EXOTISKA RESMÅL 2015!Det finns väl få saker mer behagliga än att ha ett helt år framför sig av drömmande och planerande av årets familjesemester...? Detta nyhetsbrev tillägnar vi de olika loven och tipsar om vilka destinationer som lämpar sig bäst under olika perioder på året och med en hel del konkreta tips på smultronställen.
Sport- och påsklov

Vintern är en utmärkt period att besöka samtliga våra destinationer, gäller både ACT och systerföretaget Aktivresor. Med tanke på de relativt begränsade antal dagar dessa lov ändå rör sig om rekommenderas destinationer med goda flygförbindelser, minimal tidsskillnad och som därtill är prisvärda. Tre destinationer som sticker ut och uppfyller dessa kriterier är Mauritius, Zanzibar och Seychellerna i Indiska Oceanen. Någon kanske höjer ögonbrynen över att Seychellerna är inkluderat, men med Ethiopian Airlines flygpriser och med boende på guesthouses istället för hotell är Seychellerna öppet för fler än endast de rika och berömda.

Sommarlov

För resor under sommaren slår vi ett slag för en aktiv semester i Afrika och Indiska Oceanen. I det världsberömda naturreservatet Serengeti sker under sommarmånaderna den spektakulära migrationen då hundratusentals djur förflyttar sig från Serengeti till Masai Mara i Kenya. Läs mer om Rafflande safari i Tanzania. En destination med dramatisk natur och fina vandringsleder är Namibia. Slutligen har vi Mauritius, främst känd för sina långa vita stränder, men ön har ett brett utbud av intressanta aktiviteter som vandring, cykling och hästridning.

Höstlov

Höstlovet, för de flesta vecka 44, är traditionellt en period då många söker sig bort från mörker och kyla, men också en period då det är svårt att hitta platser på flyg och hotell om man väntar allt för länge. I Västindien lämpar sig öarna Aruba, Curacao och Tobago som alla ligger utanför orkanbältet. En bubblare är Panama som har utmärkta dagliga flygförbindelser med Air France/KLM med humana priser och som erbjuder natur, kultur och storstadspuls i världsklass.

Jullov

Jul och nyår är utan tvekan den populäraste perioden för långresor och kommande jul är inget undantag. Skall ni göra en "en-gång-i-livet-resa" så är det svårt att utelämna en safari i Afrika, en rundresa i Centralamerika, vandringsresa i Burma i Asien eller varför inte besöka någon av de många paradisöarna i Västindien? Oavsett val av destination gäller att ni bokar i mycket god tid för att ha en chans att hitta platser den här perioden.

Håll koll på vilka väderförhållanden som gäller på våra destinationer olika tider på året här.

Glöm inte att gilla oss på Facebook och Instagram för att få inspiration från och om våra resmål.


Topp