Gruppresa med flyg, tåg, båt och terrängfordon i södra Afrika. Flyget sker i business class.

Med lyxtåg, flodbåt, flygplan, helikopter och Land Rover får ni uppleva det bästa av södra Afrika i en liten grupp på max 12 personer. Flera av regionens mest spektakulära sevärdheter dukas upp, alltmedan ni kan luta er skönt tillbaka. Denna resa är unik! Det finns ingen annan som innehåller så många höjdpunkter från safariland.

Äventyret börjar med en tågresa. Det är Rovos Rail, Afrikas svar på Orientexpressen, som svarar för den. Från Sydafrika åker ni genom Botswana via Zimbabwe innan ni kommer fram till en av resans höjdpunkter, en spännande helikoptertur över de mäktiga Victoriafallen.

Nästa stopp är Linkwasha, ett privat topprankat reservat i Zimbabwes mytomspunna nationalpark Hwange. Dit flyger vi med små propellerplan. Väl på plats är det terrängfordon som gäller för att komma nära det rika djurlivet.

Resan avslutas med en flodkryssning i sakta mak med anrika Zambezi Queen på gränsfloden Chobe med Namibia på ena sidan och Botswana på den andra. Upplevelserna radar upp sig när naturen och djurlivet kan beskådas från första parkett. Ett dagsbesök i Chobe nationalpark som rymmer 120 000 elefanter ingår också.

Resan sträcker sig genom Sydafrika, Zimbabwe och Botswana. Förmodligen blir det också ett strandhugg i Namibia.

Detaljerad färdplan
Dag 1 (22/10): Avresa från Sverige i business class med Emirates till Johannesburg.

Dag 2 (23/10): Johannesburg
Ankomst till Johannesburg. På flygplatsen väntar chaufför för att köra er till lyxhotellet
Castello di Monte där ni bor en natt. Castello Di Monte inklusive frukost.

Dag 3-6 (24-27/10): Rovos Rail till Victoriafallen
Efter frukost blir det transfer till Rovos Rails privata station, där tågvärdarna väntar med förfriskningar. Tåget rullar ut kl 09.30 för färd norrut med destination Victoriafallen. Rovos Rail är ett privat tågbolag som vunnit flera utmärkelser som världens mest exklusiva tåg. Under några behagliga dagar kommer tåget att vara ert hem. Färden går genom Warmbaths och Nylstroom, som är känt som Nilens källa.

Tåget ringlar fram mellan höga berg och djupa dalar och korsar Stenbockens vändkrets på väg till Zimbabwe. Efter passformaliteter vid Beitbridge reser ni vidare till Zimbabwes näst största stad, Bulawayo. Därefter är det dags för Hwange National Park, som är berömt för sitt rika djurliv. Tåget gör ett stopp för en spännande expedition med terrängfordon.
Det blir uppehåll också vid Thompson´s Junction innan slutmålet Victoria Falls. Det blir totalt tre övernattningar på Rovos Rail.

Dag 7-9 (27-30/10): Linkwasha
Efter frukost på tåget sker transfer till Victoria Falls Airport för flyg med ett litet propellerplan till Hwange National Park och Linkwasha, som är en privat safaripark belägen i sydöstra Zimbabwe. Området har ett rikt djurliv med många olika djurarter. Där finns ett stort elefantbestånd och mängder av rovdjur som lejon, leoparder, geparder och de sällsynta afrikanska vildhundarna. Tre övernattningar på Linkwasha Camp.

Dag 9-11 (30/10-1/11): Victoriafallen
Passa på att göra en riktigt tidig viltspaning innan du flyger tillbaka till Victoriafallen. Chaufför väntar på flygplatsen för vidare färd till Victoria Falls Hotel. Detta världsberömda kolonialhotell, byggt 1904, har ståtliga salonger, en parkliknande trädgård och en stor pool i viktoriansk stil. Atmosfären på hotellet andas historia och servicen är utomordentlig. Läget är perfekt med promenadavstånd till den lilla nationalparken där man kan bese fallen på nära håll.

Under vistelsen på Victoria Falls Hotel sker guidade turer till fallen, både på Zambia- och Zimbabwesidan. Dag två blir det en helikoptertur över vattenfallen och vid solnedgången kryssning på Zambezifloden, som är den fjärde största floden i Afrika.

Maten på Victoria Falls Hotel är utsökt och frukostarna en njutning. Hotellet har tre restauranger att välja bland: Livingstone Room för smakfulla middagar och dans, Jungle Junction Summerhouse som serverar buffé och bjuder på underhållning om kvällarna samt Stanley’s Terrace som har den bästa utsikten och är särskilt populär vid solnedgången. Två övernattningar på Victoria Falls Hotel.

Dag 11-14 (1-4/11): Zambezi Queen
Efter frukost är det transfer till Kasane i Botswana, där incheckning sker på flodbåten Zambezi Queen. Fartyget har endast 14 sviter med badrum och balkonger vilket gör att det uppstår en familjär känsla ombord. På översta däck ligger restaurangen med en öppen planlösning.

Dagarna ägnas åt fiske, fågelskådning och bybesök. Zambezi Queen gör en kort kryssning. I övrigt tjänstgör båten som bas för utflykter med mindre båtar längs båda stränderna där man kan se hur flodhästarna plaskar och elefanthjordar kommer ner till floden för att dricka och bada. Ett besök i Chobe nationalpark ingår också. Där kan du vara säker på att se elefanter eftersom det finns 120 000 i det området. Tre övernattningar på Zambezi Queen.

Dag 14 (4/11): Hemresa
Nu har den spektakulära resan kommit till sitt slut. Ni vinkar av era guider och säger adjö till den fantastiska naturen med alla dess djur. Färden går direkt till Victoria Falls lilla flygplats för flyg hem via Johannesburg.

Dag 15 (5/4): Hemkomst
Emirate landar i Stockholm/Köpenhamn ca kl 12:30.

Uno Grönkvist
är vår ciceron på resan. Han är journalist och författare med resor som specialitet. Uno har gett ut ett tiotal böcker, bl a Afrikas bästa Safari och Nyfiken på världen, och medarbetat i ett flertal tidningar och magasin som Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen, Connoisseur och Senioren. Den förstnämnda boken kommer att delas ut till alla som kommer till våra inspirationskvällar där Uno medverkar. Naturligtvis också till alla som bokar resan.

Uno har rest hela sitt liv och hittills besökt ca 175 nationer. Afrika är hans favoritkontinent och han har varit i de flesta av länderna i den världsdelen. Han var på sin första safari i början av 1970-talet och har provat alla safariformer i de områden där den här semesterformen existerar.
För mer information se www.wikipedia.org, www.adviserunlimited.se och www.nyfikenpavarlden.se

Övrigt 
I paketpriset ingår ej dricks och dryck samt lunch eller middag de få dagar då det inte är helpension. Ej heller kostnader för visum, vaccinationer och andra profylax, samt eventuell avreseskatt som betalas på flygplatsen.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Köpenhamn till Johannesburg med Emirates i business class tur och retur
- Flyg från Victoria Falls till Johannesburg
- 1 natt på Castello Di Monte i Classic room
- 3 nätter på Rovos Rail Pretoria – Victoria Falls i deluxe suite
- Flyg till Linkwasha tur och retur
- 3 nätter på Linkwasha Camp i tented camp med all inklusive
- 2 nätter på The Victoria Falls Hotel i deluxerum inklusive frukost
- 2 utflykter till Victoriafallen
- 3 nätter på Zambezi Queen i standardsvit
- Utflykter, transfers och måltider enligt program ovan

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran