Carriacou

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

En liten och genuin ö där livet går sin gilla gång. Hit åker ni som söker en avkopplande och rogivande vistelse.

 • Carriacou är en liten men mycket charmig ö. Den har såväl grönska som fantastiska stränder att erbjuda. Hit är det relativt få turister som hittar varför det finns alla förutsättningar att få en lugn och avkopplande semester.

  Geografi
  Carriacou ingår liksom Petit Martinique i nationen Grenada och ligger ca 160 km norr om Venezuela. Ön är endast 20 kvadratkilometer stor och har kuperad terräng. Huvudorten heter Hillsborough och det är även till Hillsborough man anländer om man tar färjan till Carriacou. Högsta punkten på ön är High north peak (291 meter över havet) och området kring denna är numer nationalpark.

  Befolkning
  Carriacou har ca 8 000 invånare.

  Språk
  Det officiella språket är engelska med stark lokal dialekt.

  Klimat
  Ön har precis som övriga Grenada en medeltemperatur på 24-30 C. Lägsta temperaturen är november till februari. Den torraste perioden är januari till maj och regnsäsongen är juni till december. Under regnperioden rör det sig dock oftast om kortare duschar snarare än ihållande långvariga regn.

  Valuta
  Valutan heter Eastern Caribbean dollar, ECD, och är kopplad till USD. 1 USD motsvarar ca 2,70 ECD och 1 ECD motsvarar ca 2,50 SEK. För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Tidsskillnad
  -5 timmar på vintern, -6 timmar på sommaren.

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

  El
  220 volt.

  Sevärdheter
  Som ett flertal andra öar i Västindien har även Carriacou en årlig karneval som går av stapeln i februari/mars. Hillsbourough är även värd för en fyradagars regatta som går av stapeln den första veckan i augusti varje år. Paradise beach och Sandy island är två underbara utflyktsmål för avkopplande dagar på stranden eller för snorkling.


Topp