GRUPPRESA TILL KUBA, SVENSK FÄRDLEDARE 8-16 OKT

Välj rubrik
 • Paketresa 8 nätter | Kod: CUB8

  Unik gruppresa med svensk färdledare och ett flexibelt upplägg som inkluderar både västra och östra Kuba.

  Den här intressanta rundresan leds av svenskan Hanna Asp som är bosatt på Kuba. Hanna visar er sina smultronställen på Kuba, platser som bjuder på värme, dans och livsglädje.

  Färdplan

  Utforska vackra västra Kuba! Detta är en gruppresa uppdelad på två delar. Första veckan (del 1) reser ni runt på västra Kuba, andra veckan (del 2) reser ni runt på östra Kuba. Ni väljer själva om ni vill följa med på del 1 till västra Kuba, ansluta till del 2 på östra Kuba eller följa med på båda delarna. Efter rundresan kan ni avsluta med några dagars sol och bad i exempelvis Varadero.

  Avreseorter: hela Skandinavien

  Gruppstorlek: 10–25 personer

  8 oktober: Havanna
  Ankomst till Havannas flygplats och busstransfer till ert boende i Havanna.
  Övernattning på Hotel Plaza, Hotel Comodoro, Hotel El Bosque eller Montehabana (beroende på tillgänglighet). Inga måltider.

  9 oktober: Rundtur i Havanna
  Första rundturen i Havanna sker både till fots och i de klassiska gamla amerikanska 50-talsbilarna som har blivit något av Kubas signum. Ni vandrar i gamla stan, som också är världsarvslistad, besöker Havannas historiska centrum, strosar över torgen, beskådar vackra katedraler och stannar till vid El Templete, mest känd som platsen där Havanna grundades. Utflykten fortsätter därefter till Hotel Ambos Mundos och ett besök av Ernest Hemingways rum. Förmiddagen avslutas med ett besök på en cigarrfabrik och välkomstlunch på en lokal restaurang.
  På eftermiddagen färdas ni i en klassisk ”amerikanare” till bl.a. kongressbyggnaden, Havannas populära strandpromenad, John Lennon Park, Plaza de la Revolución och slotten Castillo del Morro och San Carlos de La Cabaña.
  Övernattning på Hotel PlazaHotel Comodoro, Hotel El Bosque eller Montehabana (beroende på tillgänglighet) inklusive frukost, välkomstlunch och välkomstmiddag.

  10 oktober: Havanna – Santa Clara – Trinidad
  Efter frukost bär det av till Santa Clara, mera känt som platsen där Che Guevara ligger begravd. Under dagen besöker ni höjdpunkterna i staden som bland annat inkluderar Parque del Carmen, platsen där staden grundades år 1685. Resan fortsätter till Parque Lencio Vidal som är stadens hjärta och vidare till Plaza de Ernesto Che Guevara där ni också besöker museet och minnesmonumentet för att lära er mer om Che Guevaras liv. Därefter stannar ni till vid Capirro´s Hill, mest känd för rebellattacken mot militärtåget 1958. Ni äter lunch på en lokal restaurang. Ni fortsätter sedan genom Escambraybergen till staden Trinidad som anses vara en av världens bäst bevarade koloniala städer.
  Övernattning på Casa Particular inklusive frukost och lunch.

  11 oktober: Trinidad
  Efter dagens frukost utforskar ni den spännande staden Trinidad där första stopp är Romantic Museum där ni lär er mer om stadens förflutna, livsstil och arkitektur. Ni gör ett besök på Casa de la Troya till ljuva toner av kubansk musik, sista stoppet blir La Canchanchara där ni får prova traditionell cocktail gjord av kubansk rom och sockerrörsjuice. Efter lunchen på Grand Hotel Trinidad får ni tid att ströva runt i Trinidad på egen hand.
  Övernattning på Casa Particular inklusive frukost och lunch.

  12 oktober: Trinidad – Cienfuegos
  Efter frukost fortsätter äventyret till Cienfuegos där det blir en rundtur som startar vid torget Parque Marti. Under rundturen hinner ni bland annat med ett besök på teatern Tomas Terry, stadshuset, stadens boulevarder, en cigarrfabrik och den botaniska trädgården belägen i utkanten av Cienfuegos. Lunchen avnjuter ni på Club Cienfuegos vid Cienfuegos-bukten.
  Övernattning på Hotel Pasacaballo inklusive frukost och lunch.

  13 oktober: Cienfuegos – Las Terrazas
  Idag besöker ni den kända provinsen Artemisa som är Kubas största tobaksdistrikt med de urläckra Mogotebergen och den grönskande Viñalesdalen som kuliss. På vägen stannar ni till vid Guama för att med båt ta er till mangroveträsken till en kopia av en Taino-indianby som ligger på stranden vid sjön Treasure Lake. Efter ett lunchstopp på en lokal restaurang fortsätter ni till ekohotellet La Moka i Las Terrazas beläget djupt inne i naturreservatet Sierra del Rosario.
  Övernattning på Hotel Moka eller Casa Particular i Las Terrazas eller Viñales inklusive frukost, lunch och middag.

  14 oktober: Dagstur till Viñalesdalen
  På dagens schema står den välkända Viñalesdalen där ni under dagen gör olika stopp för att njuta av den bedårande skönheten i området. Ni tar en underjordisk båttur genom kalkstensgrottorna El Indio följt av lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen återvänder ni till Las Terrazas. Dagens middag är speciell och avnjutes på Kubas enda restaurang specialiserad på ekologisk vegetarisk mat, där alla ingredienser är lokalproducerade. Betyg från tidigare gäster tyder på att detta är en av de kulinariska höjdpunkterna på Kuba.
  Övernattning på Hotel Moka eller Casa Particular i Las Terrazas eller Viñales inklusive frukost, lunch och middag.

  15 oktober: Las Terrazas
  Fridag. Tillbringa dagen i den lantliga miljön som erbjuds i Las Terrazas. För er som önskar går det att ordna lokalt guidade turer. För den våghalsige rekommenderas en linbanetur genom trädtopparna. Dagens middag serveras på en lantlig lokal restaurang specialiserad på det kubanska köket.
  Övernattning på Hotel Moka eller Casa Particular i Las Terrazas eller Viñales inklusive frukost och middag.

  16 oktober: Havanna
  Efter frukost återvänder ni till Havanna för att antingen fortsätta med del 2 av rundresan (östra Kuba), flyga hem eller förlänga resan med exempelvis sol och bad i Varadero på egen hand. Läs mer om de olika alternativen nedan.
  Måltider: frukost.

  Färdledare
  Hanna Asp har arbetat som guide sedan 2005, både i Europa, Mellanöstern och Latinamerika. Idag bor hon på Kuba sedan ett flertal år och guidar skandinaviska resenärer. 

  Vad är en Casa Particular? Det är en sorts enkel bed and breakfast som drivs av kubaner som hyr ut rum och där legitimation från staten är ett måste. Lokalt, gemytligt och absolut bästa sättet att lära känna Kuba genom er värdfamilj!

  Föredrar ni att resa i östra Kuba? Läs mer här.

  Kombinera västra och östra Kuba? Läs mer här.

  Detta ingår i resan

  - Flyg från Skandinavien till Havanna tur och retur
  - 8 nätter inklusive frukost i standard dubbelrum antingen på hotell eller Casa Particular enligt program
  - Måltider enligt program
  - Svensk färdledare och lokal engelsktalande guide
  - Alla transporter med luftkonditionerade bussar
  - Inträde till museer och andra platser ni besöker inom programmet
  - Assistans från den lokala arrangören vid behov
  - Visum (värde 400 SEK/person)

  Förfrågan om resa

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.


  Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

  Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 • Förfrågan om resa

  Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.


  Annat datum, vänligen gör en förfrågan för prisoffert.

  Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.


Topp