KARNEVALSDAGS!Rapport från Trinidadkarnevalen!
Nedräkning börjar och vi rapporterar direkt från Trinidad. Den 11 och 12 februari exploderar Trinidad i karnevalsyra igen och jag har förmånen att vara på plats!
Mellan åren 1986 till 2006 besökte jag Trinidad-karnevalen inte mindre än 19(!) gånger. De suggestiva socarytmerna, dansen och gatufesten blev omgående beroendeframkallande och något jag inte kunde eller ville vara utan. Karnevalen blev för mig vad bensin är för en bil, något som fyllde mig med energi och gjorde att jag orkade med resten av året. Och som behövde påfyllning regelbundet. Ingen eller inget kunde hindra mig att besöka karnevalen under nästan 20 år.

Nu för tiden är jag mera sansad i mitt förhållande till karnevalen, men mina förväntningar på kommande karneval är lika stora som julafton är för mina barn. Tillsammans med nära vänner skall karnevalen upplevas på det sätt som jag tycker är allra bäst, i ett karnevalsband med en karnevalskostym, en kall Carib i handen, dansandes på Port of Spains gator. I år med bandet Legacy som räknas till kategorin stora band med 1 600 så kallade "mas players", d.v.s. deltagare i bandet.

Det har gått några år sedan jag senast besökte karnevalen (2006) och frågorna är många. Kvarstår min kärlek till karnevalen? Kommer jag att orka fysiskt? Hur kommer jag att se ut i min karnevalskostym? Hur skall jag förbereda mig på bästa sätt?

Frågorna är många och svaren är än så länge få. Men hav tröst, snart kommer alla svar. Med på resan är fotograf Ztefan Bertha och tillsammans skall vi förmedla atmosfären och stämningen från karnevalen med text och sköna bilder.

Vi börjar rapporteringen från Tobago, där sista finslipningen av formen sker.

Dröm er bort från vinterkylan och häng med till Trinidad & Tobago på FB och hemsida nästa vecka!

Olle Stålberg/VD ACT
Karneval

KarnevalHög tid att boka jul- och nyårsresor
I fjol var det en enorm efterfrågan på jul- och nyårsresor och alldeles för många hörde av sig för sent om sina önskemål. Även kommande jul och nyår har många röda dagar och vi ser redan nu en stor efterfrågan på resor den perioden. Om ni skall ha en chans att hitta platser till våra destinationer denna period är det hög tid att kontakta oss med önskemål och boka. Redan om en dryg månad, det vill säga i början av mars, räknar vi med att det blir fullbokat.
KarnevalZanzibar till drömpris?
Just nu har vi, i samarbete med Let's Deal, ett fantastiskt erbjudande till Zanzibar. Paketpriser med upp till 35 procent rabatt för resor i vinter och vår. Skynda att boka. Dealen tar slut på söndag. Läs mer om resan på Let's Deal.


Topp