BOTSWANA Restips

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

 •  
  Att läsa böcker som på olika sätt handlar om resmålet man ska besöka är ett fantastiskt sätt att få ut så mycket som möjligt av sin resa. Här ger vi några förslag.
  Exit Kalahari
  Av Jenny Söderqvist och Helene Åberg
  Jenny och Helene är två SVT-medarbetare på utbildningsuppdrag i Botswana när de en helg bestämmer sig för att ge sig ut i Kalahariöknen på safari. Olyckan är framme och deras bil börjar brinna. I boken får vi följa deras vidare äventyr. En sann skildring.
 •  
  Att se på film från landet man ska besöka är ett fanatstiskt sätt att lära sig mer. Här försöker vi samla film av olika karaktär.
  Damernas detektivbyrå
  Av Alexander McCall Smith
  En filmatisering av de populära böckerna om Mma Ramotswe som flyttar till staden och öppnar en detektivbyrå. Mma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget. Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer.
  The Last Lions
  The Last Lions är en fantastisk film om en lejonhonas kamp för överlevnad för sig själv och sina ungar.
  Av Dereck & Beverly Joubert
 •  
  Här samlar vi resedagböcker som vi hoppas kunna inspirera er i ert val av destination. Vi tar jättegärna emot material från våra resenärer så hör gärna av er om ni vill bidra.
  Författaren och globetrottern Uno Grönkvist har provat på en flodsafari på Chobefloden i Botswana och några avkopplande dygn på lodge och hotell i Namibia och Zimbabwe. I Zimbabwe bodde han vid de berömda Victoriafallen.
  Är i södra Afrika för att kolla om individuell flygsafari är värd sitt pris. Är denna lyxiga variant verkligen så mycket bättre än en gruppresa i exempelvis Masai Mara eller Serengeti? Prisskillnaden är ju ganska häftig.
  De länder jag ska besöka är Zambia, Botswana, Namibia och Zimbabwe. Alla camperna hör hemma under det stora safariföretaget Wilderness Safaris paraply.
  Följ Monika och Mårtens fantstiska äventyr med buss genom Afrika. Under dryga tre veckor har de tagit sig från Zimbabwe genom Botswana och Namibia för att sedan avsluta sin resa i Kapstaden, Sydafrika. Det är inte annat än att man blir lite ressugen när man läser om deras strapatser!


Topp