Grenada

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Ön kallas för Kryddön. I det tropiska klimatet frodas nämligen ett otal kryddor och frukter. Här hittar ni också av de bildskönaste huvudstäderna i Västindien - St George's.

 • Grenada med sin huvudstad St George´s är en av de vackraste öarna i Västindien och är känd i världen som ”The Isle of Spices”, dvs kryddön, och för att ha en av Västindiens längsta och finaste stränder, Grand Anse. På denna tropiska och gröna ö växer det gott om frukter och kryddor, särskilt muskot.

  Geografi
  Grenada är huvudön i nationen Grenada som består av de tre öarna Grenada, Carriacou och Petit Martinique. Öarna ligger ca 160 km norr om Venezuela. Huvudstaden St George´s är en av de mest pittoreska städerna i Västindien, belägen vid en hamn och med kullar runtomkring. Ön är ca 3 mil lång och 2 mil bred på dess bredaste punkt. Ön är mycket kuperad, och det inre av ön är täckt av frodig regnskog, dalar, strömmar och vattenfall, medan kusterna kantas av stränder och fina vikar. Den mest kända stranden är Grand Anse som är en ca 2 km lång vit sandstrand, belägen söder om St George´s.

  Befolkning
  Grenada har ca 98 000 invånare och som på de flesta andra öar i regionen är majoriteten slavättlingar.

  Språk
  Det officiella språket är engelska med stark lokal dialekt.

  Klimat
  Grenada har en temperatur på 24-30 C. Lägsta temperaturerna är i november-februari. Den torraste perioden är mellan januari-maj och regnsäsongen inträffar i juni-december. Under regnperioden rör det sig dock oftast om kortare skurar snarare än ihållande, långvariga regn.

  Valuta
  Valutan heter Eastern Caribbean Dollar, ECD, och är kopplad till USD. Det finns bankomater där man kan ta ut kontanter. Man kan även betala med USD på många ställen. För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Tidsskillnad
  -5 timmar på vintern, -6 timmar på sommaren.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

  El
  110 volt.

  Sevärdheter/aktiviteter
  Huvudstaden St George´s är en attraktion i sig, staden är en av de bildskönaste i Västindien där den ligger omgiven av gröna berg och med en liten hamn. Ta en promenad upp till Fort George där man har en panoramavy över staden och hamnen. Gatorna i St George´s slingrar sig brant genom staden, missa inte marknaden som är en av de färgstarkaste och livligaste i Västindien. Passa på att köpa med kryddor hem, Grenada är ju känd som kryddön!

  Hyr en bil och gör en ö-rundtur eller följ med på en organiserad utflykt kring ön. Det råder vänstertrafik på Grenada, och vägarna ringlar sig upp och ner i den kuperade naturen.

  Besök Grand Etang National Park som är beläget i regnskogen i de centrala delarna av ön. Vägen dit går genom banan-, kakao- och muskotodlingar. I nationalparken kan man gå på hiking, det finns flera leder att välja mellan. Här ligger även Grand Etange, ”Great Lake”, som i begynnelsen var en vulkankrater men som numera är en sjö. Ön bjuder också på flera vattenfall, ett av de mest kända är Concord Waterfalls på västkusten. Dessa vattenfall består av tre olika kaskader, den första nås med bil och de andra två nås endast till fots. Andra kända vattenfall är Annandale Falls och Seven Sisters Falls. Man kan även åka zipline mellan trädtopparna i regnskogen. Det finns också varma källor att ta sig ett dopp i.

  Förutom Grand Anse är även Mourne Rouge Beach en väldigt fin strand, belägen i en liten lugn vik på andra sidan Quarantine Point (en före detta leprakoloni), ca 15 minuters promenad från Grand Anse.

  Dykningen kring Grenda bjuder på rev med koraller, fiskar, sköldpaddor och vrak. Man kan göra båtutflykter, seglingsturer kring ön och till andra öar eller ägna sig åt olika vattenaktiviteter. Snorkla även över Jason de Caires Taylors berömda undervattensskulpturer, en upplevelse utöver det vanliga!

  Krydd- och romfabriker kan vara intressanta att besöka på ön.


Topp