Curaçao

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

På Curaçao får ni det bästa av två världar. Här möts Europa och Västindien. Vackra huvudstaden Willemstad, små förtjusande stränder och en intressant historia och blandad kultur.

 • Curaçao är den största ön av de så kallade ABC-öarna (Aruba, Bonaire och Curaçao) och tillhör Konungariket Nederländerna, men är självstyrande sedan 2010. Curaçao är en solsäker, härlig ö med mängder av fina vikar och bukter där man kan finna sin egen favoritstrand. Snorkla i det turkosa, kristallklara vattnet, simma med delfiner eller gör ett dyk bland korallerna. Till Curaçao kan man resa året om! Curaçao går utmärkt att kombinera med de intilliggande öarna Aruba och Bonaire. Curaçao är beläget ca 56 km norr om Venezuela, ön är ca 64 km lång och 15 km bred. Huvudstaden heter Willemstad.

  Befolkning
  Ön har 150 000 invånare varav ca 35 000 – 40 000 bor i huvudstaden Willemstad. Delar av Willemstad är för övrigt är klassade som ett av UNESCO:s världsarv.

  Språk
  På Curaçao talar man papiamento (en blandning av holländska, spanska, portugisiska och engelska). Nästan alla talar även engelska, holländska och spanska.

  Klimat
  Tropiskt klimat. Det är solsäkert och varmt året om med en medeltemperatur på 28-30 C i luften och 26 C i vattnet. I oktober-januari är det regnsäsong. Regnet kommer oftast i korta skurar nattetid så det är inget man märker så mycket av. En svalkande bris året om gör att det inte blir klibbigt även om kvicksilvret visar på över 30 C. Ön ligger utanför orkanbältet och drabbas därför mycket sällan av orkaner.

  Valuta
  Den lokala valutan heter Naf (Netherlands Antillean guilder/florin). 1 USD motsvarar ca 1,78 Naf, 1 Euro motsvarar ca 2,25 Naf.
  Det går att betala med USD men man får räkna med att få tillbaka i Naf. Växla därför till Naf eller ta med USD i små valörer. Bankkort fungerar utmärkt, det finns även ATM:s att ta ut kontanter i. Valutan kan tas ut i Naf eller USD.

  Prisnivå
  Lunch från 50 kr, middag från 90 kr, öl ca 22 kr, ett glas vin ca 40 kr, vattenflaska ca 16 kr. Det finns ett stort utbud av restauranger, både lokala och internationella.

  Tidsskillnad
  -5 timmar på vintern, -6 timmar på sommaren.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till:
  Comet Consular Service

  El
  110 volt eller 220 volt

  Sevärdheter/aktiviteter
  Sola och bada (ca 40 stränder i små vikar och bukter), dyka (över 60 dykställen), snorkla, simma med delfiner, Sea Aquarium, cykla, titta på grottor (Hato Caves), vandra (Christoffelpark), bio på stranden (Mambo Beach), karneval, golf, muséer, plantageägarhus, jeepsafari, båtturer, ridning, synagoga, shopping med mera.

  På Curaçao får ni det bästa av två världar. Här möts Europa och Västindien. Vackra huvudstaden Willemstad, små förtjusande stränder och en intressant historia och blandad kultur.


Topp