TANZANIA I VÅRA HJÄRTAN!Tanzania är ett av våra populäraste resmål. Det är en destination som har alla ingredienser för att göra semestern till ett minne för livet. Här finns djur- och naturupplevelser i världsklass samt en intressant kultur och historia. Nu kan du kombinera safari med en aktiv semester där du vandrar och cyklar. Koppla av efter aktiviteterna på kryddön Zanzibar.
Hazze Sandström, massajäldste

I mer än 30 år har Hazze Sandström levt i Tanzania, en stor del av tiden har tillbringats bland Hadzabefolket och bland massajer, där han under högtidliga former togs upp som klanmedlem och äldste i massajbyn Loiborsoit. Hazze talar swahili samt stamspråket kinyamwesi.

Hazze är er guide på en unik gruppresa som tar er till delar av Tanzania där han är uppväxt. Ni besöker bland annat de mytomspunna parkerna Tarangire, Ngorongoro och Serengeti. Resan fortsätter med besök hos jakt- och samlarfolket Hadzabe och slutligen med besök och övernattning i massajbyn Loiborsoit. En fantastisk resa som bjuder på djur, natur, kultur och spännande människomöten.
.
Cykla och vandra bland berg och raviner

En aktiv semester som kombinerar en traditionell safari med enastående vandringar på bergen Mount Meru och Mount Lemagrut, cykling i Bashay, vandring i Olduvais raviner, fängslande möten med människor och mäktiga naturupplevelser. Vandringarna på bergen varierar både i tid och höjd men är inte tekniskt svåra och är man bara något van att vandra är det inga problem. Resan passar er som vill ha en innehållsrik semester för kropp och själ.

Tillhör ni den stora gruppen löparfantaster rekommenderar vi Kilimanjaro Marathon.
.
Rafflande safari med unikt boende

Besök de legendariska nationalparkerna Ngorongoro och Serengeti och avsluta resan med avkopplande dagar på mytomspunna Zanzibar. Det som gör att den här resan sticker ut är, förutom djurlivet, valet av boende som under hela resan är exceptionellt. Ni bor småskaligt och naturnära, lokalt med stort socialt ansvar, därtill en fantastisk service. Läs mer.
.
Barfota på Zanzibar?

Kryddön Zanzibar med sina kritvita stränder och vajande palmer är balsam för stressade själar från den "moderna" världen. Bo på Zanzibar Retreat Hotel med endast 12 rum, en utsökt restaurang och beläget på Matemwe Beach, en av de längsta och finaste stränderna på Zanzibar. På TripAdvisor lovordas hotellet i allmänhet och restaurangen i synnerhet.
Vi skräddarsyr resor, det betyder att de går att förlänga, förkorta eller kombinera på andra sätt än de på hemsidan föreslagna resorna. Ni bestämmer hur er resa skall se ut!

En påminnelse om att vi har flyttat och numera sitter på Vikingagatan 1, 6 trappor, 113 42 Stockholm.

Välkomna att besöka oss!


Topp