NYA DESTINATIONERNya destinationer
Efter en lång och kall vinter hägrar nu ljuset och värmen (nåja…). Vi njuter av tillvaron men blickar ändå framåt och rustar för en höst- och vintersäsong där vi kommer att lansera flera nya spännande resmål i Afrika och Centralamerika. Länder som ligger bortom charterns radar och passar väl in i vårt koncept. Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda er resor till Uganda, Moçambique, Mafia Island (Tanzania) och Nicaragua kommande säsong.

Uganda
Afrikas pärla är känd för sitt fantastiskt vackra landskap med höga berg, tät grönska, vidsträckta savanner, floder, sjöar och ett rikt djurliv. Höjdpunkten på en Ugandaresa är ett besök hos de utrotningshotade bergsgorillorna, schimpansvandringar, de trädklättrande lejonen i Queen Elizabeth National Park och forsränning på Nilen.
Vi erbjuder sedan ett par månader tillbaka flera intressanta paketresor till Uganda. 
Läs mer om våra Ugandaresor.

Moçambique
Vår kollega Cathinka Ingman är nyss hemkommen från en utbildningsresa till Moçambique och anser att landet har alla förutsättningar att bli en härlig krydda i vårt utbud. Det är ett land som har 2 500 (!) kilometer lång kust med sagolika stränder och turkosblått hav där det mesta på semestern kretsar kring vatten - snorkling, dykning, sportfiske och inte minst lata stranddagar. En destination som passar utmärkt att kombinera med till exempel Sydafrika. Turismen är småskalig och på de två öar vi kommer att erbjuda resor till (Bazaruto och Benguerra) finns det idag endast fyra hotell…
Ta del av Cathinkas resa på resebloggen och håll utkik efter resor till Moçambique på vår hemsida inom kort.

Mafia Island i Tanzania
Medan Zanzibar är ett populärt resmål som alla känner till så är Mafia Island, som ligger ca 16 mil söder om Zanzibar och liksom Zanzibar tillhör Tanzania, praktiskt taget okänt för gemene man. För den som söker en oexploaterad paradisö med färre än 1 000 (!) besökare per år, fritt från påträngande strandförsäljare och som har Östafrikas bästa snorkling, dykning och djuphavsfiske är Mafia Island att rekommendera. En destination som går utmärkt att kombinera med en safari i Tanzania.

Nicaragua
Ingen kan väl ha missat SVT:s populära och nyss avslutade realityserie "Mot alla odds" där deltagarna skulle korsa Nicaragua från Atlantkusten till Stilla Havet? Där framgick med all tydlighet vilken enastående natur det finns i Nicaragua. Ett land där turismen är i sin linda och med en mycket intressant kultur och historia. Politiskt finns det starka historiska band med Sverige sedan tiden med sandinisterna och dess socialistiska ledare Daniel Ortega. I november arrangerar vi en 2-veckors gruppresa där ni besöker båda Costa Rica och Nicaragua. En innehållsrik och prisvärd resa som vi kallar för Äventyr i Centralamerika.

Glöm inte vår fototävling
En påminnelse om att inte glömma vår fototävling där första pris är 10 000 kr. Tävlingen pågår fram till 15 januari 2014, och på väg till den stora finalen utser vi en första etappsegrare redan 31 augusti och den andra den 15 november 2013. Läs mer om fototävlingen och ta del av de tävlingsbidrag vi redan har mottagit.

Till sist…
Glöm inte att hålla koll på vår Facebooksida där tävlingar, personalens egna smultronställen, besökarnas synpunkter och kommentarer, festbilder och mycket annat presenteras. Och tryck på Gilla-knappen!


Topp