BARBFOTA PÅ ZANZIBAR!Östra Afrika
Allt oftare läser vi om Afrika som en dynamisk kontinent med en snabb ekonomisk utveckling istället för den slentrianmässiga bilden av en kontinent med krig, svält och biståndsberoende. Vi är glada för en mer nyanserad bild av Afrika. Att intresset för Afrika är stort märks hos oss där intresset för resor till Afrika växer.
Det här nyhetsbrevet tillägnar vi två av våra allra populäraste destinationer i östra Afrika; Tanzania och Zanzibar och våra nya samarbetspartners Tanganyika Expeditions och Zanzibar Retreat.
Zanzibar Retreat Hotel
På paradisön Zanzibars nordöstra kust ligger idylliska Zanzibar Retreat Hotel. Ett hotell för er som gillar småskalighet (endast 12 rum), personlig service, utsökt mat och lugn och ro på semestern. Vi är glada för tillskottet av Zanzibar Retreat Hotel och erbjuder nu ett introduktionserbjudande där följande ingår:
-10 % rabatt på resan
-färsk frukt och en flaska vin på rummet
-30 minuters massage på stranden
-uppgradering i mån av plats

Kampanjen gäller vid bokning mellan 10-28 februari 2014 och avser resor fram till 15 december 2014. Läs mer om Zanzibar Retreat Hotel och notera att Zanzibar är en utmärkt sommardestination.

Observera att det går utmärkt att kombinera Tanzania och Zanzibar med vistelse hos våra nya samarbetspartners.
 
Tanganyika Expeditions
En safarioperatör i Tanzania som har verkat sedan 1989 och rankas som en av de allra bästa. Företaget har fem egna safaricamper inne i eller nära de välkända nationalparkerna Tarangire, Serengeti och Ngorongoro, egna bilar och chaufförer. Det som är kittlande och som gör ett samarbete med Tanganyika extra intressant är att de också erbjuder vandringssafari, mountainbike och nattsafari.

Tanganyika arbetar med lokala projekt och utvecklingsarbete för att gynna den lokala ekonomin och det samhälle man är en del av. De arbetar målmedvetet och långsiktigt med miljöfrågor och hållbar turism. Vi fäster en allt större vikt i att samarbeta med företag som delar våra grundvärderingar.
Kontakta oss för mer information eller bokning.

Rebecca vann fototävlingen
Ett stort grattis till Rebecca som, efter en rafflande slutspurt, gick segrande ur tävlingen när omröstningen avslutades. Hon är nu innehavare av ett presentkort om 10 000 kr som kan nyttjas mot valfri paketresa hos ACT.
4 snabba frågor till Rebecca Strandberg
1. Hur kom bilden till?
Jag hade kameran nära när kvinnorna gick förbi. Det jag fastnade för var färgerna - det blåa i deras kläder mot havet, men också den orange färgen som bröt så snyggt. Och att de bar plasthinkar på huvudet. Det kändes som man fick en inblick i deras liv.
2. Vinnarbilden valdes ut till finalen som en av fyra bilder av en jury bestående av professionella fotografer, överraskad?
Ja, mycket överraskad, glad och stolt. Jag har alltid tyckt om att fotografera och det känns extra roligt att få bekräftelse från professionella inom ämnet.
3. Det var en jämn kamp ända till slutet. Beskriv känslan när det visade sig att du vann.
På morgonen sista dagen var jag lite uppgiven och trodde jag skulle bli tvåa, men sen kom det ett sista ryck på kvällen och när klockan slog tolv vågade jag inte tro på att det var över. Jag vaknade med ett stort leende på läpparna morgonen efter!
4. Slutligen, till vilken destination skall du använda presentchecken?
Drömresan är en fotoresa men det kostar en del… Annars är jag väldigt sugen på Costa Rica och Nicaragua.

Till sist
Vi har högtryck för resor kommande höstlov och jul- och nyår. Högsta sannolikhet att hitta resor är nu!


Topp