DUBAI

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Staden med extra allt: kontrastrik, välkomnande och fascinerande. Och ja, allt som glimmar är guld.

VÄLJ PAKET
 • Läs mer...
  Njut av spännande och kontrastrika Dubai! Ni bor bekvämt på Ibis Mall of Emirates som ligger centralt och i anslutning till Mall of Emirates. Njut av shopping av världsklass, sol och bad och en...
 • Vad kan Dubai inte erbjuda! Här finns fantastiska stränder, spektakulära hotell och byggnader, skidbacke, jätteakvarium, konstgjorda öar, golfbanor, nöjespark, shopping i världsklass, god mat och ett pulserande nattliv, allt ni kan begära av en lyckad semester.

  Geografi
  Dubai ingår i Förenade Arabemiraten och ligger på den östra delen av Arabiska halvön. Dubai grundades 1833 och är det näst största emiratet. Förutom Dubai ingår sex emirat: Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaiwain. Huvudstad i Förenade Arabemiraten är Abu Dhabi men den största staden och dess kommersiella centrum är Dubai, vars huvudstad heter Dubai city. Landet är platt och till största delen täckt av öken. Kuststräckan sträcker sig längs Persiska viken.

  Befolkning
  Ca 1,5 miljoner. Endast ca 10-20 % tillhör den lokala befolkningen, resterande är gästarbetare främst från Bangladesh, Pakistan och Indien.

  Religon
  Statsreligionen är islam där huvuddelen av befolkningen är sunnimuslimer. Sharialagar som är baserade på Koranen styr landets lagstiftning. Flera bekänner sig till wahhabismen som är en starkt ortodox del av islam men islams påbud tolkas inte lika strikt här som i till exempel Saudiarabien.

  Språk
  Arabiska och engelska.

  Politik
  Landet kan främst beskrivas som en federation med 7 absoluta monarkier. I varje enskilt emirat ligger all makt hos emiren. Det finns inga politiska partier och allmänna val förekommer ej.
  Förenade Arabemiratens emirat delar juridiska, politiska, militära och ekonomiska funktioner med varandra.

  Ekonomi
  Från det att man i början av 1970 hittade olja i regionen har landet gått från fattigdom till att bli ett av världens rikaste länder. Överskotten (istället för skatter) finansierar infrastruktur, vård, skola och försvar. Överskottet placeras i fonder som investerar i värdepapper och fastigheter i och utanför landet. Även rika naturgaskällor finns.

  Dock drivs Dubais ekonomi främst inte av olja då Dubai står för en väldigt liten del av emiratens oljetillgångar. Dubais ekonomi drivs främst av handel, finansiella tjänster och turism. Dubai är även ett regionalt centrum för IT. Dubais flygbolag Emirates är ett av världens mest lönsamma flygbolag. Här finns även Jebel Ali som är världens största hamn.

  Valuta
  Dirham. De flesta kreditkort accepteras. Bankomater finns. För aktuell valutakurs hänvisar vi till:
  FOREX

  Prisnivå
  Enklare lunch från 40 kr, middag från 100 kr. 1 liter vatten ca 3 kr, läsk ca 3 kr, öl ca 60 kr. Taxi är mycket billigt, ca 20 kr för en 10 minuters taxiresa.

  Klimat
  I Dubai råder ett hett, tropiskt ökenklimat. Vid kusten är det fuktigt medan det i inlander är torrt och hetare än vid kusten. Mellan maj och september är det extremt varmt, det kan bli uppemot 50 C i skuggan. Bästa tiden att besöka Dubai är därmed oktober-mitten av maj då det är ca 28-30 C. Den lilla nederbörd de har faller oftast under vintermånaderna.

  Tidsskillnad
  Svensk vintertid +3 timmar.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till:
  Comet Consular Service

  El
  220 volt men kontakterna är av brittisk typ vilket gör att adapter krävs.

  Att göra
  I Dubai behöver man aldrig ha tråkigt! Det finns en uppsjö av aktiviteter och upplevelser att välja mellan.

  Ökenrally med jeep i sanddynerna är en nervkittlande upplevelse som ofta avslutas i beduintält i öknens magiska solnedgång med god mat, magdans och hennatatuering.

  I Dubai hittar ni även världens största fontän som varje timme bjuder på ett fantastiskt skådespel.
  I anslutning finns Dubai Mall som är världens största shoppingcentrum. Om köplusten skulle falla på finns här 1 200 butiker att välja mellan. De bjuder även på ett jätteakvarium och en hockeyrink. Över 150 caféer och restauranger finns att välja mellan. Förutom Dubai Mall finns ett flertal gigantiska shoppingcentra att välja mellan.

  Eller varför inte åka skidor i världens största inomhusskidbacke Ski Dubai i Mall of the Emirates?

  Biografer, hästkapplöpning, djur- och vattenparker är annat som man kan ägna sig åt i Dubai.

  I Dubai serveras alkohol endast på vissa restauranger och barer i anslutning till hotellen.

  Strandliv
  Dubai är en av de solsäkraste platserna i världen och bjuder på ett flertal långa och vackra sandstränder. Bästa stranden är den 15 km långa Jumeira Beach. Stranden är uppdelad i flera delar. Jumeira Beach (Open Beach) har duschar, toaletter och matställen. Jumeirah Beach Park (inträde) är en stor strandpark med snackbar, duschar och omklädningsrum. En dag i veckan är stranden öppen endast för kvinnor.

  Burj Khalifa
  Afternoon tea i världens högsta byggnad, Burj Khalifa med sina 828 meter och 57 hissar, är en kulinarisk höjdupplevelse utöver det vanliga. Vill man inte fika så kan man köpa en biljett för att åka upp i byggnaden och titta på utsikten. Se gärna till att vara där i solnedgångstid så får ni en magisk vy över Dubai. Boka biljett i förväg, det är betydligt dyrare att köpa biljett på plats.

  Burj Al Arab
  Besök lyxhotellet Burj Al Arab (världens enda sjustjärniga hotell) som är byggt som ett segel och har vunnit utmärkelsen världens bästa hotell 8 år i rad. Hotellet är ett av världens högsta hotell (321 meter över Persiska viken) och är en uppvisning i lyx och överdåd. Hotellet ligger mitt i hjärtat av Dubai, på en konstgjord ö 280 meter från land. Enda sättet att ta sig dit är med bil eller helikopter. Dubai kan även skryta med att de har tre av världens högsta hotell, varav Burj Al Arab är ett av dem.

  Palm Jumeirah
  Tre konstgjorda palmformade öar utgör Palm Jumeirah och innehar 30 lyxhotell, 7 000 lägenheter och flera shoppingcentra.

  The World
  The World är 300 öar som var och en är benämnd som ett land, en stad eller en region i världen. En av öarna har namnet Sverige! Det sägs att man kan se The World från rymden.

  Madinat Jumeirah Souk
  Madinat är ett trevligt område med restauranger, barer och caféer i gamla omgivningar. Besök gärna Madinat på kvällen och ta en gondoltur på kanalerna som ringlar sig kring den gamla arabiska fästningen. Titta också in i butikerna som ligger i fästningen.


Topp