Kombinationsresa för er som vill ha det bästa av två världar. Ni börjar med en oförglömlig vecka i Costa Rica där tyngdpunkten ligger på naturupplevelser och avslutar i den tropiska skärgården i norra Panama, Bocas del Toro. Där väntar er ett paradis i Karibiska havet! Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa sker från Sverige på morgonen och ni anländer till San José på kvällen samma dag. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och ni får en kort genomgång.
Övernattning på Holiday Inn Express San José Forum eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 2: San José – Monteverde
Efter en tidig frukost bryter ni upp för att påbörja färden mot Monteverde. En tur som tar er genom en formidabel natur där variationen är stor. Ni växlar från värme och torr luft till en frisk, klar och kyligare luft i Monteverdes berg. Ni gör ett lunchstopp på en soda (liten restaurang) utefter vägen. Dessa lokala restauranger som kallas för soda sålde från början endast läsk, men numera är soda synonymt med god och prisvärd lokal mat.
Vägen de sista 30 kilometrarna mot Monteverde sker på en mindre bra grusväg och det går långsamt. Ni kompenseras vida av den sagolika och storslagna naturen. Ni passerar genom små byar och har utsikt mot gröna kullar, boskapsfarmer, kossor som betar i branta sluttningar och kaffeplantager. Monteverde är en pittoresk, isolerad liten by med endast 6 000 människor där invånarna aktivt har valt att inte asfaltera vägen. Detta för att de önskar bevara naturen från exploatering och alltför många turister. Det har de lyckats förträffligt med. När man anländer Monteverde är det svårt att slå ifrån sig känslan av att ha nått en avskuren by långt från det moderna samhället. Mer unikt och genuint blir det inte! Ni anländer hotell Fonda Vela lagom till middagen. Dagens transfertid till Monteverde är cirka 4 timmar.
Övernattning på Fonda Vela eller liknande standard inklusive frukost, transfers och middag.

Dag 3: Hängbroar och regnskogsreservatet Monteverde
Ni blir hämtade efter frukost för en dag i ekoturismens tecken. Till Monteverde åker man främst för den obeskrivbart vackra naturen, djurlivet och den sköna miljön. På förmiddagen åker ni upp till Monteverdes unika molnskog för att promenera på de berömda hängbroarna ovanför trädtopparna. Det gör ni med en kunnig lokal guide. Den djärve kan också åka ”ziplines”, långa linor spända mellan trädtopparna, genom djungeln (kostnad för det betalas på plats). Garanterat en hisnande och oförglömlig färd. Hängbroar och linbanor är för övrigt ett mycket populärt sätt att uppleva djungeln i Costa Rica. Ni återvänder till hotellet lagom till lunch och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter. På seneftermiddagen blir ni hämtade av guiden för en spännande kvällsvandring i Monteverdes molnskog. I Costa Rica finns det över 900 fågelarter och några av dessa finns att beskåda här, plus olika insekter och nattliga däggdjur. Utflykten är en enastående möjlighet att få uppleva växtligheten och alla sällsynta djurarter som finns i området med endast skogen som vittne. Förmiddagsaktiviteten på hängbroar pågår cirka 3,5 timme och kvällsvandringen cirka 2,5 timme.
Övernattning på Fonda Vela eller liknande standard inklusive frukost, två utflykter och entréavgifter.

Dag 4: Monteverde – La Fortuna
Efter frukost bryter ni upp för att färdas mot La Fortuna. Ni växlar från klar och kyligare luft i Monteverdes berg till värme och hög luftfuktighet i Arenal. Första delen av resan sker i minibuss och när ni når den lilla staden Río Chiquito stiger ni av för att färdas andra delen av resan med båt över Costa Ricas största och viktigaste sjö, Arenal Lake. Den anlades 1974 för att tillhandahålla vattenkraft till landet, men sjön är också viktig för djurlivet i området; här kan ni hitta ett rikt fågelliv och en del däggdjur. Dagens transfertid är cirka 4 timmar och efter incheckning har ni tid att utforska området på egen hand.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost, middag och transfers med båt och buss.

Dag 5: Vulkanen Arenal
Efter frukost på hotellet möter ni upp med vår lokala representant för avresa till Arenal Volcano National Park. Ni kommer under de närmaste 3,5 timmarna att få njuta av den häftiga vulkanen. Vandringen börjar på den aktiva sidan av vulkanen, tar er genom den del av skogen som senast hade lavaflöden och vidare till den del av vulkanen som är förstörd och nu håller på att återbildas. Vandringen tar er så nära som 500 meter från lavaflödet – en häftig upplevelse! Efter besöket i nationalparken åker ni tillbaka till ert hotell och har resten av dagen till vila eller för att göra utflykter på egen hand.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost samt utflykt till Arenal National Park inklusive parkavgifter.

Dag 6: Chokladturen
Efter frukost blir ni hämtade av er guide och på förmiddagens program står en intressant chokladtur i regnskogen. Ni kommer att imponeras av den storslagna utsikten som mäktiga Arenalvulkanen i La Fortuna erbjuder och väl i regnskogen lär ni er mer om chokladens hemligheter; från kakaons upptäckt och användning till bearbetning av den produkt vi idag känner till och njuter av, chokladen! Kakaoträdet betraktades förr som en ”gåva av gudarna” och var mycket viktig för den gamla kulturen. Den användes inte bara som en ceremoniell drink utan dess frön användes också som valuta i regionen på grund av dess ekonomiska värde.
Under utflykten får ni kunskap om kakaons historia, dess olika användningsområden och självklart ges det tillfälle att avnjuta denna högkvalitativa produkt under turen. Efter utflykten åker ni tillbaka till hotellet och har resten av dagen fri för egna aktiviteter. Chokladturen pågår cirka 2 timmar.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost samt chokladturen inklusive entréavgifter.

Dag 7: La Fortuna – södra Karibienkusten
Efter en tidig frukost börjar er resa mot den karibiska delen av Costa Rica, en resa som tar cirka 6 timmar. Det som skiljer Costa Ricas östra kust (Karibienkusten) mot västra kusten (Stilla Havskusten) är att det är grönare, vilket beror på att regnperioden är längre på Karibienkusten. Andra skillnader är att Karibienkusten är mindre exploaterad, har färre hotell, lägre prisnivå i allmänhet och att stränderna här mestadels är vita. Färden till Hotel Cariblue går genom ett grandiost landskap, nationalparker och regnskogar. Hotel Cariblue är beläget precis vid den vita, orörda stranden Playa Cocles, med regnskogen inpå knuten. Hotellet är inbäddat i en stor, tropisk trädgård. Under eftermiddagen har ni chansen att bada i det Karibiska havet.
Övernattning på Hotel Cariblue eller liknande standard inklusive frukost, middag och transfer.

Dag 8: Puerto Viejo, Limon – Sixaola – Bocas del Toro, Panama
Efter frukost åker ni söderut till Sixaola Almirante som ligger på gränsen mellan Costa Rica och Panama. Därifrån sker privat transfer med båt i ca 30 minuter till Bocas del Toro i Panama och ön Isla Colón som är en av de nio huvudöarna i Bocas del Toro. Ni bor på Playa Tortuga. Dagens transfertid är 3,5 timme.
Övernattningar på Playa Tortuga eller liknande standard inklusive frukost och transfer till Bocas del Toro i Panama.

Dag 9-12: Bocas del Toro
Med hotellet Playa Tortuga som bas har ni fantastiska möjligheter för utfärder till många av de närmare 70 stycken Robinson Cruseliknande paradisöar som finns i Bocas del Toro. Diverse vattenaktiviteter, ett fascinerande djurliv (både under och ovan vattenytan), vandringar i regnskogen och trevliga restauranger, barer och dansställen på kvällarna där rytmer av reggae, soca och calypso dominerar hör livet till på öarna. Slå av på takten och njut av tillvaron under er vistelse i Bocas del Toro.
Övernattningar på Playa Tortuga eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 13: Bocas del Toro – Panama City 
Inrikesflyg från Isla Colón till Panama City, observera att endast 14 kg bagage är tillåtet på inrikesflyget. Dagen i Panama City spenderas på egen hand. Ett tips är att prova shoppingen i Panama City som är utöver det vanliga med stort utbud och bra priser. Flygtiden till Panama City är cirka 1 timme.
Övernattning på Marriott eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 14: Hemresa
Efter frukost har ni egen tid och på eftermiddagen är det transfer till flygplatsen för vidare färd hem till Sverige.

Är ni intresserade av en aktiv semester i Costa Rica? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av vårt utbud.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till San José, Costa Rica, hem från Panama City
- Transfer från flygplatsen till Holiday Inn Express San José Forum, San José
- 1 natt på Holiday Inn Express San José Forum i dubbelrum inklusive frukost
- Transfer från San José till Monteverde
- 2 nätter på Fonda Vela i dubbelrum inklusive frukost
- Utflykter till hängbroar och regnskogsreservatet Monteverde enligt program
- Transfer med båt och buss från Monteverde till Arenal
- 3 nätter på Arenal Manoa i dubbelrum inklusive frukost
- Utflykt till Arenal Volcano National Park (dag 5) och Chokladturen (dag 6)
- Transfer från Arenal till Karibienkusten
- 1 natt på Hotel Cariblue inklusive frukost
- Transfer från hotellet till gränsen och vidare till Bocas del Toro, Panama
- 5 nätter på Playa Tortuga i dubbelrum inklusive frukost
- Transfer från hotellet till flygplatsen, inrikesflyg från Bocas del Toro till Panama City
- Transfer från flygplatsen i Panama City till Marriott, Panama City
- 1 natt på Marriott i dubbelrum inklusive frukost
- Transfer från hotellet till flygplatsen
- 3 middagar enligt program

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran