Safari utöver det vanliga i Tanzania

Safari utöver det vanliga i Tanzania

Lake Manyara

Idag såg vi något otroligt! Precis vid vägkanten låg en död giraff (ca 1 200 kg). Även om vi missade lejonet när vi först anlände till platsen vågade sig den unga hannen ut till bytet när de andra jeeparna hade åkt sin väg.

Vi spenderade timmar i vår öppna jeep och tittade på lejonet som först åt, sedan försökte flytta den tunga giraffen och därefter beslutade sig för att klättra upp i trädet för att bevaka bytet därifrån. Vi var bara några meter ifrån och viskade till varandra för att inte störa lejonet.

När vi senare återvände till platsen låg lejonet högt upp i trädet och vilade. Självklart var bevakningen av giraffen på andra sidan 100-procentig. Samtidigt gick flera andra giraffer från flocken runt i närheten av den döda giraffen. Alla såg väldigt ledsna ut och vi fick känslan av att de sörjde sin döda flockmedlem.

Även om vi var helt förbluffade över händelsen kunde jag inte låta bli att tycka att det var lite extra kul att till och med guiderna verkade förvånade. De skulle rapportera till National Geographic att ett ensamt lejon dödat en fullvuxen giraff och det hade vi haft turen att få uppleva!

Reseberättelse av Petra, Stockholm, 2007

Våra resor till Tanzania


Topp