El Salvador

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Det minsta landet i Centralamerika. Korta avstånd med bra vägar, intressant kultur och stort utbud av spännande aktiviteter lockar.

 • I El Salvador, det minsta landet i Centralamerika, går det att uppleva mycket på kort tid. El Salvador kallas populärt för “the land of volcanoes” för dess många vulkaner, men där finns mycket mer än bara vulkaner. En resa i El Salvador bjuder på pittoreska småbyar, nationalparker, unika mangroveträsk och äventyr utöver det vanliga.

  Geografi
  El Salvador är det minsta landet i Centralamerika och det enda landet utan kust mot Karibiska havet, dock mot Stilla Havet i väst. Landet är lika stort som Uppland och Södermanland tillsammans. El Salvador gränsar mot Guatemala och Honduras.

  Befolkning
  6,3 miljoner varav drygt 2 miljoner i huvudstaden San Salvador

  Religion
  Katoliker 57 % och protestanter 21 %.

  Språk
  Spanska

  Politik
  Sedan inbördeskriget tog slut 1992 har den politiska situationen förbättrats avsevärt. Efter 20 år vid makten förlorade ARENA-partiet är 2009 till oppositionspartiet, den gamla gerillagruppen FMLN. År 2014 vann återigen FMLN valet, med minsta möjliga marginal.

  Ekonomi
  El Salvador är främst ett jordbruksland där socker, kaffe och bomull är de viktigaste exportvarorna. Inkomstklyftorna är stora i landet, ett fåtal familjer styr större delen av näringslivet.

  Valuta
  USD. För aktuell växelkurs hänvisar vi till: FOREX

  Prisnivå
  Lokal öl på restaurang 1,5 USD, lokal lunch 7 USD, middag på bra restaurang 15 USD.

  Klimat
  I huvudsak tropiskt klimat med en årsmedeltemperatur på mellan 20 och 30 C beroende på höjdskillnader och säsong. Regnperioden är mellan maj och november och torraste perioden är från december till april.

  Tidsskillnad
  -7 timmar på vintern, -8 timmar på sommaren.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till:
  Comet Consular Service

  El
  110 volt. Adapter brukar behövas.

  Det minsta landet i Centralamerika. Korta avstånd med bra vägar, intressant kultur och stort utbud av spännande aktiviteter lockar.


Topp