

  Kenyas geografi

  Kenya är något större än Sverige med sin yta på 582 650 km². Kenya har 7 provinser + Nairobi som är en egen provins. De övriga är: Central, Kust, Öst, Väst, Nordöstra, Nyanza och Rift Valley. Kenya gränsar i norr mot Somalia, Etiopien och Sudan, i väster mot Uganda, i söder mot Tanzania och i öster mot Indiska Oceanen.

  resa till Kenya, kenya flagga

  Befolkning

  Kenya har drygt 35 miljoner invånare. Kikuyu är den största folkgruppen följd av luhya och luo. Etniciteten spelar en viktig roll i samhället.

  Religion

  Ca 40 % av invånarna är kristna och de flesta av dem tillhör den katolska kyrkan. Längs kusten finns stora grupper muslimer och i övrigt förekommer en del inhemska religioner.

  Språk

  Swahili och engelska. Därutöver finns ett 40-tal lokala språk.

  Valuta

  Kenyansk shilling (KES). Det finns ett fåtal bankomater men det är säkrast att växla innan avresan.

  Tidsskillnad

  +3 timmar på vintern, +2 timmar på sommaren.

  Visum

  För mer information angående visum hänvisar vi till:

  Comet Consular Service

  El

  I flertalet stora städer 220/240 volt. Kontakterna är trepoliga, samma typ som används i England.

  Du kan även kombinera din resa till Kenya med sol & bad på Zanzibar eller Seychellerna.


Topp