NYHETER FRÅN ACT!


Tobagorapport

Det är två år sedan jag senast besökte Tobago, huvudsyftet då var den årliga karnevalen på Trinidad. Den här gången var det mer av en familjeresa och som vanligt bodde jag på Sandy Point Village Hotel. Tobago känns som att komma hem och det är snart 30 år sedan jag satte min fot på Tobago allra första gången, men jag funderar på om jag någonsin har sett och hört så många svenskar samtidigt på ön. Jag förstår att Tobago älskar sina svenskar; vi är vänliga, besöker gärna de lokala restaurangerna, hänger på barerna, dansar på klubbarna, åker på utflykter, bokar solstolar, hyr cyklar och bilar. Kort och gott, vi bidrar till den lokala ekonomin. Statistiskt sett besöker betydligt fler engelsmän och tyskar Tobago, men var håller de hus...?

En stor förändring sedan sist är att karnevalen på allvar har intagit Crown Point, turistområdet på södra Tobago. Jösses vilket drag det var på j'ouvert (karnevalens öppningsmorgon). Noterar att några nya trevliga restauranger och barer har öppnat. Ändå, när det är dags för hemfärd efter ett par veckor kan jag inte låta bli att reflektera över hur oerhört icke tillrättalagd Tobago fortfarande är, och hur lite som trots allt har förändrats under de knappt 30 år som har gått sedan mitt första besök. Det är största anledningen till att jag fortsätter att komma tillbaka. Igen. Och igen.

VD/Olle Stålberg

Tobago i jul? 2 veckor från 17 100 kr per person.

Etiopien, nytt land i vårt program

Vi lanserar ännu ett land i Afrika till vårt digra program, Etiopien, även kallat mänsklighetens vagga. Etiopisk mat, kaffe, unik historia och långdistanslöpare är några saker som har satt Etiopien på världskartan. Tack vare det expanderande flygbolaget Ethiopian Airlines, som har huvudstaden Addis Abeba som sin stora knutpunkt, kan vi nu erbjuda fina kombinationsresor till humana priser till flera länder i Afrika och Indiska Oceanen.

I dagsläget erbjuder vi ett litet smakprov av det Etiopien har att erbjuda med så kallat "stop over" paket, ett som inkluderar Addis Abeba och ett annat som inkluderar de unika klippkyrkorna i Lalibela. Båda alternativen går utmärkt att förlänga med en eller flera dagar i Etiopien. I våra planer finns att expandera med flera renodlade program i Etiopien.

Reggae Marathon på Jamaica

Att vi numera vill vara aktiva även på semestern är ett faktum som systerföretaget Aktivresor har tagit fasta på i sin nisch, där rekommenderar vi Reggae Marathon i Negril på Jamaica.

Nästa gång går tävlingen av stapeln lördag 5 december 2015 som också är 20-års jubileum. Det lär inte gå obemärkt förbi. Marathon, halvmaraton och 10 km-loppet lockar såväl eliten som entusiaster och nybörjare. Evenemanget kännetecknas av en vänlig stämning, sköna vibbar och pulserande reggaemusik som håller löparna i "irie spirit" som man säger på Jamaica. Reggae Marathon är först och främst ett motionslopp. Observera att resan kan förlängas före eller efter loppet och kombineras med sol och bad efter eget önskemål. En höjdarresa för löparintresserade under den mörkaste perioden på året, dock innan julruschen (och julpriserna) börjar på allvar.

ITB Berlin - trender från världens största resemässa

Traditionella resemässor tappar allt mer mark, men en mässa som fortfarande står sig starkt är den i helgen avslutade resemässan i Berlin, världens ledande och största resemässa med inte mindre än 186 länder närvarande och 175 000 besökare under fem dagar.

Vilka är då resetrenderna? En av de mer intressanta är att det inte längre räcker att besöka en destination för en resenär och allt fler länder ser betydelsen av alternativ turism i sin marknadsföring; kultur, musik, sport, vandringar, cykling för att nämna några (Aktivresor kort och gott…).
Tekniken. Att nästintill alla hotell numera har Wi-Fi bidrar till att vi gärna "skryter" live i sociala medier om var vi är och har varit. Sociala medier får också en allt större betydelse för hur vi bokar. Dessutom inhämtas information om destination, väderförhållanden, restauranger med mera helst via mobilen.


Topp