Det mesta av det bästa ni kan tänka er i safariväg! Ni börjar med Etosha, ett av Afrikas största viltreservat, fortsätter upp genom Caprivi med möjlighet till både flodsafari men även traditionell safari, vidare in i Botswana där ni bland annat besöker Chobe National Park som sägs ha Afrikas största koncentration av djur. Dessutom hinner ni med en avstickare till Victoriafallen. En fantastisk safariresa!
Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Windhoek dagen därpå.

Dag 2: Windhoek
Vid ankomst till flygplatsen blir ni upphämtade och transporterade till Hilton Hotel i centrala Windhoek. Eftermiddagen är fri att vandra runt och upptäcka staden. Besök gärna den trevliga souvenirmarknaden.
Övernattning på Hilton Hotel inklusive frukost.

Dag 3: Windhoek – Etosha
Efter frukost blir ni mötta av vår lokala agent som lämnar över och går igenom alla era färdhandlingar. Er hyrbil blir levererad till hotellet. Nu går färden norrut via Okahandja till Etosha National Park.
Etosha blev nationalpark redan 1907 och är hem åt inte mindre än 114 däggdjur, 340 fågelarter, 110 reptilarter, 16 groddjur och förvånansvärt nog en fiskart. Etosha betyder ”den stora vita platsen” och består tiil 25 % av gammal sjöbotten.
Övernattning på Okaukuejo Rest Camp inklusive middag och frukost.

Dag 4: Etosha
Nu har ni hela dagen att upptäcka Etosha. Kör längs den södra kanten av ”the pan” österut för att på sen eftermiddag lämna Etosha och fortsätta mot er nästa övernattning.
Övernattning på Mushara Bush Camp inklusive middag och frukost.

Dag 5: Etosha – Grootfontein
Om ni vill kan ni tillbringa förmiddagen i Etosha för ytterligare en safaritur eller också väljer ni att ha en lugn morgon innan ni i sakta mak fortsätter mot Grootfontein via Tsumeb. Ni ska bo på bo Fiume Lodge som är en privatägd farm. Ni kan välja att på eftermiddagen vandra i det vackra landskapet eller ta en sundownertur i solnedgången och möta farmens antiloper och giraffer.
Övernattning på Fiume Lodge inklusive middag och frukost.

Dag: 6: Grootfontein – Caprivi
Efter frukost kör ni norrut via Runu till er lodge som är belägen längs den berömda Okavangofloden. Vid ankomst kan ni välja mellan att på egen hand utforska Mahango National Park eller att ta en båttur på Okavangofloden (ingår ej).
Mahango är av många ansedd som ett av Namibias mest varierade och fascinerande reservat. Här finns en mängd olika antiloper men också elefanter, lejon, leoparder, geparder, vildhundar, flodhästar, krokodiler, babianer och apor.
Övernattning på Mahangu Safari Lodge inklusuve frukost och middag.

Dag 7-8: Caprivi
Kör vidare österut via BwaBwata National Park till er lodge för de närmsta två nätterna, Camp Kwando som är belägen längs floden Kwando. Här kan ni välja på ett antal olika aktiviteter som safariturer, vandringar, besök i lokala byar eller mekoroturer. Mekoro är en traditionell kanot som användes av bushmännen vid bland annat fiske, förr var den utkarvad ur en trädstam men idag görs den ofta i modernare material som glasfiber.
Övernattning på Camp Kwando inklusive middag och frukost.

Dag 9-11: Caprivi – Chobe
Dags att lämna Namibia för några dagar och köra mot gränsen till Botswana via Katima Muliilo till er lodge Chobe Safari Lodge på stranden vid Chobefloden. Aktiviteter under era tre nätter på Chobe Safari Lodge består av en safaritur i Chobe National Park med öppna 4*4 bilar, en safaritur från vattnet, en endagsutflykt till Victoriafallen (visaavgift och inträde tillkommer) och ytterligare en valfri aktivitet; safaritur, båtutflykt, sundownertur på floden eller en fiskeutflykt.
Övernattningar på Chobe Safari Lodge inklusive middag och frukost.

Dag 12: Chobe – Nata
Färden går nu vidare söderut till Nata. Här väljer ni om ni vill göra en utflykt till fågelreservatet vid Natafloden som är hem till ett antal vattenfåglar, bland annat flamingos och pelikaner, eller om ni vill åka till världens största salt pans, Makgadikgadi, som täcker en yta om ca 37 000 km2. Makgadikgadi är resterna av vad som en gång var Afrikas största sjö.
Övernattning på Nata Lodge inklusive frukost.

Dag 13-14: Nata – Maun
Fortsätt västerut mot Maun och er camp för natten, Thamalakane Safari Lodge. Här kan ni välja mellan att åka på en tur in i deltat, en safaritur i Moremi eller åka på en mekorotur (ingår ej).
Övernattning på Thamalakane Safari Lodge inklusive middag och frukost.

Dag 15: Maun – Gobabis
Nu är det dags att återvända till Namibia så kör mot gränsen och vidare mot Gobabis. 85 km öster om Gobabis bor ni på Kalahari Bush Breaks. Njut av er sista natt i det fantastiska namibiska landskapet.
Övernattning på Kalahari Bush Breaks inklusive middag och frukost.

Dag 16: Gobabis – Windhoek
Resan har nått sitt slut och det är dags att återvända till Windhoek. Väl tillbaka på flygplatsen lämnar ni tillbaka bilen och checkar in för avfärd hem till Sverige.

Önskar ni kombinera denna resa med andra arrangemang i till exempel Sydafrika eller förlängd vistelse i Namibia eller Botswana, så går det naturligtvis bra. Kontakta oss för prisuppgift.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Windhoek tur och retur
- 14 övernattningar enligt ovan
- Program och måltider enligt ovan
- Hyrbil 15 dagar

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I priset ingår ej nationalparksavgifter, dricks, övriga måltider än ovan nämnda, dryck, personliga inköp samt tilläggsaktiviteter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran