Costa Rica

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

En resa till Costa Rica är himmelriket för alla naturälskare, surfare, djurintresserade och för er som letar efter en egen strand och karibiska rytmer. Costa Rica - när ekoturism är som bäst!

 • Res till Costa Rica och upplev ekoturism i världsklass

  Costa Rica är ett av de länder som var tidigast ute med att satsa på en hållbar ekoturism. Med en yta endast motsvarande 10 procent av Sverige men med hela 5 procent av världens samlade flora och fauna är landet tveklöst en av världens främsta ekodestinationer.

  En resa till Costa Rica är inte fullständig förrän ni har besökt några av de fantastiska nationalparkerna, vulkanerna eller de unika regnskogarna som finns i landet. Det finns tre klimatzoner där molnskogen i Monteverde är unikt. Här hittar ni ett fascinerande ekosystem som inrymmer många djurarter inom ett begränsat område. Monteverde bör inte missas under er Costa Rica resa!

  Resa till Costa Rica och Panama, rundresa

  Förslag på aktiv semester i Costa Rica

  En Costa Rica resa är en fantastisk resa för äventyrslystna resenärer där endast tiden och plånboken möjligtvis sätter gränserna. Nedan tipsar vi om några av våra favoritaktiviteter:

  Vandra och cykla i Costa Rica

  Costa Rica erbjuder flera fina vandringsleder i varierad längd och svårighetsgrad. En vandring genom den täta, lummiga regnskogen med en rik flora och fauna är för många en av höjdpunktern. Här vill vi slå ett slag för en häftig vandringsresa som börjar på över 3 000 meters höjd och tar er ner till Manuel Antonio vid Stilla havskusten. Läs mer.

  Att resan berikas med en Mountainbike tur blir allt populärare, vägarna är bra, tämligen kuperade och ni blir inte besvikna på de formidabla utsikter som bjuds under cyklingen. Om ni är intresserade av cykling i Costa Rica bör ni läsa mer här.

  Vulkansafari 

  De väldiga bergen är bland det första som slår en förstagångsbesökare redan när man kliver av planet i huvudstaden San José. Det är vulkaniska bergskedjor och av Costa Ricas ca 112 vulkaner är tio fortfarande aktiva. Vulkanerna i Costa Rica är något som både skrämmer och fascinerar besökare. Senaste utbrottet skedde på vulkanen Arenal 1964. Numera är Costa Ricas vulkaner bland de viktigaste och populäraste turistattraktionerna i landet och lockar årligen hundratusentals besökare.

  Resa till Costa Rica, Under din Costa Rica resa kan ni bl.a åka på vulkansafari

  När är den bästa tiden att resa till Costa Rica?

  Costa Ricas klimat är subtropiskt och tropiskt i låglandet. Landet har två årstider, sommar och vinter. Regnperioden är under sommaren som varar mellan maj och november. Mest regnar det under september och oktober. Torrperioden är under vintern och varar mellan december och april.

  Genomsnittstemperaturen är 20-30 C, med mindre variationer beroende på årstiden där de högsta temperaturerna nås i slutet av torrperioden (mars-april). Det som påverkar temperaturen mest är höjdskillnaderna. Costa Rica är ett kuperat och bergigt land med bergstoppar på upp till 3 800 meter. Där kan det bli ordentligt svalt vissa tider på året.

  Costa Rica är ett året-runt-resmål men många föredrar torrperioden dec-apr.

  Snabbfakta om Costa Rica

  Costa Ricas geografi

  Med Stilla Havet som granne i väst, Karibiska havet i öst, Panama i söder och Nicaragua i norr är Costa Rica beläget i Centralamerika. Med en yta som består av endast en tiondel av Sveriges kan Costa Rica ändå stoltsera med att vara ett av världens artrikaste länder.

  Costa Rica flagga

  Befolkning

  Det bor ca 4,7 miljoner invånare i Costa Rica där det et råder en social och ekonomisk stabil utveckling. Utbildningsnivån är god och arbetslösheten är den lägsta i Centralamerika. Med sin fred sedan 1948 särskiljer sig Costa Rica från resten av det konfliktfyllda Centralamerika och landet har ingen militärmakt.

  Språk

  Officiellt språket är spanska. I Puerto Limón, på den karibiska kusten, pratas det även engelska.

  Valuta

  Valutan heter colón. För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Prisnivå

  Det råder ett bra prisläge generellt i Costa Rica. Några prisexempel från en supermarket: 1 kg bananer 3 kr, lokal öl 7 kr, 2 liter coca cola 14 kr och en flaska rom (1,75 liter) 240 kr. Lunch på en lokal restaurang kostar ca 40-50 kr, middag från ca 100 kr och 1 liter bensin kostar 6,50 kr.

  Tidsskillnad

  -6 timmar på vintern, -7 timmar på sommaren.

  Visum

  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

  El

  110 volt

  En resa till Costa Rica kan t.ex kombineras med en resa till Panama


Topp