Dominica

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

En resa till Dominica bjuder på Västindiens vackraste och mest orörda natur. Det sägs att om Columbus åter skulle resa till Västindien skulle Dominica vara den enda plats han skulle känna igen.

 • Res till Dominica och upplev Västindiens mest orörda natur!

  På er resa till Dominica kan ni förvänta er en enastående naturupplevelse, ön bjuder på en fantastisk natur med regnskog, vattenfall, mangroveträsk, en kokande vulkansjö, valar, bad i varma svavelkällor, häftiga floder, vackra växter och mycket mer. 

  Resa till Dominica, Vandra på DOminica, Dominica resa

  När är den bästa tiden att resa till Dominica?

  Dominica ligger mellan de franska öarna Guadeloupe i norr och Martinique i söder. Ön är 46 km lång och 25 km bred och är den största ön bland de Små Antillerna. Medeltemperatur är på 27-28 grader. Temperaturen är något kallare på nätterna och i regnskogen. Dominica drabbades hårt av orkanen Maria i september 2017. Naturen i de här delarna av världen har dock en otrolig förmåga att återhämta sig och det gäller också invånarna, och det bästa sättet att visa er solidaritet är att besöka det lilla landet med det stolta folket. 

  Dominica, ett resmål för den aktive resenären

  En resa till Dominica är ett himmelrike för alla som gillar aktiv semester, här finns Västindiens enda sammanhängande vandringsled, Waitukubuli National Trail med vandringar i olika svårighetsgrader och sträcker sig genom hela Dominica i 14 olika etapper. Läs mer om äventyrs- och vandringsresor till Dominica här. 

   

  Saker att se och göra under er Dominica resa

  Morne Trois Pitons National Park

  Denna nationalpark är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Den rymmer flera olika skogstyper, vackra bergskammar, floder, vattenfall, varma svavelkällor, fem vulkaner, tre färskvattensjöar, 50 fumaroler (öppning i jordens skorpa som släpper ut ånga och gas) varav den mest spektakulära är Valley of Desolation och världens näst största kokande vulkansjö Boiling Lake. 

  Boiling Lake

  Den mest kända vandringen på Dominica går till Boiling Lake, världens näst största kokande vulkansjö. Vandringen går genom djup regnskog och hänförande natur med höga bergskammar och dalar, genom magiska Valley of Desolation där ånga och rök stiger upp ur marken. Bada i varma svavelkällor och avsluta med ett svalkande dopp i Titou Gorge, en spricka i berget med flera grottor.  Resa till Dominica, Boiling Lake Dominica, Dominica resa

   

  Indian River

  Glid fram i mangroveträsket i en roddbåt och njut av lugnet och naturen. Här spelades delar av Pirates of the Caribbean in, bland annat passerar man huset där häxan Tia Dalma huserade. Avsluta roddturen med en rompunsch i Dynamite Bush Bar. 

  River Tubing

  Glid ner för floden Pagua River sittandes i en gummiring. Njut av den långsamma färden i floden, som även har strömvirvlar. Naturen är orörd och exotisk, en riktigt avkopplande tur för alla sinnen! 

  Carib Indian Territory 

  Ursprungsbefolkningen i Karibien, Carib Indianerna, lever tillsammans på östkusten  i området som kallas för Carib reserve. Traditionella yrken som korgflätning och kanot­ bygge är viktiga inkomstkällor. 

  Dyka på Dominica 

  Dominica finns Västindiens häftigaste dyk- och snorklingsmöjligheter. Här finns fantastiska undervattenslandskap med enorma korallformationer, tropiska fiskar, svampar och andra djur. Här kan ni också dyka efter vrak eller snorkla omkring bland tropiska fiskar. 

  Resa till Dominica, Dyk på Dominica, Dominica resa

  Fakta om Dominica

  Befolkning

  Dominica har ca 70 000 invånare, där majoriteten härstammar från kolonialtidens svarta slavar. Ca 3 500 av öns ursprungliga befolkning, karibindianerna, lever i Carib Territory, Kalinago Territory, på östkusten. Numera ägnar de sig åt fiske och jordbruk, men traditionella yrken som kanotbygge och korgflätning hålls fortfarande vid liv. Smaka också på kassawabrödet som säljs vid vägen. 

  Religion

  Den dominerande religionen är katolicismen, det finns även andra religioner. 

  Språk

  Engelska är officiellt språk. Många talar också kreol (French Patois). I ett fåtal byar på nordkusten talas även kokoy, en utpräglad engelsk dialekt. 

  Politik

  Självständig republik inom Samväldet. Landet blev självständigt 1978. Dominica var den första ön i Nya Världen som upptäcktes av Columbus år 1493, han upptäckte Dominica på en söndag och gav landet dess namn efter veckodagen (dominica är latin och betyder herrens dag, det vill säga söndag). Landets ursprungliga namn är Waitukubuli. Dominica var den sista karibiska ön som koloniserades av européerna, vilket främst berodde på den inhemska befolkningens (karibindianerna) hårda motstånd. Ön var först under spanskt styre och har sedan varit koloniserad av både Frankrike och Storbritannien. 

  Ekonomi

  Dominica exporterar främst bananer, citrusfrukter och kokosnötter. Den största industrin är tvåltillverkning.De satsar också på att utveckla turismen. 

  Valuta

  Valutan heter Eastern Caribbean dollar, ECD, och är kopplad till USD. Roseau, Portsmouth och Marigot är de enda platserna där det finns bankomater (finns även på flygplatsen Melville Hall). Man kan även växla i Marigot om man har USD. Det går bra att betala med USD på många platser, ta med USD i små valörer. För aktuell växelkurs hänvisar vi till  FOREX 

  Prisnivå

  Frukost från 40 kr, lunch från 75 kr, middag från 75-100 kr, öl ca 15 kr, ett glas vin ca 30 kr. Lokal mat är billigare, lunch från 45 kr. 

  Klimat

  Medeltemperaturen ligger på 27-28 C året om, det är något svalare i regnskogen. Juni-december är det regnsäsong, det normala är att det kommer regnskurar tidigt på morgonen samt någon skur under dagen. En långärmad tröja eller kofta är bra att ha på kvällarna i regnskogen där det kan vara svalare. 

  Tidsskillnad

  -5 timmar på vintern, -6 timmar på sommaren. 

  Visum

  För mer information angående visum hänvisar vi till  Comet Consular Service 

  El

  110 volt 

   

   

   

   

   

   


Topp