UNIK KOMMUNIKATIONSTRÄNING I TANZANIA

Välj rubrik
 • Paketresa 5 nätter | Kod: GHFT

  Välkommen på "Kommunikations- och samarbetsträning" i Serengeti/Ngorongoro i härlig safarimiljö. Vill ni lära er mer om er själva och era kommunikationsmönster och/eller vill ni få er grupp/avdelning/ledningsgrupp/företag att effektivare gå åt samma håll och samtidigt bygga upp en gemensam och stark effektiv "kommunikations- och samarbetsgrund", så är det här resan för er. Under dagarna så integrerar vi afrikansk kultur, natur och förhållningssätt i utbildningen. Varje utflykt kopplas till utbildningen. Utbildningen är 5 dagar och ni kommer under dessa dagar att få göra övningar, diskutera, reflektera, se film och arbeta med era egna utmaningar samtidigt som vi gör studiebesök i byar och gör intervjuer med folk från området. Detta gör att ni på plats får möjlighet att sortera och analysera era egna mönster och verklighet utifrån nya perspektiv. Peter Nilsson från Framtidens Team, som har 19 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation och förändring i grupper och organisationer, kommer att vara er utbildningsledare (läs mer nedan om Peter och utgångspunkt!). Resan kan med fördel göras tillsammans med ert team/grupp/företag för att tillsammans bygga en effektiv grund för ert fortsatta samarbete och kommunikation. Safariäventyret kan med fördel avslutas med sköna sol- och baddagar på Zanzibars kritvita stränder.

  Färdplan

  Dag 1: Avresa
  Avresa från Sverige med ankomst Kilimanjaro flygplats på kvällen samma dag. På flygplatsen i Kilimanjaro väntar era chaufförer som kör er till Arusha och Moivaro Lodge. Kvällen tas i anspråk för att tydliggöra veckans utbildningsmål, tydliggöra ramar och förväntningar.

  Övernattning: Movaro Loge

  Dag 2: Arusha -Ngorongoro
  Efter frukost åker ni mot Ngorongoro för er första safari. Ni besöker den fantastiska Ngorongorokratern (som också kallas för Edens lustgård på jorden och smeknamnet är berättigat). På den gamla vulkanbottnen lever en mängd djur. Kratern har en diameter på två mil och kraterväggarna är cirka

  600 meter höga. Känslan är ibland overklig och man måste då och då påminna sig om att det här är på riktigt, inte en djurpark! Alla stora afrikanska däggdjursarter lever här, inklusive noshörningen (dock

  inga giraffer). Ni tillbringar tid på kraterbotten och gör reflektioner och intervjuer som kopplas till utbildningen. Ni har med er picknicklunch som ni intar i parken samtidigt som utbildningen fortskrider i fantastisk miljö. På toppen av kratern stannar ni för att tala om visions- och målarbete med hela kratern som utsikt. Därefter lämnar ni kratern och kör till ert hem för natten, Olduvai Camp. Där blir ni mötta av massajer som följer er på en cirka 30 minuter lång promenad till en närbelägen kopje där ni får beskåda en helt fantastisk solnedgång (om vädret tillåter) och intervjuer med massajer görs. Kvällen avrundas med reflektioner och övningar med fokus på framgångsrik kommunikation utifrån dagen.

  Måltider: Frukost, lunch och middag

  Övernattning: Olduvai Camp


  Dag 3: Ngorongorokratern - Serengeti
  Efter frukost lämnar ni Olduvai Camp och kör vidare mot Serengeti National Park. Om så önskas finns möjlighet att på vägen besöka naturfenomenet Shifting Sands och mänsklighetens vagga i Olduvai George. Lunchen intar ni i skuggan av ett akacia träd på den magiskt vackra savannen och fortsätter utbildningen. Serengeti täcker en yta av inte mindre än 14 000 km² och erbjuder bland mycket annat världens största koncentration av

  stora kattdjur (geparder, leoparder, lejon, vildkatter...). I Serengeti finner ni flera typer av landskap; de öppna savannlandskapen i söder, kullar och skog i väster, savannen med kopjer i öster och bushlandskapen i norr. Serengeti blir därefter fortsatt bas för utbildningen. Ni bor i tält på savannen omgivna av naturens alla ljud och dofter.

  Måltider: Frukost, lunch och middag

  Övernattning: Ronjo Camp


  Dag 4-5: Serengeti
  Dagarna ägnas åt utbildning och safari mellan utbildningspassen. Beroende på årstid och var djuren befinner sig gör ni utflykter efter tema och det miljön har att erbjuda. Man kan välja att antingen ha med sig picknicklunch eller äta lunch på campen.

  Måltider: Frukost, lunch och middag

  Övernattning: Ronjo Camp

  Dag 6: Serengeti - Kilimanjaro
  Här gör vi en riktigt tidig morgonsafari så ni får uppleva savannen när den vaknar till liv, då ni kan få se och uppleva saker som inte sker dagtid. Resten av dagen ägnas åt utbildning och avrundning av resan. Här slutar en innehållsrik och oförglömlig utbildningsresa. Ett litet plan tar er till flygplatsen i Arusha, därefter kan ni välja att flyga hem till Sverige eller till någon av våra exotiska öar i Indiska Oceanen; Zanzibar, Mauritius eller Seychellerna.

  Om Peter Nilsson
  Peter Nilsson har 19 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation och förändring i olika typer av branscher. Bland kunderna märks Scania, Academedia, div kommuner, Carlsberg, ÅF mfl. Peter har även skrivit 3 st populära böcker om kommunikation och förändring (”Skärp dig! Hur svårt kan det vara att förändra?” (2012), ”Att leda förändring. Hur svårt kan det vara?” (2015) och ”Hur svårt kan det vara att må bra?” (nov 2016)). Peters utgångspunkt är att det ska vara kul och effektivt att arbeta med kommunikation och förändring. Peter levererar ett antal framgångsnycklar i vår kommunikation för att hjälpa kunderna att sätta fingret på vad som fungerar eller inte i vår kommunikation och vårt samarbete. All kommunikation består av samma beståndsdelar och det är just dessa beståndsdelar (eller nyckelfaktorer) som vi kommer att dyka in i för att skapa ökad medvetenhet om egna mönster och effektivare kommunikation och samarbete.

   

  Detta ingår i resan

  - Introduktionsmöte en månad innan avresa med Peter Nilsson för att tydliggöra ramar, intentioner och förväntningar på resa samt påbörja utbildningen.
  - Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur
  - 6 dagar/5 nätter aktiviteter och safari enligt program ovan inklusive helpension
  - 5 Utbildningsdagar med Peter Nilsson, med fokus på effektiv kommunikation och samarbete.
  - Studiebesök och intervjuer med lokalbefolkning

  Förfrågan om resa

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

   Gäller datumPris/personÖvrig information
  Förfrågan 24 nov 17 - 30 nov 17 35 600 kr Enkelrumstillägg


  Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

  Gruppriset är baserat på minimum 12 deltagare Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

  Tilläggspris för Zanzibar:
  3 nätter på Karafuu Village Beach Resort & Spa i Cottage rum inklusive halvpension från 5 800 kr/person.

 • Förfrågan om resa

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

   Gäller datumPris/personÖvrig information
  Förfrågan 24 nov 17 - 30 nov 17 35 600 kr Enkelrumstillägg


  Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

  Gruppriset är baserat på minimum 12 deltagare Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

  Tilläggspris för Zanzibar:
  3 nätter på Karafuu Village Beach Resort & Spa i Cottage rum inklusive halvpension från 5 800 kr/person.


Topp