KULTURRESA TILL TANZANIA OCH ZANZIBAR

Välj rubrik
 • Paketresa 20 nätter | Kod: TZGM1

  Kultur, historia, safari, sol och bad. Denna resa börjar på Tanzanias kust där ni får möta dagens kultur inom teater, dans, musik och konst som följs av safari och härliga dagar på Zanzibar. Ni besöker historiska och kulturella platser; Bagamoyo där den norra slavrutten mynnade ut, Kilwa som var den södra slavrutten och som nu är ett växande turistmål med historiska lämningar, samt ön Zanzibar med en levande kultur och historia. I nationalparkerna Selous och Mikumi får ni uppleva en fantastisk safari. Selous är Afrikas största viltreservat där ni kan avnjuta oförglömliga safariupplevelser både från vattnet och på land. På Zanzibar kommer ni att ta del av filmfestivalen och folkfesterna och avslutar denna unika resa med sol- och baddagar.

  Färdplan

  Dag 1 (23/6): Avresa
  Avresa från Stockholm på eftermiddagen med ankomst i Dar es Salaam på morgonen nästa dag.

  Dag 2 (24/6): Dar es Salaam 
  På flygplatsen i Dar es Salaam väntar er chaufför som kör er till hotellet.
  Övernattning på Wistas Chalet inklusive frukost.

  Dag 3 (25/6): Dar es Salaam - Kilwa
  Idag besöker ni Svenska ambassaden och National Museum i Dar es Salaam. Lunch och därefter är det avfärd mot Kilwa.
  Övernattning på Kilwa Dream inklusvie inklusive frukost.

  Dag 4 (26/6): Kilwa Kivinji
  Efter frukost besöker ni Kilwa distriktskontor och Kilwa Masoko Folk Development College. Vi åker vidare till Kilwa Kivinji som har en liknande historia som Bagamoyo, här gick bland annat den södra slavrutten.
  Övernattning på Kilwa Dream inklusive frukost.

  Dag 5 (27/6): Kilwa - Kilwa Kisivani
  Idag åker ni med dhow, en traditionell segelbåt, till ön Kilwa Kisivani. Ön finns med på UNESCO:s världsarvslista. Mellan 1200-1500-talet var Kilwa Kisivani en viktig handelsplats för guld, silver, elfenben och kinesiskt porslin.
  Övernattning på Kilwa Dream inklusive frukost.

  Dag 6 (28/6): Kilwa – Selous nationalpark
  Ni åker till det gigantiska viltreservatet Selous. Parken är känd för stora elefanthjordar, afrikansk buffel, sabelantilop och större kudu. Den här tiden efter regnperioden är perfekt för safari. Om tid medges hinner ni med er första safaritur, kanske en båttur på Rufijifloden.
  Övernattning på Mbega Camp inklusive helpension.

  Dag 7 (29/6): Selous
  Selous nationalpark är Afrikas största naturreservat. Här kan man göra många aktiviteter som inte är tillåtna i andra parker i Tanzania. I Selous är det tillået att göra bland annat walking safaris, nattsafari samt fiska på Rufijifloden. Det blir safari på land och från floden. Ni kommer få fantastiska safariupplevelser både vid soluppgång och solnedgång.
  Övernattning på Mbega Camp inklusive helpension.

  Dag 8-10 (30/6-2/7): Selous - Mikumi nationalpark
  Idag gör ni er sista safaritur i Selous för att sedan köra vidare till Mikumi nationalpark som är Tanzanias fjärde största nationalpark. Mikumi är känd för världens största antilop, den stiliga elandantilopen, och den afrikanska vildhunden. Även djurarter som afrikansk buffel, lejon, leopard, giraff och över 380 olika fågelarter har noterats. I mån av tid kommer ni också ta en vandringstur till Udzungwabergen där man kan få se Kihansi Spray Toad, en liten groda som bara finns i Kihansifloden.
  Övernattning på Mikumi Wildlife Lodge inklusive helpension.

  Dag 11 (3/7): Mikumi - Bagamoyo
  Morgonsafari i Mikumi och sedan kör ni vidare till Bagamoyo. Bagamoyo var centrum för handel och även huvudstad innan den flyttades till Dar es Salaam 1891. Namnet Bagamoyo sägs betyda ”lägg ner bördan av ditt hjärta” och ”var still mitt hjärta”. I mån av tid gör ni kortare stadsvandring i Bagamoyo.  
  Övernattning på Bagamoyo Country Club inklusive frukost.

  Dag 12 (4/7): Bagamoyo
  Det blir en heldags stadsvandring genom Bagamoyo, ni besöker bland annat Institute of Arts and Culture, Kaole som tidigare var känt som Pumbuji och som ligger söder om Bagamoyo. Kaoles första bosättare kom från Persien, man har funnit ruiner daterade till mellan 1200-1400-talet. Bland ruinerna finns en av de äldsta moskéerna i Östafrika.
  Övernattningar på Bagamoyo Country Club inklusive frukost.

  Dag 13-14 (5-6/7): Dar es Salaam 
  Efter frukost åker ni mot Dar es Salaam, på vägen besöker ni Mwenge hantverksby och Village Museum.
  Lunch på National Museum, samt visning av National Museum and House of Culture (Tingatinga Arts Cooperative Society). Träff med författaren Elieshi Lema vars bok på svenska heter ”Bränd jord”, hon har även gett ut en novell i novellsamlingen ”Kärlek x 21”, båda böckerna är utgivna av Tranans förlag. Därefter besök på Soma bokcafé och Kangagatan på Uhuru Road.
  Övernattning på Wistas Chalet inklusive frukost.

  Dag 15-18: (7-10/7): Zanzibar
  Efter frukost är det dags att åka till hamnen för båtfärd till Zanzibar.
  Stone Town, som är huvudstaden på Zanzibar, är en levande historisk stad med trånga gator, fascinerande hantverk och arkitektur, med den speciella blandningen av arabisk, indisk och afrikansk kultur - swahilikulturen. Under dessa dagar bor ni på Zenji Hotel som ligger centralt vilket är en utmärkt utgångspunkt för att vandra runt och utforska den gamla stenstaden på egen hand. Under dessa dagar i Stone Town är höjdpunkten Zanzibar International Film Festival med film och musik från hela världen. I Stone Town finns Dhow Country Music Academy där kan ni kan ta lektioner i till exempel trummor. Under dessa dagar finns möjlighet att delta på de olika seminarierna och olika utflykter.
  Övernattningar på Zenji Hotel inklusive frukost.

  Dag 19-21 (11-13/7): Zanzibars östkust
  Efter frukost är det transfer till ert strandhotell Matemwe Beach Village som ligger på nordöstra kusten. På vägen besöker ni Jozani National Park där den endemiska apan Red colobus lever. Dagarna på Matemwe Beach Village tillbringar ni på egen hand, njuter av Zanzibars fantastiska stränder, natur och kultur samt bekantar er med öns gästvänliga befolkning. Här får ni egen tid för rekreation och kan smälta vad ni varit med om. Ni kan också göra utflykter på egen hand.
  Övernattningar på Matemwe Beach Village inklusive halvpension.

  Dag 22 (14/7): Hemresa
  Efter frukost är det transfer till flygplatsen för flyg hem till Sverige, ni är hemma igen nästföljande dag.

  Reseledare
  Reseledare är Marianne Nilsson Wallin, som sedan slutet av 60-talet vistats långa perioder i Tanzania. Hon är djupt förankrad i folkbildning och folkrörelser och har arbetat som lärare på folkhögskola och inom studieförbundet ABF. Marianne har varit reseledare för flera studieresor i Tanzania med tema historia, kultur och folkbildning. Mellan 1998-2000 arbetade hon som folkhögskolerådgivare i flera Folk Development Collge (FDC) från Kibaha till Kilwa. Marianne är engagerad i Föreningen Afrikansk Litteratur, Friends of House of Culture Dar es Salaam och representant för Tingatinga Arts Cooperative Society i Dar es Salaam.

  Detta ingår i resan

  - Flyg från Stockholm till Dar es Salaam, hem från Zanzibar
  - Samtliga transporter och utflykter enligt program
  - 3 nätter på Wistas Chalet inklusive frukost
  - 3 nätter på Kilwa Dream inklusive frukost
  - 6 dagar/5 nätter safariprogram inklusive helpension
  - 2 nätter på Bagamoyo Country Club inklusive halvpension
  - Färja från Dar es Salaam till Zanzibar
  - 4 nätter på Zenji Hotel på Zanzibar inklusive frukost
  - 3 nätter på Matemwe Beach Village inklusive halvpension
  - Transfer på Zanzibar från flygplatsen till hotell tur och retur

  Förfrågan om resa

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

   Gäller datumPris/personÖvrig information
  Förfrågan 23 Jun 18 - 14 Jul 18 38,600 kr Enkelrumstillägg 3 900 kr.


  Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

  Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer som är 12 deltagare för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 • Förfrågan om resa

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

   Gäller datumPris/personÖvrig information
  Förfrågan 23 Jun 18 - 14 Jul 18 38,600 kr Enkelrumstillägg 3 900 kr.


  Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

  Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer som är 12 deltagare för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.


Topp